Svadobná cesta - cestovná kancelária alebo na vlastnú päsť?

Ahojte, budúci rok by sme chceli ísť na svadobnú cestu do Španielska. Chceme ísť do lokality, kde žíjú naši príbuzný. Zvažujeme či ísť cez cestovnú kanceláriu alebo si radšej kúpiť letenky a rezervovať hotel. Čo je podľa vás lepšie a lacnejšie? Prosím poradte. Ďakujem. :-)
Odpovedať
1
2
Ahoj ericca. No asi lacnejsie je ist na vlastnu past aspon podla mna, zajednas si letenku na datum aky chces, hotel aky chces a kolko tam chces byt. My sme boli na kanarskych cez irsku agenturu, platili sme len letenku a ubytko , jedlo nie a tam sme sa potom stravovali , tam kde sme boli ubytovani a vyslo nas to ovela menej ako Irov s polpenziou :-D ,ti ale potom inak nadavali, ked zistili ,ze my mame polpenziu za 14eur a oni platili cez cestovku 40eur/os. ;-) Nasi znamy boli na tenerife,zaplatili si samy letenku, nasli ubytko a stravovali sa kazdy den inde a boli nadmieru spokojni a este aj usetrili.Aspon pre ludi ,ktori zarabaju v eurach je Spanielsko najlacnejsou krajinou.Teraz idu znamy na 4 noci na Malorku na blink , tak potom napisem ako dopadli-letenky mali za 35eur.A ak tam mas znamych, tak neni problem ,aby vam oni pomohli zohnat ubytko mozno aj so stravou-lacnejsie(cestovky si uctuju za vsetko), vy kupite na SVK len letenky a sup sa na dovolenkuuuu.
Odpovedať
ahoj pokud tam máte příbuzné, tak bych volila určitě letenku a hotel...ale záleží...evropa se dá sehnat levně i na poslední chvíli....(levněji, než by jsi sehnala letenku)...
Odpovedať
ericca, my jsme byli letos na vlastní pěst v Řecku a vyšlo nás to levněji než s cestovkou... koupili jsme letenky u nízkonákladovky do Atén a z Atén potom u Olympic Airlines, ubytko už se dneska dá sehnat přes internet taky celkem bez problémů :-) takže příští rok do toho jdeme znovu, máme s tím dobrou zkušenost :-) ale je potřeba si koupit letenky včas :-)
Odpovedať
Lepsie je kupit si letenky a rezervovat hotel alebo BB priamo na mieste ;-)
Odpovedať
a ktoru letecku spolocnost by ste odporucili?
Odpovedať
ahoj, nevím, kam teda přesně chceš, ale nízkonákladovky skyeurope.cz, easyjet.cz, smartwings.cz jsou v pohodě, musíš si ale opravdu počkat na akce nebo koupit letenku co nejdříve...
Odpovedať
my jsme letěli s click4sky, což je odnož ČSA, letěli jsme normálně jakoby s ČSA, takže vydatné, teplé jídlo, kovové příbory a tak ;-) do velkých evropských měst létají opravdu levně :-)
Odpovedať
Babenky a ake mate skusenosti s easyjet-tem???Pytam sa,lebo tu u nas v Irsku bezi taka relacia s easyjetom a tam maju ti ludia dost problemov, lietadlo meska alebo sa lety presuvaju na ine dni. Ja s nimi nemam skusenost,len to co som videla, tak preto sa pytam,nechcem nikoho od nich odradit ani spravit zlu reklamu ,len by som chcela viac info od bab, ktore s nimi lietaju, ci je vse ok.Mooc dakujem.
Odpovedať
janicka.nancy chceme ísť do Teneriffe, presnú oblasť neviem. chcela by som pozrieť aj ponuky od neakej cestovky, koľko by to asi stálo cez cestovku ale zatiaľ som nič nenašla.
Odpovedať
no, u nízkonákladovek je holt vždycky riziko toho, že třeba bude zpoždění nebo tak... jsme se to učili ve škole, že třeba i startujou ze vzdálenějších ranvejí a musí třeba dýl čekat na povolení ke startu, když je před nima letadlo nějaké "normální" společnosti a tak... my jsme měli s Click4Sky dobrou zkušenost, asi právě proto, že se letělo vlastně s ČSA... ale zase tam byla nevýhoda v tom, že jsme v lednu museli koupit letenky na přesné datum tam i zpět a nedalo se to změnit (ani na ně nemohl letět nikdo jiný)... takže kdyby se něco stalo a my nemohli odletět, tak by nám to propadlo.
Odpovedať
včera som našla jednu ponuku v cestovke do Teneriffe na 2týždne, polpenzia, dvojlôžková izba, 876eur na osobu a to je ponuka na tento mesiac. nie je to veľa? v prepočte je to necelých 27tisíc za osobu. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ericca, podla toho o aky hotel ide, pokial je to min.4* hotel tak je to ok, ale ak pojdes na vlastnu past tak urcite zozenies akj nieco lepsie chaarleene , lietam s CSA kazdy tyzden a kovovy pribor je len v business class a ak tomu zohriatemu sendvicu hovoris vydatne teple jedlo, tak ok
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj Ericca, my jeli s kamarády na vlastní pěsť do Slovinska cestovat. Bylo to parádní! Vyšlo náš to dost levně. Stojí to jen trochu času ohledně plánování. Kamarádka letos ve Španělsku byli a taky na vlastní pěst. Já už bych asi ani nijak nejela... Ta nabídka, co tu píšeš, mi přijde už moc. Určitě se dá jet levněji. Je to spíš o tom, co tam chcete dělat, jestli mít pohodlí a odpočívat, v tom případě je lepší vše zařídit předem a např. přes cestovku, ale pro poznávání je lepší jet na vlastní pěst. L.
Odpovedať
Profilova fotka
a ked uz cez cestovku tak urcite rakusku alebo nemecku
Odpovedať
Profilova fotka
ericca - mě ta nabídka přijde dost drahá, my jsme za stejnou cenu byli na 15dní, ALL IN, v Dom.republice lennus - poznávačka po Slovinsko musí být úžasná x-)
Odpovedať
cappucinko, nevím, ale my jsme dostali fakt teplý jídlo (maso, přílohu a zeleninu) a kovový příbor :-N
Odpovedať
Holky, ne vždy vás vyjde levněji koupit si letenku + hotel. Cestovky totiž mají nasmlouvané mnohem lepší podmínky, které "normální" člověk nikdy nemůže dostat. Navíc s cestovkou máte alespoň trochu jistotu - v případě potřeby se máte na koho obrátit apod., ale když jedete sami, tak si prostě musíte všechno zajistit a zařídit, nikdo to za vás neudělá ;-) Já raději jezdím sama, i když to ne vždy musí být levnější varianta, protože nesnáším masovost. Ale jsou destinace, kam bych bez cestovky nejela.
Odpovedať
z leteckých spoločností u nás poznám len skyeurope, je u nás aj neaká iná? ešte otázka dá sa letieť rovna na Teneriffe?
Odpovedať
Profilova fotka
ericca skus pozret z viedne myslim ze NIKI tam lieta
Odpovedať
ja som dostala na vyber.bud nejaku super exotiku s cestovkou alebo autom na cca dva mesiace po Francuzku. vybrala som si druhu moznost a urcite nas to nestalo menej.skor by som povedala ze takmer raz tolko. =-) ale sme tam zase boli dlhsia to je pravda.
Odpovedať
ideálne by bolo letieť z ba do viedne by sme sa museli prepracovať vlakom. to skôr potom budapest, to je pre nás bližšie.
Odpovedať
Profilova fotka
otazka je co vlastne chces, aj exotika sa da zorganizovat na vlastnu past a da sa ist cez cestovku aj do tatier
Odpovedať
nepotrebujem exotiku, len pekne miesto kde je plaz na kupanie, restauracie, neake pamiatky kulturne, miesto na vyzitie. klasika. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som to skor myslela tak, ze je to len na vas co si vyberiete a ci sa vam to chce organizovat, alebo sa radsej spolahnete na cestovku
Odpovedať
Profilova fotka
vladka 81, my lietame s easyjetom, zatial sme problem nemali a lietali sme s nim 2 roky az doteraz co sa vyskytlo..., ze nam zrusili let na dec. v tie dni ktore sme si bookovali tam aj spat a nakolko to nebola nasa vina tak za prebookovanie na iny termin sme museli platit este 20 lib. navyse za kazdy ticket, alebo ze nam vratia peniaze. chceme ist domov :-| co sme mali robit. aj ked tie cenu su uz teraz nehorazne a museli sme preplatit este raz tak ako sme platili ked sme si to rezerv. v juli. asi tak... :-|
Odpovedať
zatiaľ som nenašla žiadnu výhodnú ponuku z cestovky, tak sa radšej poobzeram aj po druhej alternatíve, teda, že si cestu zorganizujeme sami.
Odpovedať
fsvojap, to byla! :-) je to mala zemicka, maji tam vsechno! hezke pamatky, dost se mi libila Lublan, takove pohodove sympaticke mesto, plne mladych lidi, a to jsme tam byli prvni tyden v zari. priroda je taky nadherna, hlavne Julske Alpy, paradni bylo Bohinjske a Bledske jezero a nakonec jsme skoncili u more... ja miluju dovcu v kombinaci - pamatky, hory a more. taky doporucuju cernou horu. a laka me albanie :-) L.
Odpovedať
Erika - zober si skyeurope z Bratislavy do Barcelony a tam si uzijes az az... nakupy, spanielske rytmy, krasna plaz, mili juzania, historia, pamiatky, spanielska exoticka, vsetko v jednom peknom balicku s nazvom a la Barca ;-)
Odpovedať
Na Kanary jedine z Prahy, Viedne a pod. Blava Kanary nerobi a ani nikdy robit nebude a myslim, ze ani jedna slovenska cestovka sa tiez nato neodhodla. Pozri si cesky Cedok.cz a tam si vyberies z Kanarskych ostrovov asi skoro vsetky v ponuke celorocne. ;-)
Odpovedať
Ninap1, to mi je luto co sa vam stalo, nam sa podobne stalo so skyeuropom, mali sme uz od maja zabookovane lety na vianoce domov a spat do IRL a jednoducho ich zrusili, esteze sme to zachytili skor a rychlo bookovali aerlingus,ale do Viedne ]-( ,moc sa nam to nepozdavalo ani nepozdava, ale ako hovoris, chceme ist domov a nezostat tu ,v tomto uprsanom kraji na najkrajsie sviatky v roku.Tiez mi to potvrdili az ked som im zavolala a opytala sa ich na ovinu a na otazku ,kedy by nam to dali vediet ,odpoved bola:prisiel by vam mail.Ha,prisiel ,ale az o mesiac a pol neskor.Nastastie my sme zatial nemuseli prebookovavat lety, ale viem ze napr.z IRL za zmenu mena alebo datumu chcu 20-25 eur za 1zmenu, no zdieraju ako sa da, ale co narobime!!!A kde ste vy??????
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?