Platnosť občianskeho a termin vybavenia noveho kvoli svadobnej ceste

Profilova fotka
Ahojte, baby prosim ako to je s nutnosťou vybavenia nového občianskeho po svadbe? Chceli by sme totiž hned po svadbe odisť na par dni preč, je to v pohode?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, zmena občianskeho musí byť do 30 dní. všetky potrebné info nájdeš na tejto stránke http://www.minv.sk/?prijatie-ziadosti...
Odpovedať
Profilova fotka
už som raz písala odpoveď na takúto otázku, tak ti ju preposielam: Lehoty pre prijatie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu o vydanie nového občianskeho preukazu je občan povinný požiadať príslušné okresné riaditeľstvo Policajného zboru do 30 dní od neplatnosti občianskeho preukazu (napr. zmena mena , priezviska, trvalého pobytu, rodného čísla), (zdroj: http://www.minv.sk/?prijatie-ziadosti...) ak je dôvodom na vydanie nového občianskeho preukazu zmena mena, priezviska, rodného čísla alebo trvalého pobytu alebo ak občan pri žiadosti o vydanie nového občianskeho preukazu súčasne žiada o vyznačenie nového údaju, je povinný predložiť aj doklad o tejto zmene alebo doklad potvrdzujúci nový údaj, (zdroj: http://www.minv.sk/?doklady-potrebne-...) čiže: ak máte svadbu v kostole, tak tam spisujete zápisnicu, tú potom farár odnesie na príslušnú matriku, kde ti spíšu sobášny list a až s tým sobášnym listom pôjdeš na políciu požiadať o vydanie nového OP. čiže odporúčam dohodnúť sa s farárom, aby to tam zaniesol hneď v pondelok ráno (nakoľko on má čas cca 3 dni), a potom s matrikárkou, aby to spracovala hneď ako jej to donesie farár. v takomto prípade môžeš mať sobášny list v ruke hneď v pondelok najneskôr do 10 hod. potom ísť na políciu a požiadať o vydanie nového OP. Ja osobne, keby som bola na tom takto, tak aj teraz by som si zavolala na príslušnú políciu, príslušné oddelenie (na stránke www.minv.sk - nájdeš kontakt) a spýtala sa ich, aké sú možnosti to vybaviť do cca 2 dní (za zvýšený poplatok ide všetko) ale aj na tej stránke je všetko: Správne poplatky za:podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu urýchlene do dvoch pracovných dní na žiadosť žiadateľa 20 € + základný poplatok (podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu (z dôvodu zmeny alebo zápisu nových údajov) 4,50 € zdoj: http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2).
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem vam baby :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?