Svadba v kostole. Chodíte aj potom do kostola?

Profilova fotka
ahojte, nechcem tu rozbehnut nejaku drazdivu diskusiu, len by ma zaujimalo kedze sa mi zda ze vacsina sa berie v kostole ci potom zijete stale podla toho. nemyslim to ako rypanie keby nahodou sa niekto do mna obul, len tiez uvazujem nad tym kostolom, vsetky sviatosti mam len teraz uz do kostola nechodim, v podstate teoreticky by mi stacilo ist na spoved ale neviem ci by som mohla tvrdit ze potom chodit zacnem :-/
Odpovedať
my sa v kostole neberieme, aj ked som chcela svadbu, ale len koli priznam sa uprimne a bez mucenia - koli atmosfere a krase, lebo ten nas je fakt krasny. Do kostola nechodime, moj snubenec bol zasadne proti, a kedze pre mna to nebolo zivotne dolezite, netrvala som na tom ;-)
Odpovedať
ahoj, my mame svadbu v kostole,pretoze sme obaja veriaci a aj prijimame sviatosti :-) ;-) a velmi sa tesime na svadbu prave v kostoliku.......ked si povieme Ano pred Bohom v ktoreho obaja verime.... ;-)
Odpovedať
:-) ahoj katia aj my sa berieme v kostole, a ako písala už smaily tak je krásne si povedať slovičko Ano pred Bohom, aspoň pre nás a naší blízky budú pri tom. Lenže ked sa chceš zosobášiť v kostole tak tomu predchádzajú nauky, tak ako aj my chodíme na ne, boli sme už na troch, ale každý kňaz to má iné. Niektorý kňazi len sa porozprávajú zo snúbencami, že prečo sa vlastne sobášia, povie niečo o viere a tak. Ale je to na mladých ako sa rozhodnú a aký sú prístupný kňazi takisto. Keď si nepotrpíš na Bohu, tak nemusíš ísť sa sobášiť do kostola, vezmete sa tam kde vám to vyhovuje obom.
Odpovedať
Profilova fotka
no ved o toho Boha mi prave ide:-D ja by som to chcela tak nejak mat na poriadku, viete chodila som do kostola a je dlha historia preco nechodim ale verim a mam taky divny pocit z toho ze vlastne civilny sobas sa neuznava, chcela by som dat aj nasho syna pokrstit,jednoducho sa tak divno z toho citim ale necitim sa este pripravena chodit stale do kostola,asi to znie divne ale takto mi to ide;-)
Odpovedať
jj ludecka presne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
katia7: muzi (poniektorí) majú kolená roztrasené, ze musia prisahat pred bohom a tie manz. drzia (mozno, ze práve so strachu pred stvoritelom) pevne pohromade!! uznávam viac cirk. sobás a je to aj krajsia ceremónia, nez tá 5-min. tovka na úrade. ale nechcem byt hnusná....lebo tu ide len o vieru a nie o krásu.... ja sa budem pevne drzat vs. cirk. sviatkov, ktoré som absolvovala i ja- lebo tak nás ucili rodicia.... s chodením do kostola...to je vec názoru. niekto sa cíti byt "vypocutý", ked je v chráme, niekomu sa zasa modlí lepsie niekde inde....ale ono to je len o tom, ze sme pohodlní alebo máme nieco proti knazom.....proste treba cítat bibliu a detom byt vzorom na velkú noc, vianoce a obcas i nedele....toho sa drzím ja. potreba je tu vzdy vtedy, ked sa nám prihodí nieco zlé...alebo ked sa trápime...alebo ked prídu skúsky...vtedy sa kazdý cl. trepe do kostola...musím sa priznat, ze hovorím za seba! viera je nieco, za co sa netreba hanbit a sobás v kostole je pozehnanie! ;-)
Odpovedať
katia, urob si to tak, ako to chces a ko to citis... je to len a len tvoje a snubencovo rozhodnutie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s tym, ze to treba urobit tak, ako to citite. Ja verim v Boha, tiez mam vyhrady kvoli niektorym veciam okolo cirkvi ako institucie, ale verim, ze pozehnanie od Boha je potrebne pre silu, ktoru potom to manzelstvo ma v buducnosti, ked nastanu problemy. U nas je to take zvlastne, pretoze moj nastavajuci je absolutne neveriaci, nie len nepokrsteny, ale v Boha vobec neveri. Ja by som chcela vycovavat v krestanskych hodnotach, ale myslim si, ze clovek nemusi byt veriaci, aby zil v takych hodnotach.
Odpovedať
Profilova fotka
Cawte!! my to budeme mat take trochen zlozitejsie, kedze som bola vychovavana ako katolicka, no sama som oficialne zmenila vierovyznanie, my budeme mat sobas v nasom nekatolickom kostole. Moja babka to este nevie, ale ked sa to dozvie, tak ma asi zabije :-D (u nas v rodine by to totiz bolo 1. nekatolicke manzelstvo)...takze tak..snad to predychaju :-p
Odpovedať
Profilova fotka
co si zac kkkika? o akom nábozenstve hovorís?
Odpovedať
Ahojte, tak my sa budeme brat 23. 08. 2008 v typickom, krasnom kostoliku. Manželstvo bez Boha si ani nevieme predstavit a chceme zit stale v sulade s Bozimi prikazaniami. Ked sa zije manzelstvo s Bohom, o nic nie je ochudobnene, iba sa stale obohacuje. So snubencom sme sa prihlasili do Skoly snubencov a je to strasne super! Organizuje to Univerzitne pastoracne centrum a zahrna to 12 prednášok.Uz sa tak strasne tesime na manzelstvo, z celej svadby sa najviac tesime na obrad. Odporucam kupit si knihu Radostna zvest o sexe a manzelstve, budete prekvapeni, aky je sex v Božom pláne úžasný a nádherný :-) :-) :-)
Odpovedať
Aj my sa berieme v kostole, tiež chodíme do kostola zriedkavo. |-| Ale podľa mňa, je to o tom, že Boha máš v srdci a snažíš sa žit kvalitným životom. Neubližovať a tak... Poznám dosť veriacich, čo chodia do kostola a mimo neho robia zlé veci... takže ako je to???? =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme sa brali v kostole. Pre mna vnutorne by manzelstvo neuzavrete v kostole nebolo platne. Verim v Boha a inak ako v kostole pre mna ani nepripadalo do uvahy. Do kostola som chodila, teraz uz nechodim. Jednak mam "nieco" proti cirkvi,a jednak sa musim priznat, ze som aj pohodlna...Ale nespomeniem si na Boha len vtedy, ked mi je zle, myslim nanho stale a snazim sa byt k ludom dobra ,pomahat a neublizovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja chodim do kostola pravidelne................... kazde Vianoce... :-N :-D :-D :-D Ale teraz vazne... Veriaca som, svadbu sme mali v kostole (evanjelickom), ale sme teraz v UK a naozaj neviem, ktory kostol je ten 'nas', takze ozaj si to musim nechat na Slovensko. :-)
Odpovedať
Ahojte...no ja si tiez neviem ani predstavit inak uzavrete manzelstvo ako v kostole,podla mna je to jedine platne uzavrete manzelstvo a nie nejake na urade....ale ked sa niekto na to citi a nebol vychovavany vo viere tak je to jeho osobna vec... Ja som inak veriaca katolicka,do kostola chodime aj so snubencom kazdu nedelu a vo sviatky...ale kedysi som vieru vnimala inak,lepsie,bola som akosi "viac" praktizujuca katolicka.Teraz som uz viac menej trosku pasivnejsia a tiez sa tu spomina ta pohodlnost |-| No ale stale verim v Pana Boha,pre mna je pozehnanie a v prvom rade SVIATOST uzavriet manzelstvo pred Bohom...Sice tie nazory ohladne predsvadobneho spoluzitia a tak...sa u mnna trochu zmenili,ale si mylsim ze ked sme rozhodnuty vziat sa a uprimne sa lubime,tak je to v poriadku.On bol moj prvy a aj nim zostane,teda aj posledny :-D Asi tolko.A co sa tyka vychovy nasich deti,tak ked nejake budeme mat :-) urcite ich budeme vychovavat v tom duchovnom smere a viest k viere.Napr.nesuhlasim s nazorom,ze ked je dieta male netreba ho vlacit do kostola...a cakat kym vyrastie a nech sa samo rozhodne ci sa chce dat pokrstit alebo nie...A potom sa rodicia velmi cuduju,ked z ich maleho,krasneho a dobruckeho synacika vyrastie nejaky grazel a samorast,ktory nema vychovu,nema ziadne hodnoty,zabrany,moralku, a zmysel aj pre ine ako materailisticke veci....Takze asi tak.Prajem pozehnane manzelstvo! :-)
Odpovedať
My nechodíme do kostola...a berieme sa v kostole...je to trochu naruby...ale nejak to prežijeme...nech to máme z kostolným poriadkom :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
broskynka suhlasim s nazorom ohladom deti ;-)
Odpovedať
to ale neznamena, ze ak sa bude dieta vodit do kostola, nebude z neho grazel :-| pozname take pripady :-N
Odpovedať
ciatko, veľký súhlas. ;-)
Odpovedať
Aj ja suhlasim...v kostole je to dieta tak raz do tyzdna...dolezite je co vidi doma...najvacsi vzor su rodicia... A neznamena ze ked rodicia chodia do kostola tak sa tak aj spravaju...nechcem tym nikoho urazit, ale su aj take pripady.
Odpovedať
Profilova fotka
awojte...tak ja suhlasím s ciatkom a macabi ;-) ...najdôležitejšia je rodina a vztahy v nej a vzorný príklad a nie kostol?!!!
Odpovedať
ked som este ucila na zs a sla som nahodou zastupovat na nabozenstvo, to by ste mali vidiet tie zlaticka, co ich rodiacia prihlasili na nabozko .. :-N to spravanie, ten slovnik..katechetka neraz chodila z hodiny so slzami na krajicku ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Boh dal kazdemu slobodnu volu a je na kazdom ci sa rozhodne zit v sulade s prikazaniami ci ako grazel, to ze niekot chodi do kostola vobec nic neznamena, presne tak isto ako ked niekto chodi do krcmy neznamena ze je ozran.
Odpovedať
Profilova fotka
ciatko..presne....ja sa stanem za pár mesiacov učiteľka..ale ti poviem, že učiť ísť necem....na praxi mi stačilo...brutus ]-(
Odpovedať
lori uprimnu sustrast aj ked musim povedat, ak ked sa stretne kombinacia mudre deti+ochota ucit sa niet lepsieho povolania. ale to je out of topic, takze :-x sorry
Odpovedať
Profilova fotka
ahmon- my sme aj so snubencom Mormoni (POZOR - to NIE su jehovisti :-D ). ludia o tom moc vela nevedia...a jedna vec, co sa mi paci, je, ze si budeme slubovat vernost na vecnost (nie "az kym nas smrt nerozdeli")...
Odpovedať
Fúha kkkika a to ste sa k tomu ako dostali? Fakt je, že to tu na Slovensku nie je tak dobre známe. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ako som sa k tomu dostala? Ja som bola taka "cierna ovca rodiny" - katolicke nabozenstvo som moc nemusela a zaujimala som sa o vselijake smery vratane Buddhizmu, Hare Krsna a pod., nahodou som nadabila na toto nabozentvo a o par dni som sa zoznamila so svojim teraz uz snubencom, ktory ked mi povedal,ze je mormon, tak som skoro odpadla :-p no s tak...mne sa to paci vdaka mnohym veciam a podotykam, ze nie sme sekta...sme proste normalna registrovana cirkev...(ja som bola prilis skepticka na to, aby som sa dala na nejaku hovadinu 8-) )
Odpovedať
ja som do kostola chodievala, v detstve dobrovolne, od nejakych 13 rokov povinne a teraz skoro vôbec. Verím v Boha, ale nemôžem sa pozerat na tu pretvarku v kostoloch počnuc fararmi až po ludi...radšej žiť
Odpovedať
no my sa tiez budeme brat v kostoliku..som veriaca ale akosi obmedzujem navstevy kostola.ako uprimne-lezu mi tam na nervy tie stare babky ktore sa tvaria ze sa vrucne modlia a po konci ked prekrocia prah kostola zacnu ohovarat-ciste kelisove :-D :-D :-D a moj drahy je absolutne neveriaci,ale pristupil na svadbicku v kostole a aj na nauky,lebo ma lubi x-) x-) ale jeho cela rodinka je neveriaca ani do kostola na omsu nesli ked bola za ich zomreteho tatina,tak maju k tomu uplne odmietavy pristup a som zvedava ako budu reagovat na to ze svadba bude v kostole.sa bojim ze tam normalne nepojdu. :-| :-| tak som zvedava
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?