Sobáš v inom kostole s naším kňazom

Ahojte, my chceme mať sobáš v kostole síce v našom meste, ale tak, že to v podstate nie je kostol pod ktorý "patríme"..a chceme aby nás zosobášil priateľov krstný otec, ktorý je kňaz....chcem sa teda opýtať, či mi vete poradiť, čo to obnáša, teda ako to treba riešiť? Stačí nám ísť za naším kňazom...povedať mu kde chceme a on to má riešiť, alebo to máme vybavovať my? A môžme mať kňaza, ktorého chceme my, aj keď má svoju farnosť úplne inde? Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
ahoj, my sme mali svojho knaza a v uplne inej farnosti z akej sme, ale on bol fdarararom tam, kde sme sa sobasili... jedine, co je na toto potrebne, je suhlas knaza, ktory je spravcom farnosti, kde si chcete sviatost vysluzit... ak bude on suhlasit, aby vas sobasil iny knaz v "jeho" kostole, je to bez problemov... drzim palce :-)
Odpovedať
@danik1505 a s kňazom tej farnosti máme hovoriť my, alebo náš kňaz a to "povolenie" je ústne, len tak....alebo aj nejaký papier k tomu treba?
Odpovedať
treba ísť za kňazom, ktorý je správcom vami vybraného kostola, mali by ste za ním zájsť vy a asi aj váš kňaz. Je to na ústnej dohode, žiadne papiere nepotrebujete. Verím, že budú obaja ochotní a žiaden problém mať nebudete. Držím vám palce! :)
Odpovedať
@megane1 no...uvidime, ako to pôjde...ďakujem pekne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mema06 Dobry den, najprv pojdete na farsky urad tej farnosti, v ktorej je kostol,v ktorom sa chcete sobasit. Tam spisete sobasnu dokumentaciu a povedia Vam, ze aspon jeden z Vas musi doniest licenciu k sobasu - dovolenie (taky maly administrativny ukon, formular) od farara, do ktoreho farnosti patri. Po to si teda pojdete k Vasmu fararovi. Este Vam bude treba aj krstne listy, nie starsie ako 3 mesiace. Co sa tyka cudzieho knaza - dohodnete na farskom urade, kde budete mat sobas, ze Vam pride vlastny knaz (uvediete presne meno atd...) a farar mu udeli tzv. delegaciu k sobasu, bez ktorej by Vas v tejto farnosti nemohol platne zosobasit. Delegacia sa v podstate udeluje ustne a zapise sa do sobasnej zapisnice. Bolo by vsak dobre, aby sa aj dotycny knaz ozval fararovi, v ktoreho farnosti Vas bude sobasit. To je vsetko. Takze hor sa na farsky urad:)
Odpovedať
@demockophoto ďakujem :-)
Odpovedať
@mema06 uz ti vsetko povedali, tak sa nemusim opakovat :) drzte sa
Odpovedať
ahoj, my sme na fare, v meste ktorom sme sa chceli vziat, nahlasili rovno, ktory kostol, termin sobasa a sobasiaceho farara /z inej farnosti/ - on uz o tom vedel a farar, co nas sobasil, sa spojil so spravcom farnosti u nas a dohodli sa :) nic viac som ja uz neriesila ani neorganizovala. vsetko si to vyriesili oni dvaja farari medzi sebou .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?