Žijeme v zahraničí, svadba bude na Slovensku. Ako riešiť predmanželské náuky?

Profilova fotka
Viete mi poradiť kedy potrebujem oznámiť farárovi že chystám svadbu? ak je svadba teda za rok. a taktiež by som sa rada opýtala či mi neviete poradiť ako to je keď s priateľom žijeme v zahraničí no svadba je na SR. Ako mame riešiť predmanželské náuky? Skype? :)
Odpovedať
@gabrielitta87 Ahoj, nam bolo povedane, ze pre katolicku cirkev je dolezite cirkevne bydlisko, teda to kde zijes a chodis do kostola. Moze to byt teda odlisne od trvaleho pobytu. My sme museli chodit na nauky v zahranici a potom fararovi na SK priniest potvrdenie o ich absolvovani a povolenie uzavriet sobas mimo farnosti, kde obaja cirkevne zijeme (licenciu). Oboje nam vydal zahranicny knaz. Na Slovensku sme s fararom spisali zapisnicu a obehali si matriku. Vsetko cca 3 mesiace pred sobasom. Ale viem aj o farnosti, kde uz rok dopredu ist je pomaly neskoro :) zalezi od knaza a vychytenosti sobasneho miesta. Za opytanie sa cim skor nic nedas :)
Odpovedať
@gabrielitta87 a skype nam nepresiel, ale komunikacia s knazom cez email na jednotku! :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za info :)
Odpovedať
Tak fararovi je dobre oznamit vas datum svadby cim skor tym lepsie. My sme si to vybavovali rok vopred a uz mali v tom kostole kde chceme mat sobas v nas den svadby skoro plno. Takze sup sup do toho.Netreba dlho cakat. A nauky sme si spravili na SK ked sme boli doma na dovolenke. 6krat sme museli absolvovat nauku doma. A hned sme uz vybavili aj matriku. Na SK su nauky zadarmo v zahranici da za ne plati ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali super farara, ktory chapal ze je tazko chodit zo zahranicia na nauky na slovensko, tak nam spravil nauky za hodinu a pol a hotovo ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Dubaik19850- a to kde ste sa brali? Nas farar to tak nespravi.my musime tu v uk spravit nauky, ale je to strasne,ze tu za vsetko chcu peniaze. Este neviem kolko presne,stretnutie mame 14 augusta ale podla toho co som citala tak to moze byt medzi £130 az 400 co je hrozne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?