Príprava v Univerzitnom Pastoračnom Centre v Bratislave

Ahojte, absolvoval tu niekto predmanželskú prípravu v UPC Bratislava? Čo od toho môžme očakávať? Sme zasnúbení, ale termín svadby nemáme ešte (zrejme niekedy 2014). Počula som ale, že predmanželská príprava je dobrá aj pre snúbencov, ktorí ešte nemajú presný dátum svadby. Rada by som sa dozvedela, čo od toho môžme čakať, čo to obnáša, aké témy sa riešia, akou formou, atď. Ďakujem Nalla
Odpovedať
1
2
Ahoj, my sme prípravu v UPC absolvovali v novembri 2011 a tiež ešte nemáme presný termín, i keď plánujeme leto 2012. V podstate všetky potrebné informácie nájdeš na stránke UPC (aj témy, ktoré sa preberajú). Bolo nás tam asi 50 párov a príprava spočívala v prednáškach (cca 20 minút na danú tému) a následne v rozhovoroch snúbencov. Na začiatku pri registrácii sme dostali písomné podklady s rôznymi cvičeniami a otázkami, ktoré nám mali pomáhať pri rozoberaní danej témy, tie nám potom aj ostali. Páter Janko Štefanec rozprávala veľmi prirodzene, otvorene a ľudsky. Zároveň bol vždy priestor aby ste si danú tému mohli rozobrať aj vo dvojici, pričom je len na Vás do akej miery a akým spôsobom. Aspoň pre mňa to bolo dosť podnetné, človek si lepšie uvedomí ako vníma sám seba, toho druhého, čo od manželstva očakáva, aké má kto predstavy, v čom by mal na sebe popracovať. A dosť pozitívne to hodnotil aj môj snúbenec, aj keď tam pôvodne išiel skôr kvôli mne (tak trochu dobrovoľne nasilu ;-). Na záver každá dvojica dostala oficiálny papier o absolvovaní prípravy, záleží potom na danom kňazovi, čo vás bude sobášiť, či to uzná, ale že robia to už dlho a väčšinou s tým nemali ľudia problémy. Takže môžem len odporučiť :) deni
Odpovedať
@dendul ďakujem Ti veľmi pekne za vyčerpávajúcu odpoveď. Ideme teda do toho, už som poslala aj prihlášku, v marci otvárajú nový kurz, tak už sa veľmi tešíme :-) Prajem Ti málo stresov pri prípravách a svadbu podľa predstáv ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nalla Ahoj, mohla by som ta poprosit, kde si tam nasla tu prihlasku? Marcovy termin pripravy by bol pre nas uplne super :) dakujem A este k tej priprave, mam take info, ze je platna len rok, cize ak sa chcete brat neskor ako marec 2013 budete si ju muset zopakovat ... :), ale myslim, ze to nemoze byt na skodu :)
Odpovedať
@valdemosa http://www.upc.uniba.sk/index.php?opt... vďaka za info, tak my si ju asi zopakujeme, ale tak, snáď nás toto v UPC nejako posunie...
Odpovedať
Profilova fotka
@nalla Dakujem krasne :) Tak snad sa v marci vidime
Odpovedať
@valdemosa verím, že áno, potom sa nejako spojíme, aby sme sa tam aj našli :-)))
Odpovedať
aj my asi pojdeme v marci, svadba je az v oktobri, tak som rozmyslala ci to nie je este moc skoro, ale polovicka zavelila ze on by pre istotu isiel radsej uz teraz. Tak sa neviem rozhodnut, ale myslim ze vsetko poriesi nas pan farar, pretoze este nevieme ci nam to uzna :-N
Odpovedať
tak sa tam, baby, stretneme :) tešíme sa na Vás :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my sa chystame v marci Svadbu mame uz v aprili, tak dufam, ze to nebude zasa pre zmenu prilis neskoro. Na UPC som dostala same dobre referencie a dokonca aj knaz co nas bude sobasit nam ich sam odporucil.
Odpovedať
aj my ideme :)
Odpovedať
Profilova fotka
tak na marcovy termin idem aj ja s mojim drahym :)) som zvedava ake to bude. Hlavne je podla mna super, ze to cele "zmakneme" za jeden vikend, nakolko sme obaja dost pracovne vytazeni a ja mam este cez vikendy skolu.
Odpovedať
už sa nám to blíži, baby :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Baby a tie co idete na UPC nauku mate svadbu v BA? - ze ci sa mam bat ze s tym knazi budu robit problemy. diik
Odpovedať
Profilova fotka
@robinoo my nemame a sme sa pytali, ci mozeme mat odtialto nauku a v pohode to fararko zoberie :-)
Odpovedať
ahojte dievčatá. Ako sa vám páčilo? Nám so snúbencom veľmi. Boli sme nadšení tým, ako p. Štefanec viedol celý tento seminár, veľmi sme ocenili, že nikoho k ničomu nepresviedčali a "netlačili kaleráby". Veľmi sme radi, že sme boli
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte dievcence - je tu niekto kto bol tento vikend na priprave? podla mna to bolo super, dokonca som si aj objednala nejake knizky, ktore nam vdp. Jan Stefanec odporucal... uz sa celkom tesim na to ako ich budem citat ;-)
Odpovedať
ja som bola tiež tento víkend v upc na príprave a zanechalo to vo mne príjemné pocity. som rada, že som to absolvovala takto, vôbec nevadí, že nás tam bolo 400 :-)
Odpovedať
Aj ja som bola, mne sa to tiež páčilo, hlavne sobota :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
čas ukončenia prednasok je o 18 tej, končí to prosím o tej hodine? / máme niečo objednané na siedmu a neviem či to stihneme alebo radšej tú rezervaciu zrušiť, :-( poradte , dakujem :-)
Odpovedať
@lukur končí ;-) ten druhý deň aj trošku skorej
Odpovedať
@nalla dakujem za odpoved. Tesim sa :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nejaké tipy? Nás UPeCe čaká tento víkend.
Odpovedať
@katikaq my tam budeme tiez :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
priprava v UPC je velmi zaujimava, pan farar je velky pohodak a rozumny...akurat ten par co prisiel hovorit o plodnych a neplodnych dnoch bol trapas...knaz stokrat normalnejsi ako tito, s prepacenim, fanatici...to sa tusim pocas ich prednasky aj zdvihla tretina saly a poodchadzali...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, prosím viete mi povedat ako to tam prebieha? nas to caka zajtra, ;-)
Odpovedať
@lienka9488 aj naas, som zvedava :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
ahojte, nevestičky. A bola tam niektorá z vás aj niekedy teraz nedávno, napr. v priebehu roka 2017? Zaujíma ma, ako to tam beží teraz a aké ste mali skúsenosti. Vďaka za odpoveď.
Odpovedať
@beatricek my sme boli v juni 2017..napis mi do spravy co ta zaujima ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, chystáte sa niekto na víkendovú náuku teraz 14.-15. apríl? Prípadne boli ste na marcovom alebo februárovom termíne? Ako to prebiehalo?
Odpovedať
@annie89 my ideme teraz cez vikend ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?