Svadba s Angličanom v Dóme sv. Alžbety

Profilova fotka
Ahojte, mal uz niekto,alebo momentalne vybavuje vsetko na svadbu s anglicanom v dome sv. Alzbety. zijem v Londyne,ale v obcianskom mam trvale bydlisko na Svk. A on nie je katolik. Je pokrsteny krestan. Pisala som si s fararom z ke a boli sme aj za knazom tu v londyne v slovenskom kostole,ale mi pripada,ze kazdy mi vravi nieco ine,a uz som z toho jelen.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozdravujem Vas, odpoved na Vasu situaciu som Vam napisal do spravy:)
Odpovedať
Ja som mala svadbu v maji, tiez v kostole, ale bratislavskom, manzel je Anglican bez viery. Neviem, co presne potrebujes vediet. S manzelom sme si museli urobit manzelsku pripravu. Mali sme moznost bud na slovensku alebo v UK. Kedze zijeme v UK, tak to bolo jednoduchsie. Na fare musel manzel podpisat formular o tom, ze suhlasi, aby boli deti vychovavanev krestanskej viere a takisto sme museli poziadat o povolenie od arcibiskupa. To vybavi tiez fara. Ja osobne nemam birmovku, a farar nevyzadoval, aby sa robila, ale to je individualne. Osobne sme mali viac vybavovaciek na matrike.Tam si sa uz informovala? Pretoze v kostole budu potrebovat ziadost o uzavretie manzelstva, ktoru dostanes z matriky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ronyk - dakujem. Sorry,ze az teraz pisem,ale neukazalo mi,ze by mi niekto odpisal. Na matrike myslis tu alebo na slovensku,lebo na slovensku vraj staci dva tyzdne pred svatbou. Budu to pytat aj tu v uk v kostole pred tymi pripravami? My sme si uz bookli appointment s fararom tu v uk na 14 augusta tak ten by nam mal povedat co treba. Ani ja nemam birmovku len prve svate. Inac blahozelam.
Odpovedať
@silvi3 mozem sa spytat ako ste vybavovali datum svadby na fareci boli nejake problemy s tym
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzankake no na fare este nemame rezervovany datum,vraj kalendar na dalsi rok otvoria az v septembry. Ale vsetko som si tak predbezne rezervovala na moj vybrany datum a uz sa len modlim aby mi to v kostole vyslo.
Odpovedať
@silvi3 ja som tam uz raz bola bez mohjo draheho ta na mna pozerali jak na neviem co a vobec mi nechceli v nicom vyhoviet a ja tiez chcem svoj vysnivany datum a pojdeme tam s drahym spolu tak som zvedava ci si zbytocne nevyberal dovolenkua nesiel stovky km
Odpovedať
Profilova fotka
A kedy sa chystas,nezabudni ako som spominala,oni ti nic nerezervuju az v septembry. Ale ak potrebujes s niecim poradit tak daj vediet,nejake veci ohladom co treba uz viem
Odpovedať
ahoj silvia pre zmenu som tu zase nebola ja - uz par mesiacov. matriku som myslela na slovensku. svadba na slovensku - matrika a kostol tiez. neviem, co konretne vybavujes v anglickom kostole - snad pripravu? lebo ak chces mat svadbu na slovensku, tak musis predlozit dokumenty slovenskym uradom. matrika si ziadala: datum a miesto sobasu - ten musis mat uz dohodnuty s fararom.; moj a manzelov obciansky preukaz/pas - museli sme prist obaja! moj rodny list manzelov rodny list (POZOR! - aj s udajmi rodicov - detailny - s tym sme mali problem - bol to original, ale ako sme zistili - iba skratena verzia - cize spat a vybat novy z matriky) manzelov certificate of no impediment (doklad vystaveny matrikou v UK) - aj rodny list aj certificate of no impediment musia byt overene DALSIM uradom - UK Legislation office v Londyne. Pre vsetky uradne dokumenty musis mat bud original prelozeny alebo staci notarsky overena a prelozena kopia a vseobecne plati, ze originaly (okrem rodneho listu) a notarske kopie nemaju byt starsie ako 3 mesiace. Na faru sme potrebovali: Ziadost o uzavreti manzelstva - pripravena matrikou, ale az po predlozeni vsetkych dokumentov Certifikat o priprave do manzelstva - my osobne sme ho priniesli z UK, kde sme si robili pripravu. Nie som si ista, ci si matrikarka, ktora ti radila, bola vedoma skutocnosti, ze tvoj nastavajuci je anglican? Pretoze ak mas vsetko v poriadku, tak samozrejme staci prist 2 tyzdne pred sobasom. Lenze v pripade predkladania roznych horeuvedenych dokladov zo zahranicia treba viac casu, a hlavne sa uistit, ze vsetky doklady su spravne, a nie je v nich ziaden zadrhel. Pretoze ak je - tak sa cely ten proces moze natiahnut o niekolko tyzdnov. Moj manel mal napriklad v rodnom liste uvedene miesto narodenia Harrow (ako miestna cast v Londyne), zatialco v pase mal Brent (pretoze nemocnica v Harrow spadala pod miestnu cast Brent). Cize sme potrebovali tuto odlisnost mat vysvetlenu a potvrdenu prislusnymi uradmi v Londyne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@silvi3 ahoj silvi :) prepac, ze ta teraz takto otravujem dva roky neskor, ale ja som len teraz zacala planovat svadbu v dome svatej alzbety (teda len som si rezervovala datum :D). Chcela som sa ta opytat, ze ako to teda bolo s tou vierou? Ja sa tiez vydavam za Anglicana, ktory je pokrsteny krestan, ja so greko katolicka. Bude to v ok? pomoz prosim :)
Odpovedať
Profilova fotka
@llydka ahoj :) aj Ja tam mam svadbu buduci Rok s irom z Northern Ireland-UK. Takze to iste. :) uz ti pisali email Ze co vsetko mas doniest? Lebo mozem ti ten svoj preposlat ak chces. Ten moj je zas prostestant, ale vsetko je v pohode, Len ten, co nie je rimo bude musiet podpisat taky papier Ze suhlasi aby jeho deti boli vychovane v rimo viere :)
Odpovedať
Profilova fotka
@llydka Ahoj :) my sme síce obaja Slováci, ale dúfam, že pomôžem, ja som katolíčka a manžel gréckokatolík - problém nebol žiaden :) no neviem ako je to u cudzincov (ja som musela priniesť licenciu na sobáš zo svojej fary, tak pravedpodobne tvoj snúbenec bude musieť priniesť z uk) ak si teraz v ke, tak si dohodni stretnutie a všetko ti tam povedia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@llydka ahoj. My sme nakoniec nemali svadbu v kostole, kedze moj bol rozvedeny. Ale co sa ryka viery, nie je ziadny problem, ale ak byvate v uk, tak musite mat nauky tam kde byvate a nakoniec farar posle list a este neviem ake papiere fare na slovensku kde bude svadba
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chris131313, @lienka182 a @silvi3, dakujem vam velmi pekne za uzitocne informacie, velmi ste ma potesili a moj stres opadol :D tak verim ze to teda bude OK. Chris131313 keby si mi mohla poslat ten emailik, to by som si fakt velmi vazila lebo nemam ani ponatia, co kde, kedy ako :( ako to funguje, mam ti dat moj email, ci ti ho ukaze niekde? toto bol moj prvy komentar na mojasvadba.sk, takze sa ospravedlnujem :-S fakt som vam velmi vdacna za pomoc holky, dakujem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@llydka vela stastia ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?