Nové priezvisko a svadobná cesta

Ahojte, chcem sa opytat, ako je to so zmenou dokladov. Chceme ist totiz hned po svadbe na svadobnu cestu do zahranicia a kedze zmenim priezvisko, moje doklady uz budu neplatne...Ako sa to riesi? Je mozne vystavit novy doklad okamzite alebo mozem este chvilu cestovat na stary obciansky?
Odpovedať
1
2
ahojky, moja kamaratka tento rok sla hned po sobasi na svadobnu cestu do zahranicia so starými dokladmi a nebol s tym vobec problem. Aj ja to tak planujem :)
Odpovedať
okamzite ti nevystavia. trva to dlhsie, kym ti spravia obciansky
Odpovedať
aj ja som bola v turecku na stary pas a ziaden problem. v cestovke som povedala o co ide a poistenie mi vystavili na zaklade pasu a nie OP lebo ten som uz mala zmeneny. takze podla mna ziaden problem.
Odpovedať
myslim ze zmenu OP musis stihnut do urciteho casu ale nepamatam kolko to bolo ale pas to je uplne jedno.
Odpovedať
zmena OP by mala prebehnut do 30 dni od sobasa...udavaju ze OP ti urobia do 30 dni ale bezna prax je tak tyzden...za priplatok to ide urcite aj rychlejsie ale aj tak musis cakat na sobasny list a neviem ako hned po svadbe idete...ale myslim, ze nie si jedina, co takto pocestuje, takze by problem byt nemal, ale skusenost nemam
Odpovedať
ja som tiez cestovala na stary pas a nebol ziaden problem... pas som vymenila az polroka po svadbe...obciansky mam stale na stare priezvisko
Odpovedať
ja som bola na svoadobnej ceste na staré priezvisko a dokonca aj tento rok som išla na starý pas a nič, takže sa netreba naháňať :)
Odpovedať
Pas, vodicak aj obciansky ti urobia do dvoch dni. Za priplatok.
Odpovedať
info pre vsetky, co cestujete hned po svadbe - z vlastnej skusenosti - cestovali sme v utorok po svadbe, na 3 tyzdne na druhy koniec sveta, s viacerymi prestupmi na roznych letiskach. Je pravda, ze vsetky doklady so starym menom sa sobasom stavaju neplatne, no nikto nema odkial vediet, ze ste sa vydali. Cize dovolenku sme bookli na stare meno a nikde nebol problem. Vsetky doklady a prehlasovacky som riesila asi mesiac po svadbe, len zdravotnej poistovni treba zmenu nahlasit do 7 dni, v tej mojej to stacilo emailom, ten som este pred odchodom poslala, kedze tam hrozia pokuty. Takze nemajte obavy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa informovala v cestovke a povedali mi, ze stari pas ti plati do 2 mesiacov po svadbe, takze by nemal byt problem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, my chceme ist mesiac po svadbe do Japonska. Z toho, co som tu precitala - so starym pasom v pohode vycestujeme, ci? Ale, kedze je to viac ako 30 dni od sobasa, obcanak uz vtedy musi byt novy? V podstate mi ho ako doklad do zahranicia ani netreba, ale aj tak, nebude z toho nejaky pruser, ked budem pouzivat obciansky s NOVYM menom a pas so STARYM? Diky za tipy a rady :)
Odpovedať
@dubienok však si chod vymeniť aj pas..trvá to max 2 týždne, prípadne si doplatíš za rýchle vybavenie..tak či tak budeš musieť ten pas ísť skôr či neskôr zmeniť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Jaaaj, tak dufam, ze to pojde hladko, lebo nam najskor este musia uznat manzelstvo na Slovensku (berieme sa dvaja Slovaci v CR). Trvalo vystavenie novych dokladov u niektorej z vas aj dlhsie ako dva tyzdne?
Odpovedať
@dubienok aha, to to som nevedela..možno by bolo dobré si na príslušný daný úrad zatelefonovať a informovať sa.. tu u nás, v ZA, majú napr. napísané, že mesiac to trvá a pracovníčka mi povedala, že nikdy nie mesiac, že 2 týždne, najneskôr 3 to trvá..pošlu sms, že si môžem ísť pas vyzdvihnúť..ale dalo sa aj doplatiť za rýchle vybavenie - nad týmto som rozmýšľala, lebo sme mali ísť na last minute dovolenku a ja som zistila, že pas prepadnutý :-) ale v CR neviem ako to funguje, to by som trepala :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@brnacik Ahoj my máme už svadobnú cestu zaplatenú, všade nás upozorňovali, že musím vycestovať s dokladmi platnými na moje dievčenské meno, nakoľko to je uvedené v zmluve o poskytnutí zájazdu...takže ak si cestu zaplatíte už teraz musíš ísť zo starými dokladmi....
Odpovedať
ahojte, my sme sa brali 6.6.2010 a isli sme do Tunisu 18.6.2010 ja som mala stary pas, obciansky som si vymenila ale ten som si nebrala. Takze som isla akoze slobodna s dievcenskym menom s pasom. Tiez sme mali zajazd vybaveny a zaplateny vo februari 2010.
Odpovedať
Ahojte, my ideme na svadobnu do Dubaja 2 tyzdne po svadbe, bola tam niektora z vas?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, neviete poradit? my ideme na svadobnu cestu hned po svadbe mimo EU a na matrike nas upozornili ze podla noveho systemu uz zadavaju nove priezvisko ktore je viditelne na colniciach cize na ceste spat vas mimo EU nepustia spat so starym menom a hrozi pokuta. Ma niekto cerstve skusenosti? diky....
Odpovedať
Profilova fotka
Nám v cestovke povedali, že na staré doklady sa samozrejme cestovať dá, ale ak sa, nedajbože, niečo stane, je prúser. Akonáhle sa uzavrie manželstvo, údaje sú v systémoch zmenené. Presvedčila som sa o tom sama, minulý týždeň, keď som si vybavovala doklady. Na úradoch, odo mňa nikto ani sobášny list nechcel. Hneď si zo systému vytiahli, kedy a kde bola svadba a aj moje nové priezvisko. A doklady sa vybavujú... Takže áno, cestovať sa dá, ale na vlastné riziko ;-)
Odpovedať
@danca6 vážne??? uff aj my to tak chceme riešiť :/
Odpovedať
Ahojte, mate niekto skusenost z 2014, cestovali ste po svadbe mimo EU na stary pas? Dakujem
Odpovedať
@brumiak my sme boli na mauriciu, na svadobke, so starymi dokladmi, netreba sa tym chvalit na letisku, inak to nemaju ako zistit.....netreba sa bat :)
Odpovedať
ahojte ja mam od juna pas ,,neplatný,, vydala som sa a zmenila priezvisko...teraz chceme ist na dovolenku do USA ja by som to riskla ale manžel nechcce ale novy pas uz nestiham vybaviť...myslite žeby sa to dalo ´ísť na ten starý?
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak , ja mam zakupenu letenku este na svoje povodne priezvisko a vtedy uz budem vydata, takze si este nebudem menit ani doklady a pojdem na stare meno normalne, ako uz kocky vraveli, nemaju to ako zistit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to su taketo obstrukcie s tym? :-D ja som mala v plane vsetky doklady menit az po promociach, kedze este nemam novy diplom, nech to nemusim robit na 2krat :-| bude to velky pruser, ked si ich pojdem vybavit 4mesiace po svadbe?...k teme, na svadobnu cestu sme sli tesne po svadbe a cestovala som na stary pas. pustili ma kontroly aj v bangkoku, aj v dubaji a dokonca ani vo viedni si ma nechceli nechat :-)
Odpovedať
@lucianna11 ja by som to neriskovala (hlavne do USA) , vsak pas sa da vybavit aj zrychlene - tusim do 2 pracovnych dni
Odpovedať
Možno by sa dal urýchlene ale ja som v UK a na našej ambasáde to asi trvá 3 týždne. Podľa informácií co mám.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@danca6 ahoj.. Chcem sa spytat ako si nakoniec vycestovala ci so starym pasom? Ja mam teraz podobny problem tak neviem co urobit.. Je to naozaj tak ze imto uz ukaze ze som vydata?
Odpovedať
Profilova fotka
@macko1235 Ahoj ja som si dala zmenit vsetky doklady do dvoch tyzdov aby som nemala problemy....takze neviem poradit ako to je bez zmeny...
Odpovedať
My sme boli tiez hned po svadbe v Egypte, bola som na stare doklady a nebol s tym ziaden problem, ved odkial by colnici alebo ludia na letisku vedeli, ze si sa uz vydala. Ked pojdete hned po svadbe, to ani sobasny list este nebudete mat vydany.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?