Svadobná cesta. Aké máte skúsenosti s vybavovaním cestovného pasu v Bratislave ?

Ake mate skusenosti s vybavovanim pasu v BA? da sa aj na pockanie? Alebo do 3dni po svadbe? rozmyslam na ake meno rezervujem letenku a svadobnu cestu. :-)
Odpovedať
ahoj. na stranke Ministerstva vnutra pisu: Občan starší ako 15 rokov zaplatí za pas vydaný do 30 dní 1 000 korún, do 2 pracovných dní 4 000 korún. tak do dvoch dni to ide.
Odpovedať
Dakujem! MA niekto konkretne skusenosti?? Co na to potrebujem po svadbe? Iba sobasny list? alebo aj OP?
Odpovedať
freya, myslim, ze najskor OP, ale vraj nerobia problemy so starym pasom...
Odpovedať
co si myslela so starym pasom? Moj je platny do 2008. Takze este nevyprsi. Potrebujem si vsak zmenit meno.
Odpovedať
preto som myslela, ze na svadobnu cestu este mozes ist na nezmene meno...
Odpovedať
nebudu sa nahodou o 01.07. vydavat nove euro - OP, ktore sa uz nebudu robit na pockanie? lebo ak sa nemylim, bez OP ti nespravia pas a ked nemas novy OP... ja musim po svadbe naspat do nemecka, ale pas si vybavovat budem az casom. OP podam ziadost hned. ale tema o dokladoch tu uz bola, kukni vo vyhladavani.
Odpovedať
ahha, tak predsa, kuk tu: http://www.minv.sk/archiv/novelaop.htm
Odpovedať
Ahojte kocky! Velmi dobra tema pred svadobnou cestou. Tiez som premyslala nad tym, ako to poriesim s pasom, kedze mi uz konci v juni platnost, v juli by sme isli na svadobnu cestu. Musela by som si ho teda dat urobit tiez zrychlene do par dni. Na pasovom mi ale povedala, ze ak by sme isli do Grecka, kt. je v EU, staci mi OP. Neviete o tom nic? Ci robia alebo nie problemy, ak mas iba OP?
Odpovedať
katyka, v statoch EU by ti problemy nemali, ale...
Odpovedať
Ahojte, no Katyka, to je dobrá otázka, lebo aj my chceme ísť do Grécka. Takže na pasovom ti povedali, že stačí OP. A aj v cestovke ti povedali, že stačí OP? A keď ideme lietadlom tiež stačí OP?
Odpovedať
no kedze grecko patri pod schengensku dohodu, je to pravdepodobne, za to tak bude. vlastne potrebujes vycestovat len do rakuska (to staci OP) a potom ak budes cestovat po statoch schengenu, nic viac nepotrebujes. alebo letite? tak to uz toboz. tu v nemecku je to tak, pas nepotrebujem, ale na poziadenie sa im musim vediet preukazat.
Odpovedať
Pred dvoma tyzdnami sme sa vratili z Pariza, kde som sa na letisku vsade preukazovala iba OP. A pohoda. V cestovke som sa este nepytala. Ale mysli, ze by nebolo odveci mat z tej Eu konecne aj nejake vyhody, nie? Dufam, ze niektora z nas nieco zisti. Viete co, idem zavolat do Tiptravelu.... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
A vy zatial mozete volat do inych CK... :-)
Odpovedať
Ja ked letim do UK lietadlom, tak mi staci obciansky. Myslim si, ze do vsetkych statov EU by to tak malo fungovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Vanilla, stačí ti len OP, žiaden strach... v cele EU ti na cestovanie stačí len OP. Jedine že by colník mal na vec iný názor, ale vtedy ti ani vyhláška ministerstva ani únia nepomôže... :-D Ale nie, si robím srandu... v pohode, nemaj strach. A ak idete na svadobnú cestu hneď po svadbe, tak sa nestresuj s dokladmi a cestuj na staré... pokiaľ teda nechceš byť silou mocou viditeľne i v dokladoch jeho manželka... lebo väčšinou ľuďom stačí vaše slovo že ste svoji. ;-) Caraida, to je nezmysel, aby si pas nepotrebovala, ale na požiadanie ho musíš ukázať... tak alebo áno, alebo nie... to sú zase typické byrokratické chobotiny... keď ho nepotrebujem, nechám ho doma... ako sa asi potom na požiadanie preukážem? 8-(
Odpovedať
Takze na vydanie noveho pasu potrebujem novy OP? Vyzera to tak, ze cestujem na stary pas teda. Ale kto ma cas a dovolenku chodit na SR si vybavovat novy? To si mam zobrat 30dni dovolenku???? nechapem to. Poziadam, 30dni nic a potom si ho mam osobne vyzvihnut? a medzitym mi nechaju stary?
Odpovedať
Profilova fotka
Freya, aktuálne to tak je... alebo priplatiť a mať ho do dvoch dní. :-|
Odpovedať
Made? ale ked na to potrebujem novy OP , ktory mi vydaju az za 30dni tak to nepomoze priplatit.
Odpovedať
freya, OP ti spravia od 1.7. na pockanie
Odpovedať
csikike pokial viem, tak na pockanie ho vybavuju do 1.7., potom uz bude mat novy format a bude to trvat dlhsie. A suhlasim s madeleine. Ked mozes prekrocit hranice na obciansky, tak po Tebe nemoze nikto vyzadovat, aby si sa vedel preukazat aj pasom. Obciansky musi stacit. A co sa tyka vybavovania dokladov, tak ak zijes v zahranici, tak si mozes pas vybavit aj na slovenskej ambasade. Ale kedze k tomu treba aj platny doklad o statnom obcianstve, ktory nebudu vydavat na pockanie, tak zas sme zamotani. No fakt neviem ako to vyriesim bez porusenia zakona.
Odpovedať
bajka, jasne, sorry...teraz spravia na pockanie, ale od 1.7. bude euro OP
Odpovedať
Profilova fotka
freya, ja tiez budem cestovat naspat do UK a potyom odtial na svadobnu cestu na Kanarske a spat - vsetko na stary pas a stary obciansky, lebo takisto odlietame dva dni po svadbe a nebudem mat ani sobasny list nieto cas na vybavovanie noveho pasu alebo obcianskeho. to sa vybavi az niekedy v septembri, pri dalsej navsteve rodnej hrude :-D
Odpovedať
Ja to iste. Letime na svadobnu cestu hned po svadbe v pondelok. A neviem kedy potom budem mat sancu prist domov. Asi az na vianoce takze to potrva. Niekto tu spominal ze su za to poplatky ak sa doklady nezmenia do istej lehoty, neviete presne ako to je?
Odpovedať
Profilova fotka
lara myslim ze ti bude zalezat od tej tetule co ti to bude vybavovat - niektora moze prizmurit ocko a ina bude neoblomna...tazko povedat dopredu :-S
Odpovedať
madeleine, mozno je to teoreticky nezmysel, ale dohaduj sa s cudzineckou policiou, ked maju pocit, ze su v prave a ty si ten cudzinec. ja som si za 8 rokov pobytu mimo sk uz uzila s podobnymi podivinmi dost. teraz je kontrol sice menej, ale vsade nas s otvorenou narucou nevitaju. samozrejme dovolenka je ina vec.
Odpovedať
Profilova fotka
lara, houbelejs... ja osm fičala na starých dokladoch 4 mesiace... nikto ani okom nemihol, že som povolenú lehotu o 14 týždňov prekročila... fakt... ani pri OP, asi pri vodičákoch, ani v poisťovniach... podstatné je, aby si mala všetky doklady na jedno meno... lebo trebárs v nemocnici môžeš mať problém ak máš nový OP a starú kartu poistenca, ale s polišmi, ak máš nový OP a starý vodičák bez potvrdenia že čakáš na nový... :-)
Odpovedať
No, kočky, telefonovala som do cestovky Turancar, a potešili ma, že ak ideme do Grécka lietadlom, stačí OP! Hurrá! Ak by sme išli autobusom, potrebovala by som aj pas, pochopiteľne kvôli tým štátom - Bulharsko, Rumunsko, atď. :-D
Odpovedať
Lenze problem je v tom, ze aj ked dojde neskor na SR po svad.ceste tak budes musiet si zobrat volno 30dni!!! je to mozne????
Odpovedať
Poslala som mail jednej tete na ministrestve, hadam mi poradi. Ale nespolieham sa na to, ze mi odpovie. Tak to uz dnes chodi. Neda sa napisat nejake splnomocnenie na vyzdvihnutie OP?
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze ti dokonca v zastupeni moze rodina vybavit OP, otázne je, či môžeš bez neho fungovať... :-x
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?