Svadobná cesta. Je to nevyhnutnosť?

Profilova fotka
Zaujimalo by ma ci vsetci co sa beriete povazujete svadobnu cestu za nevyhnutnost,a ci nemate problem s peniazmi.Lebo mne sa zda,ze aj samotna svadba stoji dost a nejak nam na svadobnu cestu neostane,lebo ideme stavat a tam je kazde euro dobre.
Odpovedať
1
2
lucy podla toho co beres ako svadobnu cesta, my sme napr, boli na predlzenom vikende v tat. lomnici a boli sme uplne spokojni, nestalo nas to vela ale uzili sme si pekny cas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj lucy, my na ziadnu svadobnu cestu nejdeme. Nemame sancu aby sme vysli s peniazkami. Povedali sme si, ze ked nam nieco zostane po svadbe, nieco k tomu dosporime a buduci rok v zime si pojdeme niekam do Alp na tyzden poriadne zalyzovat a to bude nasa akoze svadobna cesta. Ale ani ta sa nemusi este zrealizovat;-). Ja osobne si myslim, ze to nie je nevyhnutnost. A ked sa vam spolu niekam aj po dlhsej dobe podari ist, pre pokoj v dusi si mozete povedat, ze to je vasa svadobna cesta;-)))
Odpovedať
Profilova fotka
lucy - mas pravdu, aj svadba samotna je neuveritelne velky vydavok, ale ja si nedokazem vynechat tuto dovolenku, kedze to bude nasa prva spolocna dovolenka. :-D Pojdeme na neaky last minute. A potom uz ajtak nepojdeme na velke vylety urcity cas, lebo potom kazdy centik si odlozime, aby sme mohli zacat planovat vlastne byvanie.
Odpovedať
lucy: podla mna svadobna cesta nie je nevyhnutna, ved je to vlastne normalna dovolenka, na ktoru chodia ludia v lete si oddychnut, akurat o trochu romantickejsia.. ale predsa len par dni po svadbe by si novomanzelia mali oddychnut z priprav, proste vypnut a byt len pre seba, na nic ine nemysliet :-) najviac sa hodi taky all inclusiv niekde na ostrove, ale z kade peniaze na take nieco, nie?! :-D uplne staci nejaky predlzeny vikend alebo tyzden aj tu na slovensku niekde v prirode.. ide o to, aby ste boli spolu a uzivali si v pokoji sami seba 8-)
Odpovedať
ajojte, my tiež asi nepojdeme na svadobnu cestu tento rok..pojdeme na predsvadobnu ale to len na skok k moru aby som sa trosku opalila do satociek..svadba je velky vydavok..a myslim, ze svadobnu cestu si moze spravit kazdy kedy len bude xciet...:-) podla moznosti..
Odpovedať
Profilova fotka
my to zatial neriesime ale rozhodne ja na dovolenku chcem ist..potrebujem vypadnut a vypnut hlavu..asi pojdeme na nejaky last minute kedze drahy ma dovolenku urcenu a ja nemam problem si zobrat kedy chcem..zavisi to samozrejme od peniazkov po svadbe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My svadobnu cestu zatial neplanujeme, a to mame svaddbu v juni. Ak sa podari, tak skocime na nejaky last minute, mozno len autom do Chorvatska, alebo okruznu jazdu po Slovensku. Uvidime podla peniazkov. Ak nam nevyda na dlhsiu dovolenku, urcite pojdeme aspon na predlzeny vikend na Slovensku, aj keby som mala spat v aute!!! Draha a exoticka svadobna cesta urcite nie je nevyhnutna a je to v tychto casoch uz luxus.
Odpovedať
my sme mali svadbu v oktobri 08 a ideme na svadobnu au teraz v lete ;-)
Odpovedať
ale v podstate to berieme ako dovolenku, na ktoru by sme sli aj tak...takze uz to ani moc svadobna nie je
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sli na 5 dni na wellness do Madarska, mesiac a pol po svadbe (nemohla som sa skor uvolnit z prace) a bolo to skvele :-) nevyhnutnost to nebola, ale kedze sme kvoli planovaniu svadby vynechali letnu dovolenku (svadba bola v auguste), potrebovali sme urcite zrelaxovat...
Odpovedať
My by sme išli strašne radi na svadobnú cestu, a hoci nerobíme oslavu, nejaké výdavky tu sú (obrúčky, šaty) a nemôžme si dovoliť rozhadzovať. Dúfame, že sa dostaneme aspoň na nejakú chatu tuná na Slovensku. Hlavne, že budeme spolu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez si myslim,ze svad.cesta nemusi byt draha a staci aj daco na SR ci v Cechach...my pojdeme vikend po svadbe do do Slov.raja,kedze ja sa nemozem uvolnit z prace...dufam,ze nam to vyjde...lebo drahy ma zas nejake povinnosti hned v pondelok po svadbe a potom ma poobedne,takze budem hned slamena vdova a on slameny vdovec:-( dufi,ze sa to este dajako upravi,bolo by mi luto takeho indi-vindi zaciatku manzelskeho zivota,aj ked mu uznam,ze ani on si nevyberie,co kedy spravit...ach tie povinnosti...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tak som rada,ze nie som sama co si mysli,ze to staci aj niekam spolu na vikend predlzeny pekny aj tu na slovensku ist,to aj ja dufam,ze tolko peniazkov ostane,lebo budeme potrebovat relax.Diky za prispevky
Odpovedať
Profilova fotka
lucy56.....My sme mali svadbu v juli 2008 a na svadobnej ceste sme boli az teraz v aprili 2009 cize az 9 mesiacov po svadbe lebo skor nam to casovo nevyhovovalo. S peniazmi problem nemame, ale dost robi to, ze zijeme v zahranici (obaja sme slovaci) a predsa tu su uplne ine financne moznosti...Keby som bola na Tvojom mieste tak by som si urobila svadbu, postavila dom a svadobnu cestu by som vynechala...ved doleitejsie je teraz pre vas investovat do byvania ako do svadobnej cesty...vsetko je to otazka financii, co si clovek moze dovolit a co nie...urcite by som to vo vasom pripade nebrala nejako tragicky ak by ste nesli, myslim, ze prioritou je pre vas byvanie :-) takze hlavu si nad tym nelam ;-)
Odpovedať
my sme mali svadbu v oktorby 08 a na svadobnu cestu ideme v auguste 09 ;-)
Odpovedať
ani mi neplánujeme svadobnú cestu tiež tento rok začíname stavať rodinný dom a tam más to výjde veľa, ale povedala som segre nech dá info do rodiny že by mohli zasponzorovať niejký relxačný víkend, tak som zvedavá čim prekvapia
Odpovedať
Svadobna cesta sa uz nebude nikdy opakovat... svadobna cesta sluzi na to, aby mladomanzelia spolu zacali zit... mozu byt z toho v buducnosti problemy, ak sa to podceni... samozrejme, nie kazdy moze ist, avsak ked je moznost ist aspon na predlzeny vikend, treba to vyuzit... ;-) :-D
Odpovedať
my ideme na svadobnu cestu...dokonca sme mali to stastie a boli sme aj na predsvadobnej, ktoru sme chceli povazovat za svadobnu. ale nakoniec sme dostali tu pravu svadobnu ako dar takze uz sa velmi tesime. ale este treba pockat, bude to az v decembri :-)
Odpovedať
ikika - svadobna cesta sluzi na to, aby mladomanzelia spolu zacali zit? dnes mladomanzelia ziju spolu uz davno pred svadbou =-) takze toto je urcite hlupost, dnes to uz neplati ;-) ale k teme - my sme boli dokonca na 2 - ani jedna nas nestala ani korunu. dostali sme ako svadobny dar :-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna svadobna cesta sluzi na to, aby si mladomanzelia oddychli od priprav (hlavne mladomanzelka, ze ano)... a ak je prvou dovolenkou paru prave svadobna cesta, to sa mi zda dost "pozde" ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
my tak isto plánuje ísť na svadobnú cestu. chceli by sme íst na Kanárske ostrovy, hneď 2 dni po svadbe. v októbri si chceme už kúpiť dovolenku....
Odpovedať
Svadobna cesta je kazdeho sukromna vec. Svadba je vydavok velky ako tak a na svadobnu cestu clovek moze ist aj po 5 rokoch. Zalezi to od financnych prostriedkov samozrejme. Niektori ludia neboli na svadobnej ceste vobec. (ze cely zivot, zoberte si nasich rodicov) Takze vsetko zalezi od okolnosti...a svad. cestu si mozete spravit aj doma alebo na chate cez vikend :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My planujeme 2 kedze budeme mat 2 svadby :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ja sa vydavam v oktobri a urcite chceme ist aspon na par dni mimo domu. Neplanujeme more, kedze je to uz pomaly koniec oktobra a navyse budem mat uz skolu, takze budem moct vymeskat len par dni. Ale myslim si, ze novomanzelia by mali ist aspon na predlzeny vikend do noveho prostredia. Nemusi to byt wellness pobyt ani all inclusive v Tatrach. Staci nieco skromnejsie. Dolezite je, aby boli spolu dvaja len a len pre seba ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hm..my sa budeme brat v auguste a vzhladom na to, ze terminy zenicha nepustia "svadobna cesta" bude asi nejaky 2-3 dnovy wellnes na slovensku, s prechadzkami resp. turami v prirode ten tyzden po svadbe, nakolko to tu budeme obaja a vikend po svadbe ideme na dalsiu svadbu nasich znamych... nemyslim si, ze svadobna cesta je nevyhnutnost... kazdy kto si ju zela - nech sa z nej potesi a oddychne si a ti co nechcu svadobnu cestu, resp. si ju po svadobnych vydavkoch nemozu dovolit, najdu isto tiez sposob ako zrelaxovat vo dvojici, ktori im bude vyhovovat :-) je to individualne a aj jedno aj druhe riesenie moze byt prijemne :-)
Odpovedať
my idem na svadobnu cestu presne v rok vyrocia svadby ;-). takze sme si ju posunuli o rok. ale ideme ;-). posunuli sme to aj kvoli financnym vydajom zo svadbou a tiez aj kvoli dovolenkam v praci. cize v podstate pojdeme na dovolenku, len sme si to prehlasili, ze to je nasa svadobna ;-).
Odpovedať
Tak my by sme chceli ist na svadobnu cestu, a to ani nie kvoli tomu ze to bude svadobna cesta, ale preto ze kazdy rok si chceme dopriat nejaku dovolenku a relax,aj ked chodime na tie lacnejsie, takze proste len nevynechame dovolenku v ten rok kedy bude svadba a kedze bude v auguste tak mozme dovolenku nazvat svadobnou cestou ;-)
Odpovedať
Dievcata, ja som uz objavila nieco, co ma nadchlo :) wellness pobyt v Rajeckych Tepliciach, Aphrodite a maju balik Aphrodite love exclusive. 4 noci, 2x romanticka vecera, 2x normalna vecera, 2 x kozmetické ošetrenie podľa potrieb pleti, 1 x líčenie s poradenstvom ,2x Saunový svet, 2x Vodný svet, 1x romantický whirlpoolový kúpeľ s perlivým vínom, 1x romantická masáž lávovými kameňmi pre dvoch /45 min./, 2x perličkový olejový kúpeľ, 1 x romantická aroma olejová masáž pre dvoch /30 min./ Cena 335 eur pre par. Tak som nadsena, ratala som, ze sa chceme vmestit do tych 350 eur a chcela som aspon 5 noci :) Tu su sice styri, ale piata je za priplatok len 20 eur :-) Myslim, ze tam stravime medove dni hned po svadbe :-N
Odpovedať
Profilova fotka
dobra predstava tiež si asi pojdeme po svadbe niekam odychnut lenže este nevieme kam inac chcem sa opytat som tu nova platy sa za to ze som sa sem registrovala
Odpovedať
Profilova fotka
my by sme na svadobnu cestu urcite chceli ist, ale isto nie hned po svadbe (svadba bude v maji a nebude dost dovolenky). Do uvahy prichadzaju kanarske v auguste, alebo Kuba alebo Thajsko okolo Vianoc. Cenovo to vyjde zhruba na rovnako. Zatial ale neplanujem, este do toho vela veci moze skocit...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?