Svadba v kostole sv. Gorazda v Nitre

Ahojte nevestičky mali ste niekto svadbu tomto kostole? Neviete mi povedať či výzdobu robia v kostole a ja dám len peniaze alebo si musím takéto veci zabezpečiť sama? Hral vám niekto na svadbe? Koľko ste dávali príspevok na kostol? Miništrantom sa dávaju tiež peniaze a zákusky? Možno ste sa na tomto pobavili, ale ja vôbec netuším, aké sú "zvyky". Všade to je inak. Ďakujem za každý dotaz :-D
Odpovedať
Ahoj :) my mame svadbu na zobore v kostoliku, a vsetko nam povedal farar:) takze sa skus vasho spytat :)napr. My mame dat 100 €do zvonceka za zdobenie atd. Vysluzku len fararovi a organistu sme si sami mali vybavit,plus aj tonu vysluzku🙈
Odpovedať
Dakujem ti za info asi by som mala za nim zajst, boli sme u nho len raz a nic nam nepovedal ohladne takychto veci :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@24pavla10 my tiez planujeme svadbu v klokocinskom kostole, v septembri. tiez by ma zaujimalo, ako to tu chodi. Vy sa kedy beriete?
Odpovedať
Ahoj my sme už mali svadbu v apríli. Výzdobu nám robili tam, dávali sme 30€. Organistu sme si museli zohnať sami, ale pán farár nám dal číslo na dvoch a jeden s nich mal voľno (tomu sme dali zákusky a 10e). Zákusky sme priniesli aj kňazovi a pred kostol + peniaze na kostol - to dávala mamina.
Odpovedať
@24pavla10 ahoj, chcela by som ta poprosit, ak by bolo mozne, o fotku, na ktorej je vyzdoba kostola. Rada by som vedela, co je v tych 30E zahrnute. dakujem :)
Odpovedať
Ahoj u nas to bolo tak ze sme dali 30 eur a v piatok robili vyzdobu na cely vikend a hlavne na nedelu na sv.prijimamie. inak vsetko zalez od farara nas bol naozaj hrozny uplny fanatik nemal ministranta a zakazal nam bozk v kostole.
Odpovedať
@sara_2016 to fakt? A ktory vas oddaval? tento novy, alebo este ten povodny farar?
Odpovedať
mali sme mat farara Domana ten bol fakt super ale den predtym nam volal ze musi niekam ist a ze nam meni farara. Volal sa Dušan Molek ako fakt hroza pritom sestra tam mala svadbu a normalne mali bozk tak neviem co to tohto napadlo zakazal aj detickam lupienky rozhadzovat(ktore by sme si po sebe pozbieral)
Odpovedať
marisha1982 fotku pošlem neskôr lebo som v práci. Nás oddával Dorman, bol v pohode :) Ale lupienky ani konfety sme nemohli mať, len ak by to niekto upratal po svadbe z hostí :D tak sme sa toho vzdali. Len zas my sme mali taký problém, že zabudol svedkom dať podpísať štátnu zápisnicu, dal im len cirkevnú a svedkovia asi 4 dni po svadbe museli ísť znovu podpísať lebo sme mali neplatný :D ale tak už sa všetko vyriešilo
Odpovedať
Neskoro, ale predsa. Tie spomínané foto ;-) Taká jednoduchá, ale aspoň som nemala starosti ja :-)
Odpovedať
@24pavla10 vrela vdaka. teraz mam predstavu, kolko tam toho za tych 30E donesu. poprade, cakala som, ze tych kytic bude viac. No este si musim premysliet, ci to ponechame na nich, ci si to sama nejak spravim...
Odpovedať
Nie je zač. Ja som tiež nevedela, ale tak ako spravili tak bolo. Ak máš možnosť spraviť si sama tak prečo nie, ale budeš mať o to viac starostí. Ak by ti to robila nejaká aranžérka, tak by si už len za toto zapýtala o polovicu viac. Veď každá vie, aký má rozpočet a na čo teba dať viac a na čo menej. ja som radšej dala peniaze inde ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@24pavla10 tak nas rozpocet je viac nez obmedzeny :D ale moj plan je aranzmany a nejaku vyzdobu robit sama s pomockou sesterky, takisto mam plan sama si dopestovat kvety a zelen do vyzdoby.
Odpovedať
@violoncelista vdaka za ponuku. Mat v kostole zivu hudbu, hlavne celo, by bolo krasne, avsak rozpocet nepusti |-|
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?