Svadobna cesta Egypt

Ahojte, chceli by sme ist do Egypta na svadobnu cestu. No premyslame, ci je bezpecne tam teraz ist. Nebola niektora, pripadne sa nechysta a ma nejake info? Nechce sa mi zhanat po googli info o bezpecnosti ist na dovolenku do Egypta. Dik za kazde info :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
my sa tam tiež chystáme na dovolenku, tak dúfam že je to už OK :-) čo som pozerala na stránke ministerstva zahr.vecí tak sa nepíše žiadna výzva okrem Ramadánu... my sme už pyramídy videli takže do Káhiry isto nepôjdeme, tak si myslím, že v rezorte to môže byť v pohode :-)
Odpovedať
A odkedy dokedy tam je ramadam prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@monikafialka Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Káhire informuje slovenských občanov cestujúcich do Egypta v mesiaci júl 2014, že 29. júna 2014 začína v krajine pôstny mesiac Ramadán, ktorý bude trvať 29 dní.
Odpovedať
@hlaura @monikafialka baby a čo je to ten ramadam? ten post? nie je tam bezpečné ist? my chceme ist do egypta v july, a chceme ist aj ku pyramidam..... tak da sa tam ist alebo nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@alinka717 áno to je pôst... v podstate ide iba o to, že sa stále modlia a odopierajú si pôžitky a tak nejak... oficiálne vyjadrenie "Počas tohto obdobia môže dôjsť k obmedzeniu určitých služieb, zmene otváracích hodín a cestovných poriadkov, atď.. Ohľadom podrobnejších informácií odporúčame kontaktovať delegáta cestovnej kancelárie, resp. egyptské veľvyslanectvo v Bratislave." K pyramídam ti neviem povedať, neodporúčalo sa tam chodiť kvôli tým nepokojom... my sme tam boli v r. 2006 vtedy to bolo v pohode, v r. 2012 sme si už neplánovali žiadne výlety kvôli začínajúcim nepokojom... myslím si, že delegátka poradí na mieste... ja chcem ešte vidieť Luxor no neviem či sa to voľakedy podarí...
Odpovedať
Profilova fotka
@alinka717 Da sa ist. Ony su v case ramadanu mozno trosku nervoznejsi a doternejsi, ale to zvladnete :-). Inak tam vsetko funguje ako vzdy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aminartg ramadan znamena, ze od vychodu do zapadu slnka nemozu nic pit a jest. Iba po zapade slnka. To znamena, ze su dehydratovani, hladni a z toho samozrejme viac podrazdeni a unaveni cez den. :) a turisti, ktori sa napchavaju v all inclusive rezortoch su im trochu trnom v oku. :) Ale inak je to v pohode. Egypt je este celkom benevolentna krajina v tomto ohlade.
Odpovedať
Profilova fotka
@aminartg pardon. Odpoved mala ist @alinka717. :)
Odpovedať
dakujem baby za info, aspon mam trosku kludnejsiu dusicku :) lebo som si nebola ista, ci to je bezpecne
Odpovedať
@hlaura prosim ta aj my by sme chceli ist do Egypta, ale az v septembri a kedze si tam bola viackrat poradila by si mi nejaky rezort?
Odpovedať
@tinka1601 podla mna sa nieje coho bat . Pokial sa budete riadit pokynmi a nebudete nieco podnikat na vlastnu päst tak to bude na sto percent ok , bola som teraz pred dvomi tyždnami a je to tam super ,odporucam a prajem pekny zazitok
Odpovedať
Profilova fotka
@malamargotka Zavisi od toho co chcete a ocakavate a do akeho letoviska chcete ist :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aminartg jaaj aha hej to som zabudla dopisat,,,nevieme vobec do ktoreho letoviska, drahy sa lubi vyvalovat na plazi, pretoze cez rok stale pracuje a ja sa prisposobim,,,cena do 750 eur na osobu a nieco pekne nemusi byt luxusne (sak za tu cenu :D ),,,urcite min. 4 * a nech sa drahy dobre naje :)
Odpovedať
ahoj, ak mozem odporucit tak oblast Makadi bay. Je to male letovisko v porovnani s napr Hurghadou, kusok od nej.. krasne hotely, plaze, koraly... MZV neodporuca cestovat na Sinaj a takisto neodporucaju kahiru a sinaj, ale tiez by som sa riadila skor tym co povie delegat
Odpovedať
no a za 750 eur na osobu najdete v egypte si myslim luxusny hotel. my ideme za 600 aj s vizami poistenim atd do Makadi bay, hotel Makadi palace, mozes kuk :)
Odpovedať
no ja som pozerala to letovisko Makadi bay a tiez sa mi zdalo tam pekne. Chceli sme nieco luxusnejsie, kedze svadobny cesta je len raz v zivote, rozmyslali sme aj nad Tureckom, no v porovnani cien a hotelov vyhrava Egypt. Tak asi pojdeme tam :)
Odpovedať
ja som bola niekolkokrat a urcite odporucam! A odporucam 5 hviezdickove hotely, lebo za a, cena je vemi priazniva a za b, ta hviezdickova kvalita je troska ina ako u nas. A myslim ze obrovske egyptske hotely v krasnych vonavych zahradach a s krasnymi plazami su dobra volba:))
Odpovedať
To viem, ze egyptskych 5 * je nasich ako keby 4*. Ale maju vela peknych a obrovskych a cenovo dostupnych rezortov :)
Odpovedať
@momicek24 dakujem a cez ktoru cestovku idete? pretoze my potrebujeme s odletom z KE, kedze do BA to mame cez celu republiku a Vieden uz ani nehovorim,,,to by sa nam nechcelo
Odpovedať
My sme boli v egypte v Tabe. Boli sme pocas ramadanu a pohoda. Vsetci boli v pohode.
Odpovedať
No ja byvam na Zapade takze ideme rakuskou a z Viedne .. ale bookovali sme to neviem ci to sem mozem takto napisat :D cez dovolenky.net , zda sa mi ze maju odlety aj z Kosic, a este mam dobre skusenosti s airstop.sk , ale teda to su agentury no, tak neviem ci pomozem :-)
Odpovedať
@mima1 , tam viem ze je nadhernee, ale zo slovenska sa tam kvoli nepokojom uz nelieta, myslim ze na cely Sinajsky zrusili vsetko
Odpovedať
@momicek24 krasne tam je mne netrebalo ist ani nikam na vylet stacilo mi ist na plaz. More voda rybicky cely den potapanie ze super. To ci sa lieta nelieta veru neviem
Odpovedať
Profilova fotka
@malamargotka prvýkrát sme boli v Sharm el Sheik hotel Sultan Garden Resort, to sme boli cez Hydrotour, druhýkrát to bol Tia Heights Makadi Bay cez Firo... ak chcete leňošiť tak v podstate je to jedno kde, teda podľa mňa... more je nádherné, počasie super takže nič viac netreba :-D mne osobne tam skoro nič nechutí ale drahý si vždy niečo našiel čo mu vyhovovalo... tentokrát by som však chcela ísť buď do Taby alebo Marsa Alam, uvidíme čo ponúkne Last Minute v druhej polovičke júla. My sa plánujeme zmestiť do tisícky takže vy si môžete dovoliť aj Hilton :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka1601 ak by ste si to rozmysleli a zvolili Turecko tak odporúčam Ali Bey Club Manavgat, úúúžasný hotel, ľudia, jedlo, aquapark... proste úúúplná spokojnosť, rok na to sme boli v tom Egypte zas a veru oproti Turecku trošku sklamanie, to Turecko dalo našu latku o dosť vyššie... :( ale more zas tam nie je také pekné 8-)
Odpovedať
@hlaura myslíš že bude dost last minitov? aj mi chceme ist niekedy v polke ku koncu jula :D tak som zvedava, bude to naša prva dovolenka, a prvy krat pri mori :D
Odpovedať
Profilova fotka
@alinka717 verím tomu že áno... nejaký hotel sa vždy nájde, možno to nebude nič extra ale tak so zľavou 50% čo by chcel človek :-D a možno pôjdeme naraz hihi... v roku 2012 sme jeden deň kúpili a druhý deň leteli, rátame s niečim takým aj teraz...a úúúplne náhodou sme šli skoro naraz so susedmi :-)
Odpovedať
@hlaura :D no vsak toto že tiež nechceme vela vrazit do tej dovolenky a takto ked su zlavy je to uplne super, ale zase na druhej strane ked rozmyslame tak by sme si aj dopriali, a povyberali to najlepsie lebo to bude aj nasa svadobna cesta :D och hrozne....... zatial vsak este čakame na pasy a potom asi začneme behať po cestovkach :))........ tak daj potom vediet že kedy idete a kde :))) A este by ma zaujimalo nie je až príliš horúco v Egypte v july???
Odpovedať
Profilova fotka
@alinka717 ja si myslím, že v egypte tie 4* a 5* sú v pohode. my máme "agenta" a ten nám bude sledovať ponuky a posielať :-) hmmm dobrá otázka, ja som bola 2x v júni takže asi bude teplejšie ale nám to nevadí, my máme radi horúce dovolenky a v podstate keď si pri mori alebo bazéne tak to nevnímaš až tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alinka717 no podla mna bude v july dost teplo. My sme boli raz v zaciatkom oktobra, cez obed tam bolo ako u nas v horucom lete. Odpadavali sme od tepla. A egyptania uz nosili dlhe rukavy a nohavice. Najskor spm si myslela, ze ako ochranu proti slnku a vraj to bolo preto, ze im uz bola zima. :D Boli sme aj cez zimu a teploty boli cca 28 stupnov. Bolo to velmi prijemne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?