Spoved

Profilova fotka
Ahojte nevesticky, mam otazku ohladne spovede .Musim sa spoved v kostole v ktorom sa budeme brat,alebo to moze byt aj inde ?Totiz to svadbu mame v draheho rodisku,ale zijeme a pracujeme v bratislave .Bolo by pre nas jednoduchsie vyspovedat v Bratislave .Tak potrebujem poradit ;-) dakujem za kazde info :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@zumi2901 kludne mozte aj v BA :-)
Odpovedať
@zumi2901 nam farar hovoril, ze mozme hocikde, len si mame vypytat nejake potvrdenie, ze sme boli na spovedi
Odpovedať
Profilova fotka
nam zas farar povedal ze hocikde a teda ziadne potvrdenie o spovedi som este nevidela :-D kazdy hovori inak
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa budem spovedat urcite pri knazovi, co nas bude oddavat. Nepotrebujem sceny a divadielko, ze my neda rozhresenie nejaky iny knaz, lebo spolu zijeme a bla bla bla .... Knaz co nas bude oddavat, bude vediet, ze sa ozaj berieme a chceme vyspovedat. Hotovo :-)
Odpovedať
My sme v rovnakej situacii, ale budeme sa az na mieste konania sobasa den predtym. Jednak tam clovek pride aj tak aspon par dni pred konanim svadby, jednak sa chceme vyhnut nejakym podozreniam, ci sme skutocne boli/'potvrdeniam' , a nadovazok si neviem predstavit v predsvadobnych starostiach a radostiach sa nejak tyzden predtym vyspovedat, a potom uz do sobasa obaja ani nezahresit, ani spolu nezhresit :D nieeeee...
Odpovedať
no tohoto sa inak ja bojim, co ak mi neda rozhresenie knaz ktory nas ma oddavat na druhy den? :(
Odpovedať
Profilova fotka
Asi zalezi od knaza. Ja som sa spovedala inde a nebol problem. A o ziadnom potvrdeni som nikdy nepocula. Ved je snad na danom cloveku, ked je veriaci a ma dovod preco sa berie v kostole (okrem toho, ze sa to niekomu viac paci), aby k tomu pristupil zodpovedne. Vyspovedaj sa v BA a oznam to oddavajucemu ako hotovu vec. Samozrejme milo ☺
Odpovedať
Profilova fotka
@methexis potvrdenie? vsak to uz je podla mna o svedomi.. ci clovek ide uprimne na spoved a nebude vari potom klamat :D este som fakt o takom niecom nepocula :)
Odpovedať
@petkajojko no to nam povedal farar, ja som sa tiez cudovala, ze ake potvrdenie... nakoniec sme boli radsej u neho, tkaze sme ziadne nepotrebovali:)
Odpovedať
Profilova fotka
@zumi2901 uplne je jedno kde pojdes na spoved, hlavna vec je ze olutujes vsetky svoje hriechy a cista pojdes k oltaru :-)
Odpovedať
@lagatita7 preco by ti nedal rozhresenie? Ak myslis to ze spolu zijete, tak aj tak slubujes ze sa polepsis a aj tak na druhy den uz budes vydata :-)
Odpovedať
Ahojte chcem sa opytat a normalne da farar rozhresenie aj ked zijeme v hriechu? Lebo nie sme este manzelia ale mame dieta a mame s tym velky problem k spovediam pristupit nemozeme lebo rozhresenie nedostaneme stalo sa nam to pri krste myslite ze pred svadbou nam ho da?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Samozrejme, ze da, ked o par dni po spovedi manzelia budete
Odpovedať
@lulu_2323 ano, pretože už budete manželia. Veď sa berieme s úmyslom, že už nebudete zit v hriechu
Odpovedať
@lulu_2323 to zalezi od farara podla mna ale mal by vam ho dat
Odpovedať
@zumi2901 môžete hocikde, aj v BA...je na vašom svedomí, či k takej sviatosti ako je sobáš a prípadne aj prijímanie počas neho, pristúpite s čistým štítom ;-) ja to aspoň takto chápem.. a nestretla som sa ešte s tým, žeby niekto požadoval potvrdenie ;-)
Odpovedať
my sme sa mojim budúcim manželom spovedali v kostole, kde sme sa brali, ale kto nás spovedal, netuším :-D ale nikto sa nás nepýtal, čí sme boli na spovedi, brali to tak, že keď máme počas sobášu aj prijímanie, automaticky sme na spovedi boli ;-)
Odpovedať
My sme sa tiez spovedali v inom kostole ako sme mali svadbu a farar, ktorý s nami mal poučenie pred sobasom hovoril, že spoved nie je povinna. Robi sa to iba preto, aby sme vstupovali do manzelstva bez hriechov. Nejaky papier pre farara je hlupost ved to robis pre seba nie prenho. Ale kazdy farara to berie inak....
Odpovedať
lulu_2323 tiez mame dieta,na krste sme nemohli ist na spoved,ani nemozeme teraz ale ideme sa brat a pred svadbou v pohode,ved ides ten hriech napravit,takze spoved, rozhresenie, prijimanie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?