Slovenský alebo český duet počas omše

Profilova fotka
babule, vedeli by ste mi poradiť dáky krásny duet, najlepšie by bolo v slovenskom, poprípade českom jazyku? bude nám na svadbe spievať zbor, ale sú to kamaráti a my sme sa s drahým rozhodli, že by sme si chceli zaspievať spolu počas omše duet. Za každú vašu radu vám veľmi pekne ďakujem ;)
Odpovedať
Ahoj, co tak V slepych ulickach, je to sice vykopavka, ale ma pekne slova ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janie7 slová sú krásne ale moc sa mi to nehodí na svadbu :)
Odpovedať
Ahoj, posielam piesne, ktoré sú vhodnejšie do kostola, i keď z liturgického hľadiska sú všetky takéto gospelové piesne nevhodné, ale praktizuje sa to stále. Záleží tiež od toho, v ktorej časti sv.omše chcete zaspievať. https://www.youtube.com/watch?v=uc9DZ... Dnes keď ti hľadím do očí,je to zvláštne mám strach, že sa mi hlava zatočí. Z toľkej krásy, ktorú vidím, ty predsa vieš, čo cítim. Dnes keď ti hľadím do očí,je to zvláštne, mám strach, že sa mi hlava zatočí. Ty si mojou oporou, tak prosím, zostaň, naveky som tvoj. Dnes keď hľadíme na oltár, lúče slnka hladia tvár, prosíme, Pane o dar lásky, svoji v tebe a spolu tvoji zostať naveky chceme. https://www.youtube.com/watch?v=ZAjy0... 1.Je tak nádherné milovať, nádherné byť milovaný, život môj do rúk tvojich dať, čas splnených prianí. Stretla som ťa, moja láska, kúskom neba stal sa svet, ty si radosť môjho života a balzam na bolesť. R1:V tichu chrámu nežne „áno“ vznesie sa k výšinám, vo svetle sviec na oltári sám Boh zostúpi k nám. v bielom závoji tisíce hviezd tajomstvo šťastia skrývajú, anjeli v nebi iba pre nás dvoch pieseň lásky spievajú. 2.Pred oltárom chcem ti ruku dať, skryjem ti ju v dlani, život môžeme spolu prežívať v Božom požehnaní. Dnes sľubujem ti lásku a vernosť v dobrom, v zlom, dnes sľubujem ti seba, buď mojím životom. R2: Niečo krásne Boh nám núka, v požehnaní silu dá, nech našu lásku oheň nespáli, nech búrku prekoná. A naše srdcia v jedno spojené iba tónmi šťastia hrajú, jedno druhému sa v tento deň, ako vzácny dar rozdajú. https://www.youtube.com/watch?v=u1ALp... (s prižmúrením oboch očí, niekde na záver sv.omše :) ) Svet je plný zbytočností, ktoré lámu ľuďom kosti, vedia hrýzť a srdce zraniť, pred tým všetkým chcem ťa chrániť. Svet je plný krásnych vecí, ktoré chcú mať skoro všetci na jedno som ale prišiel, láska dá tým veciam zmysel. Láska zmysel veciam dáva, láska čistá, láska zdravá, každý okamih je ťažký, ak v ňom nie sú stopy lásky. Láska zmysel veciam dáva, láska úprimná a pravá, ľahšie je ísť cez prekážky, ak máš v sebe stopy lásky. Svet je plný divných vecí, bežia na nich skoro všetci nosia ich na svojich pleciach, láska zmysel dá tým veciam. Láska zmysel veciam dáva, láska čistá, láska zdravá, každý okamih je ťažký, ak v ňom nie sú stopy lásky. Láska zmysel veciam dáva, láska úprimná a pravá, ľahšie je ísť cez prekážky,ak máš v sebe stopy lásky. Za naj nápad by som považovala zaspievať spolu žalm s organom medzi čítaniami, tam je nádherný dvojhlas a všetci by boli prekvapení, ak ste doteraz žalmy ešte nespievali. Ak chcete nejakú pieseň s komerčnejším textom, tak potom odporúčam zaspievať si to až na mieste hostiny(v sále, reštike). Do kostola sú takéto piesne naozaj nevhodné. Držím prsty :)
Odpovedať
Profilova fotka
@malovanka dakujem za rady prve dve pesnicky pozname spievame ich s nasim zborom na svadbach su ozaj krasne ale chceli sme nieco take co nepievame nieco nove... na LOVESONGom sme uvazovali tiez ze by sme si ho zaspievali a este sme zatial nasli https://www.youtube.com/watch?v=Ynp0z... ale stale nie sme rozhodnuty .... inak co sa tyka nevhodnych pesniciek do kostola, tak takych asi teda budeme mat viac, ale mame povolenie aj od nasho pana farara takze myslim ze nebude s tym ziaden problem :) ... uz v dnesnej dobe s tym nebyva vacsinou problem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?