Boli ste na svadobnú cestu v Barcelone alebo v Toskánsku?

Profilova fotka
máte prosím skúsenosť s dovolenkou v Barcelone, Toskánsku, alebo inom romantickom meste? Nejaké tipy na hotely, alebo výlety v rámci dovolenky? Ďakujem za všetky rady a tipy :)))) Svadobnú cestu plánujeme na október a rozhodli sme sa, že nepôjdeme k moru, ale skôr do nejakého mesta...
Odpovedať
barcelona je krasna, bola som tam niekolkokrat a rada sa tam znovu vratim. No nenazvala by som to romantickym mestom..... Je tam vela co pozerat, najma co sa architektury tyka. Ak hladas romantiku, tak skor to Toskansko - znami boli pred casom a nevedeli si to vynachvalit. Krasna priroda, vinice, klud - je to romantickejsie ako mesto.
Odpovedať
Profilova fotka
Barcelona je skvelý výber, to mesto úplne elektrizuje. Myslím, že romantiku nerobí miesto, ale ľudia v danom mieste. Ak teda nehľadáte prvoplánovú romantiku á la západy slnka pri mori, v Španielsku by sa vám mohlo páčiť. Veľmi odporúčam nájsť si hotelík v okolí La Rambla, to je dobrý východiskový bod, nech už sa vyberiete kdekoľvek. "Must see" je stále nedokončená, ale nadpozemsky krásna Sagrada Familia. Ak máš rada architektúru, tak aj Gaudího domčeky. Za výlet tiež stojí Pueblo Espaniol, čo je vlastne také Španielsko v malom. Keď si budete chcieť oddýchnuť, šup na pláž Barcelonetta... V Barce je straaaaašne veľa galérií, múzeí, starých chrámok, bohémskych uličiek. A ľudia sú tam neskutočne pohodoví. Plus, ak je tvoj drahý futbalový fanúšik, príde si na svoje prehliadkou štadiónu, kde hrá FC Barcelona.
Odpovedať
Profilova fotka
Cauko, tiez sme rozmyslali nad Toskanskom alebo ako druha varianta je Provensalsko.. typovo velmi podobne :) chceli sme ist najprv do usa, ale nevieme ci budu peniazky..v Barcelone som bola dvakrat a zalezi od toho co ocakavas..suhlasim, ze to nie je take romanticke miesto, uz len pre to mnozstvo turistov.. na La Rambla by som byvat nesla, my sme tam prespali minuly rok jedinu noc, a mali sme dost.. za jednu noc sme zaplatili 100eur a to sme byvali v najlacnejsom hosteli ktory sme nasli.. cize ak by ste chceli aspon nejaky priemerny standard, vyslo by vas o pekelne draho.. a druha vec, ze celu noc je tam obrovsky hluk. pretoze v noci je niekedy von viac ludi ako cez den.. ak teda ste sami take ,,hlucne,, typy, Barcelona je idealne miesto :) je tam toho skutocne vela co pozerat.. ale ak mate radi historiu ale chcete si uzit viac jeden druheho a mat aj pokoj, tak jednoznacne Toskansko :)) nie je to az take preplnene turistami, ceny su o nieco nizsie, a je tam toho vela co pozerat :)a mate vacsiu sancu ze budete mat pekne pocasie, lebo je to juznejsie, my sme minuly rok boli v septembri v spanielsku a niekolko dni nam len prsalo :/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Tak ako pisu baby hore, barcelona je uzasna. Jedno z mojich najoblubenejsich miest. Bola som tam trikrat a kludne by som sa vratila. No tiez by som ju neradila medzi romanticke mesta. S romantikou sa mi spaja skor Pariz a urcite by som doporucila Benatky. V oktobri by tam uz nemalo byt ani tak vela turistov a pocasie by malo byt priaznive. Nam sa v Benatkach velmi pacilo. A nie tak velmi daleko od Benatok je Verona. Mesto Romea a Julie. Tiez by to mohol byt tip na romanticke mesto. :)
Odpovedať
Obe miesto majú co do seba..a veľa veci "to see"..Barcelona "the mirror hotel" s TV na wc urcite tvoj chlap oceni a je 5mins od Las Ramblas..v blizkosti je najlepsie Spanish tapas "Paco Meralgo"..a padne to výborne po túre "Camp Nuo" ..Venice - sme bývali na "Lido" a bolo výborne..co sa týka cien, obe nie su najlacnesie..ale určite za to stoja..
Odpovedať
Tipy na krásne miesta, ubytko aj výlety mám na svojom blogu. Napríklad tu: http://www.carovnehotely.sk/taliansko... je tip na Benátky ;). Ale Barcelona je určite tiež strašne pekná a asi aj lacnejšia ;).
Odpovedať
Profilova fotka
Sesternica bola na svadobnej ceste v Toskánsku a im sa tam tak páčilo, že sa tam presťahovali a žijú tam už 5 rokov :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Jasné, Barcelona je skvelá. Ja som tam bola práve koncom októbra (pred 2 rokmi) a bolo tak teplo, že sme sa dokonca aj 2 dni kúpali v mori a opaľovali na pláži. Takže je to 2 v 1! :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?