Prosim o info... boli ste niektora na Bali?

Ideme na Bali v juni - koncom, len teraz mam strach, lebo niekto hovori ze "dobre" a niekto "nikdy viac"... je to nasa svadobna cesta rok po svadbe a bolo by fajn mat na nu pekne spomienky...
Odpovedať
@dianka33 ahoj , my tam ideme tiez na svadobnu cestu ale o mesiac neskvor a ja osobne sa vobec nebojim ... :) aj ja som pocula vselijake nazory, niektori boli nadseni a niektori presne , ze nikdy viac. podla mna zavisi co od toho ocakavas ... s tym morom je to tam zlozitejsie , urcite to nie je na celodenne lezanie na plazi od rana do vecera . My mame plan pozicat si auto a prejst cely ostrov a okupat sa si "skocime" na niektory z gilli ostrovov. :D Kam idete vy ? a coho sa najviac bojis , ze sa vam nebude pacit ? :)
Odpovedať
@dianka33 nemáš sa čoho obávať, Bali je nádherný ostrov, krásna príroda a veľmi srdeční ľudia, bol som tam na dovolenke dvakrát, naposledy v januári tohto roku a chystám sa tam opäť :-) ak máš prípadne nejaké otázky, kľudne mi napíš, poradím , ak budem vedieť
Odpovedať
Profilova fotka
@dianka33 síce som nebola, ale tiež niekto veľmi chválil a niekto vôbec..tak záleží aj na stredisku presne...do akého idete hotela a strediska? Nepozerala si recenzie na booking.com alebo tripadvisor?
Odpovedať
@ammi ahoj. velmi si ma potesil :) ideme do nusa dua. hotel sme si rezervovali cez booking, letenky kupili cez pelikan. v polovici pobytu by sme chceli ist za kamaratkou a kamaratom do mesta ubud a tam stravit s nimi jednu noc - tiez to maju ako svadobnu cestu, len chcu byt vacsiu sami - pochopitelne. prosim ta, vedel by si mi odporucit, ako sa prepravit z nusa dua do ubudu? zobrat si taxik? ci bus? alebo si prenajat na dva dni auto? chceli by sme si urcite urobit vylety, sme dost aktivni... pozriet ryzove polia, mozno si urobit vylet na sopku... prosim ak mi mozes poradit so svojimi skusenostami budeme ti velmi vdacni :)
Odpovedať
@athina13 ahojky :) potom ti napisem nase zazitky :) my tam ideme od 24.6. - 11.7. do oblasti nusa dua
Odpovedať
@dianka33 super budem sa tesit na info :) my ideme o kusok dalej do sanuru ...
Odpovedať
@dianka33 V Nusa dua sú najkrajšie pláže z celého ostrova, zároveň je to najluxusnejší komplex hotelov pre náročných klientov .Malou nevýhodou je, že v blízkom okolí sa nedá zažiť typický domorodí život. Chýbajú tam warungy ( tradičné balijské reštaurácie) a pouličné trhy. Na prepravu do Ubudu ti odporúčam prenajať si auto. Najkrajšie( terasové) ryžové polia sú práve pri Ubude, takisto je v tomto meste veľká tržnica , kde sa dajú výborne nakúpiť suveníry, koreniny ,vanilka a pod. Keď budete v Ubude odporúčam vám vyskúšať balijskú špecialitu babi guling (pečené prasa). Z výletov ti odporúčam pozrieť chrám Tanah lot, nádherný západ slnka zažijete na plážach Jimbaranu, kde sú výborné reštaurácie s morskými špecialitami, na tejto pláži nakrúcala Julia Roberts film jedz , modli sa, miluj. Z vlastnej skúsenosti odporúčam kúpanie s delfínmi :-). Viac tipov na výlety nájdeš na stránke magickebali.comJ to stránka mojej kamarátky, ktorá žije na Bali. @athina13 V Sanure som býval, je to príjemné mestečko s pokojným oceánom a plážami, sú tu pouličné obchodíky,obchodný dom Hardy´s, reštaurácie, kde sa dá dobre a lacno najesť. Na väčšie nákupy odporúčam odviezť sa taxíkom do neďalekej Kuty. Ak máte prípadne ďalšie otázky,kľudne napíšte.
Odpovedať
Moc moc ti ďakujem ;) velmi si ma potesil. Kuknem link tvojej kamaratky ;) moc dakujem este raz za informácie. Prajem pekny den ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@dianka33 @athina13 myslím, že @ammi to už celé pekne zhrnul. Ja chcem len potvrdiť jeho slová. My sme boli v roku 2012 v Sanure. A musím povedať, že dodnes na tú dovolenku spomíname. Vrelo odporúčam. Nakoľko sme mali medzipristatie v Singapore, strávili sme tam 4 dni a na Bali 12 dní. Pre nás bolo Bali viacmenej o leňošení na pláži, pretože to bolo také vytrhnutie z náročných pracovných povinností a oddych po ubehanom Singapore. Ale absolvovali sme aj výlety. Zoznámili sme sa s jedným domácim, ktorý na hotelovej pláži ponúkal vodné športy a medzi rečou sme sa ho pýtali, čo by nám mohol odporučiť. Navrhol nám, že bude náš sprievodca - zobral svoje auto, povozil nás po miestach, ktoré sme chceli vidieť a tiež nám ukázal miesta, ktoré v knižkách o Bali nie sú. A tiež sme využívali hotelovú taxislužbu. A inak, doteraz si pochváľujeme ich kuchyňu - fakt výborná. ;-)
Odpovedať
Vybrali ste si dobre. Bali je uzasne! Spomienky budete mat urcite krasne
Odpovedať
@ammi Ahoj, tá kamarátkina stránka je úúúžžaasnná - teda, vyzerá veľmi dobre :) Idem je napísať :) Ďakujem :-)
Odpovedať
@dianka33 To som rád, že sa ti tá stránka páči, snáď ti budú informácie z nej osožné. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Už som jej písala, ktoré výlety nás zaujali, tak uvidíme čo bude v odpovedi:) Ešte raz veľmi pekne ďakujem za info :) Ešte otázočka... dal si sa očkovať? Nemáme žiadne očkovania a keďže sa snažíme o bábo ani nám neodporúčali... Je veľké riziko dostať napr. hepatitídu?
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi Ahoj, prosím ťa, nevedel by si mi poradiť:) chceli by sme ísť na svadobnú cestu na bali, ale máme takú predstavu, že by sem bývali v nejakej chatke na pláži, alebo aspoň blízko pláže..nevieš či sa dá vôbec niečo také zohnať? ak áno tak kde mám hľadať? a odporúčaš to? pozerala som aj tú stránku magickebali.com a sú tam zaujímavé výlety, čiže ak sa dostaneme na bali určite niečo podnikneme. Ďakujem za info
Odpovedať
@dianka33 my sme boli na Bali pred dvoma rokmi, tiez v juni a juli. Bola to jedna z nasich najlepsich dovoleniek. Rozhodne sa nemas coho obavat. My sme si zajednali vsetko napriamo sami a na mieste robili vylety s miestnym sprievodcom, ktory nas autom povozil po celom ostrove. Vylety nas takto vysli par dolarov, az nam bolo luto, za aky smiesny peniaz sa nam venuju. Byvali sme v Nusa Dua, miesto bolo krasne, vseobecne na Bali bola velmi dobra atmosfera. Miestni su velmi pobozni, boja sa demonov a tak konaju dobro. Kazdy bol ochotny pomoct, vsetci boli mili a usmievavi. Slovaci by sa od nich mohli vela naucit. Ich kultura a nabozenstvo je velmi silne, citit to na kazdom kroku. Inak je tam vela co robit, my sme boli 3 tyzdne a este by tam bol program na dalsie tri. Ak ta zaujima nieco konkretne, pytaj sa.
Odpovedať
jeeej aka fajna tema :-) aj my rozmyslame o Honeymoon na Bali, plus aj okolite ostrovy :) chcela by som sa spytat na par veci: - cez koho/aku spolocnost ste bookovali letenky? - treba nejake specialne ockovanie? ak ano ake? - v akej oblasti ste hladali ubytko? juh, zapad, vychod?? my sme dobrodruzni, nemame problem sa prejst.. lakaju ma aj tie vilky/chatky na plazi.. poradte pls.. Mame rozdelit pobyt ze par dni pobudnut niekde a potom pocestovat a presunut sa na ine miesto?? - pozicat si auto alebo radsej vyuzit sluzby miestnych sprievodcov?? vopred vdaka za info :-)
Odpovedať
@dianka33 Odporúča sa očkovanie proti hepatitíde A, ( ja mám očkovanie A+B), ktorá sa prenáša hlavne kontaminovanou vodou a špinavými rukami, ale úroveň hygieny je v pohode, na Bali nie je pitná voda , takže aj domorodci používajú na pitie a varenie balenú vodu z obchodu. Pri dodržiavaní základných pravidiel hygieny , umývanie rúk, potravín, pitie balenej vody by ti nemalo nič hroziť. Ale aj tak sa skús poradiť s lekárom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi a je to veeeeelmi drahé?...ak smiem vedieť.....Ako si tam šiel?...len letenka a cez booking alebo cestovka?.... :)
Odpovedať
@zuzugal letenku som kupoval cez internet, cena spiatočnej letenky sa pohybuje cca 750 - 1000, -€ , ubytovanie mi vybavovala kamarátka , ktorá tam žije, ale nie je problém si ho rezervovať cez booking.
Odpovedať
@marketag V letoviskách sú na plážach len hotely, ale je ich tam veľké množstvo,drahších aj lacnejších. Vyberie si každý, záleží len na tom čo kto preferuje.Ja som býval v Sanure, v hoteli PARIGATA RESORTS & SPA ***, je to menší hotel pri pláži (40 izieb). Som s ním spokojný , bol som tam ubytovaný už druhý raz.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?