Svadobný obrad bez omše v kostole..

Chcem sa opýtať, vedel by mi niekto poradiť, či keď v kostole prebieha len obrad bez omše, či sa čítajú aj čítania - obrad rim.kat. A ešte ako dlho trvá obrad.. Veľmi pekne ďakujem za radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nejake citania tam su. myslim ze 1. a ako dlho trva? zalezi od fararovej kazne... :-) cca 1/2 hod, ked sa nevykecava... Aj my mame bez omse...
Odpovedať
@slimacikzv mi sme mali tiež bez omše , trvalo to 20 - 30 minút, bolo tam aj čítanie z evanjelia, organista spieval,
Odpovedať
Profilova fotka
Je jedno citanie, zalm, evanjelium, knazov prihovor, sobasny obrad, prosby, modlitba pozehnania, otcenas, prijimanie a pozehnanie:) Moze to byt tak 30 min:)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali bez omše, trvalo to do 30 min. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne o tom informuj farára, že chcete mať len obrad. Ak patríte k takým "veriacim", ktorí majú len krst, sv. prijímanie (prípadne ešte birmovku) a okrem toho sa v kostole viackrát neukázali, tak ani ten príhovor farára nebude dlhý, lebo vás vôbec nebude poznať a nebude mať o čom hovoriť. Jednu takú svadbu som zažila, trvala 10-15 min. - no bolo to dosť trápne. V takomto prípade nechápem, prečo niekto chce mať silou-mocou svadbu v kostole, keď to pre neho nič neznamená - či čisto len image (ale to je len môj názor).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Aj my sme maly obrad bez omse. Trvalo to 40 minut. Bolo citanie, ktore citala nasa znama. A potom boli prosmy za novomanzelov a nase deti. To citali moja sestra a este jedna znama. Pocas obradu nam spieval chor niekolkokrat a organista hral pri prichode a pri podpisovani a vychode z kostola
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?