Svadba v kostole bez birmovky

Ahojte buduce nevesticky chcem sa opytat ked nemame ani ja ani moj snubenec birmovku je mozne mat sobas v kostole? Alebo sa da birmovka aj po sobasi spravit? Mate s tym niekto skusenosti? Vdaka za odpovede.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vlocka007 ahoj, aspon u nas s tym nie je problem (aj ked som pocula ze aspon jeden musi mat, ale vraj to nie je tak)
Odpovedať
@vlocka007 opýtaj sa farára iba on ti môže zodpovedne odpovedať
Odpovedať
Profilova fotka
my sa sobasime v kostole a ziaden z nas birmovku nema. problem s tym nebol
Odpovedať
Profilova fotka
@vlocka007 ahoj, "u nás" musel mať aspoň jeden z partnerov a keďže sme nemali ani jeden, robili sme si s manželom birmovku spolu pred svadbou.
Odpovedať
@vlocka007 nám povedal kňaz, že mnohí ľudia si myslia, že je nutné mať birmovku na to, aby sa mohli sobášiť v kostole, ale nie je to už pravda.. takže ak nemáte birmovku, nemal by s tým byť žiadny problém
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, v princípe stačí, ak ste pokrstení - ostatné sviatosti ak chýbajú, tak by to nemal byť problém, keďže cirkev sa na vás krstom pozerá ako na kresťanov... bohužiaľ, prax v niektorých dedinách najmä je taká, že vám miestny kňaz tie ostatné sviatosti proste "nanúti", čo ja síce nepokladám za správne, lebo aj kresťanstvo je a má byť slobodným náboženstvom - aj keď si myslím, že tie sviatosti sú požehnávajúce a prinášajúce milosť - no to tak treba proste cítiť...
Odpovedať
No skúsime sa na to popýtať..ďakujem za odpovede.
Odpovedať
ahoj tak u nás to možné nie je, aby ste sa vzali bez birmovky, nedávno bola u nás birmovka a robil si ju aj jeden dospelý nakoľko sa chce sobášiť v kostole a keďže ju nemal, tak bol nútený si ju urobiť, ale ktovie, najlepšie ti na to odpovie iba farár.
Odpovedať
Profilova fotka
nám farár povedal že stačí ak jeden z nás dvoch máme krst nič viac netreba..ale spýtaj sa radšej farára kt. vás bude sobášiť bo nie všade je to rovnaké ;-)
Odpovedať
Ja tiež nemám birmovku a vydáva sa v kostole. Stačí,aby mal jeden z manzelov všetky sviatosti.
Odpovedať
ani ja nemám birmovku a vydávala som sa v kostole, bez problémov, nikomu to nevadilo, i keď, môj manžel má aj birmovku... ale nik si neoveroval či máme to a ono... Základ je krst ;-) aspoň u nás v Trnave.
Odpovedať
Profilova fotka
My sa berieme v kostole, ja mám len krst a 1.sv prijímanie a môj nie je ani krstený :-D Takže ani jeden z nás nemá všetky sviatosti a to sme žiadali aj o dišpenz (kedže muž je neveriaci) na biskupskom úrade, kde o tom vedeli a bez problémov nám ho biskupi dali :-) Záleží od farára ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?