Slovensko - nemecká svadba

Ahojte, koncom maja budem mat civilny sobas v Nemecku a zaciatkom jula cirkevny na Slovensku. Co mam urobit, aby bol sobas na Slovensku uznany? Pripadne ktory bude na Slovensku uznany? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkathomas Ahoj, my sme mali tiez civilny sobas v zahranici, a na to aby bol uznany aj na Slovensku sme si len po svadbe museli poziadat o slovensky sobasny list. Teraz vybavujeme cirkevny sobas na Slovensku, ale to uz je len symbolicke v ramci cirkvi, kedze podla zakona uz sme zosobaseni.
Odpovedať
Ahojte dievcata, len som sa chcela spytat ci nahodou nemate spravene aj nemecke oznamenia? ci by ste mi nemohli poslat text. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj zuzkathomas :) My takisto budeme mat civilny sobas v Nemecku (v juli) a cirkevny symbolicky na Slovensku (az v septembri). Podla mojich informacii treba podat ziadost o vydanie slovenskeho sobasneho listu na osobitnu matriku do BA alebo sa to moze vybavovat aj cez velvyslanectvo. Kukni mzv.sk/Berlin, sice su tam len zakladne informacie, ale aspon nieco. Ja som sa dnes dovolala na velvyslanectvo, ale poviem ti, ten chlapik bol maximalne neochotni a odbil ma s tym, ze vsak si otvorte internetovu stranku. :-| Pisala som nasledne mail s mojimi doplnujucimi otazkami, kedze ma v telefone nechcel ani poriadne vypocut, asi zabudol, ze je to jeho pracovnou naplnou pomahat obcanom SR v Nemecku..... Som zvedava, ci mi vobec niekto odpise... V ktorej casti Nemecka zijes? ja som z Dortmundu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?