Prečo ste si vybrali svadbu v kostole?

Milé *post* nevestičky...a aktuálne žienky svojix manželov, pri prezeraní týx množstva svadobnýx albumov si kladiem otázku..*..prečo ste aj vy mali obrad práve v kostole*??? ...viedlo vás k tomu náboženské presvedčenie???...nátlak rodičov???..alebo nebodaj už toľkokrát spomínaný názor,že svadba v kostole je akási krajšia..romantickejšia??? ...zaujíma ma váš názor...nex je akýkoľvek ;-) ..neberte prosím túto tému ako provokáciu..ďakujem ;-)
Odpovedať
1
2
16
Profilova fotka
Ahoj, ty ešte tiež nespíš? ;-) No u nás to bolo zo všetkého trošku :-D Ale nie, od malička som bola vedená a vychovávaná v kresťanskej viere a vydržalo mi to až do teraz. Ked som pred 5 rokmi spoznala manžela, bol iba pokrstený. Proste ho rodičia k ničomu netlačili, že sa má on sám rozhodnúť až v dospelosti. Kedze bol už teda dospelý a mal svôj rozum, tak sa aj rozhodol - spravil si prijímanie aj birmovku a tak sme mohli náš manželský sľub spečatiť v Nitrianskej katedrále, po čom sme obaja strašne túžili. takže nepopieram, že sa mi prostredie kostola asi o 100% páči viac... ;-)
Odpovedať
..didianka..veru sa mi ešte nexcelo zaľahnúť so sliepkami :-D ..ja som tu večne taký nočný vták ;-) ...ja som bola tak isto ako ty od malička vyxovávaná ku kresťanskej viere..preto som ani NIKDY nerozmýšľala nad inou variantou..ako *svadbou v kostole* ;-) ..mangel nepraktizuje vieru v civilnom živote../..do kostola nexodí/...ale sám sa vyjadril,že *never say never*..možno?..hádam?..niekedy?..sa aj on ku nám pridá :-N ..kolegyňa v práci sa vyjadrila,že by mala najradšej svadbu v kostole,pretože je tam krajšie prostredie...čo mne prišlo dosť scestné...veď si predsa prísaháme s partnerom,budúcim mangelom,otcom mojix detí..lásku,vernosť,pomoc na celý život pred takou autoritou akou je práve BOH |-| ...a nie preto,že mne sa *viac páči interiérové prostredie*??? :-o
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa k tomu viedlo presvedčenie. Ani ma nenapadla myšlienka "vydaja" na úrade. Nemyslím to v zlom, skrátka, pre mňa je sľub pred Bohom veľmi podstatný. A ešte podstatnejšie, že môj manžel sa rozhodol, že to pre mňa urobí, keď je to pre mňa také dôležité... x-)
Odpovedať
..made...čítaš mi myšlienky..telepatka ;-) ..a tým myslím..aj postoj polovičky |-| :-)
Odpovedať
ahojky teda ak raz Boh da tak sa chcem vydavať len v kostole som veriaca a chcem svoju lasku spečatiť pred Bohom nie nie som fanatička ale viem že chcem to a botka veď aj tak nech mam aj svadbu o dvoch svedkou ale kňaz a kostol nesmie chybať a hlavne Boh :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
U mna tiez neprichadza do uvahy sobas inde ako v kostole a je to z dovodu mojho aj snubencovho presvedcenia - chceme svoju lasku specatit pre Bohom a slubit si pred nim vernost az do smrti a zaroven ho prosit, aby nase manzelstvo pozehnal.
Odpovedať
expertka aj mne ako ateiske sa to zda scestne a tiez som sestrenici za to pekne vydrzkovala ked som tuto vetu pocula tak potom zacali argumentovat rodicmi a babkami oni to mali v kaplnke kastiela a ja som si dokazala vybavit krasne miesto aj bez toho aby sme isli proti nasmu presvedceniu ;-)
Odpovedať
expertka,uvedomujes si, ze sa tato tema zachvilu moze pekne zvrhnut na hadky? :-D OKi,oki,viem, ze to myslis dobre:) Takisto sme nerozmyslali nad inou variantou ako svadba v kostole. No dostali sme navrh od velmi blizkeho cloveka mat sobas na urade(z jemu logickych dovodov). Bolo to pre mna sokujuce a zaroven nelogicke,ako ho to moze napadnut, pretoze velmi dobre vedel, ze sme praktizujuci veriaci (Alebo sa snazime byt :-N ) Cirkev.svadbu chapem aj ako ziskanie posily v kazdej situacii do dalsich spolocnych rokov. Takze civilna by pre mna nemala ziadnu cenu. Ale zas netvrdim, ze manzelstva na urade neuznavam! Verim, ze pre nich to ma rovnaku hodnotu, ako zase pre nas cirkevny..Akceptujem to, a najma u ludi, ktori k viere (akejkolvek) neboli vedeni a neni dovod, preco by mali saskovat prave pred knazom..Pre prostredie, pre babku, pre...to je jedno..
Odpovedať
..maryem... :-) ..plne si uvedomujem,že pri založení tejto témy..sa opäť *zahrávam s ohňom* ;-) :-D ..preto som hneď v úvode doplnila jedno základné vyjadrenie..a to..*neberte prosím túto tému ako provokáciu* ;-)
Odpovedať
:-D tak to potom budes musiet napisat asi na zaciatok kazdej novej strany, aby sa to v tom mnozstve prispevkov nestratilo. Si fakt expertná :-D
Odpovedať
..maryem... :-D :-D :-D ...výborný nápad...a aby som na to zakaždým nezabudla...ty mi to budeš pravidelne na každom začiatku pripomínať ;-) :-D
Odpovedať
nerobis nahodou ty manazera? Si to vies zariadit :-D ale uz musim ist..paa
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj tak tu rusim povodny zamer temy ;-)
Odpovedať
Musim sa pridat, pretoze nesuhlasim s nazorom, ze je scestne, ak ma takmer az do svadby ateista odrazu svadbu v kostole. V obdobi, ked sme sa narodili bolo pre zamestnanie rodicov zakazane krstenie, preto nie som ani ja, ani moj drahy pokrsteny, mozno ma pocas mojho zivota napadla myslienka pokrstenia sa, ale neriesila som to aktivne ako teraz. Ked prisla tema svadba....obaja sme zacali uvazovat nad tym, kde ju vykonat a svorne sme sa zhodli na tom, ze v kostole.....zrejme v nas crty krestanov su a to sme boli doposial ateistami. Chodime na pripravu, priatel nema takmer vobec cas na ucenie a pripravu, ja sa vsak snazim a bavi ma to. Myslim si, ze kazdy slusny clovek zije krestanskym zivotom, co vsak pre nas nebude znamenat, ze budeme navstevovat kostol kazdu nedelu a kazdy sviatok. Nie, to urcite nie, ale sama pokladam uzatvorenie manzelstva pred bohom za cosi silnejsie .... takze nemyslim, ze uzatvorenie naseho manzelstva pred bohomje akesi saskovanie....priznam sa, ze neuznavam niektore sposoby cirkvi, ale viera je cosi, co v nas vzdy bola, avsak kvoli krstu smeju neprehlbovali...na sobas v kostole sa tesim.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s madeleine a silvinečkou. To, že v ten deň tam bude okrem nás dvoch, rodičov a našich blízkych aj Boh, je úžasné a že práve pred všemohúcim Bohom poviem môjmu drahému, že si ho beriem za manžela, že mu budem vernou manželkou, že ho nikdy neopustím ani v šťastí ani v nešťastí, ani v zdraví ani v chorobe, a že ho budem milovať a ctiť po všetky dni svojho života, je nádherné a jedinečné pre mňa :-)
Odpovedať
..buba2....súhlasím s Tvojím postojom..a absolutne nevidím *problém*..prekážku v tom,ak má obrad v kostole človek,ktorý nebol v kresťanskej viere vyxovávaný od útleho detstva...ba priam naopak...je obdivuhodné..ak sa dospelý človek SÁM...z vlastného presvedčenia rozhodne pre svad. obrad v kostole....a navyše ak za tým vidí hlbokú myšlienku... ;-)
Odpovedať
Dakujem expertka8 :-)
Odpovedať
...a na margo prípravy na fare,ktorú je údajne potrebné absolvovať pred sobášom v kostole.... ....priznám sa,že v podstate to boli poučné sedenia s psyxologičkou,ktorá nám vysvetľovala *pre a proti* vzájomného manželského spolužitia..OK ...ale my sme nikdy nepatrili medzi *naivky*,ktoré sa do konca života budú na seba pozerať cez ružové okuliare |-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez zatial spokojna s pripravami na fare, nas knaz sa nas na prvom stretnuti spytal, ze co sa chceme dozvediet ... :-) Porozpraval nam o vsetkych veciach, ktore budeme potrebovat vybavit, co nas vsetko caka. V pondelok uz pojdeme na 4. stretnutie... Je to zatial v pohode.
Odpovedať
no kedže mam kňaza bratranca tak dufam že ma bude sobašiť keď sa budem vydavať a tie navky och
Odpovedať
..nás osobne veľmi milo prekvapil prístup nášho kňaza,ktorý dal *zelenú* našim predstavám v oblasti priebehu svad. obradu...dokonca ma príjemne zaskočil otázkou..ako si predstavujem obrad..so svätou omšou??..príp. bez nej????..akú mám predstavu s nástupom nevesty??? a pod. ..dovtedy som si myslela,že všetky tieto detaily sú strikte dané... ...v kostole s nami bolo prítomnýx množstvo našix známyx,ktorí nie sú veriaci...a bola som skutočne príjemne šokovaná ix xválami na margo obradu v kostole,keďže predtým sa nijakom nezúčastnili... ;-) x-)
Odpovedať
..jééééé..admini nás preradili do inej sekcie :-N ..a to som si myslela,že už nevidím kvôli očiam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte.. my sme mali svadbu v kostole, pretoze sme obidvaja veriaci a chceme, aby nas v nasej laske zachoval Boh... len chcem povedat, ze poznam jednu rodinku - ona je hlboko veriaca, on - ateista, maju 4 krasne deticky, po materialnej stranke to maju dost tazke, byvaju v dome s rodicmi a myslim ze aj svagrovcami, no napriek tomu je to jeden uzasny par, ktory je radost stretnut... aj ked, ze su tak rozdielni, co sa tyka vierovyznania... (ona chodi v nedelu s detmi do kostola - on im zatial robi ranajky :-) ) obdivujem pary, ktore sa rozhodnu, mozno napriek nazoru rodiny, ci blizkych, pre manzelsky zivot, aj ked verim, ze to nie je vzdy jednoduche a vyzaduje velku davku tolerancie a najma obrovsku lasku... pokial to ta veriaca stranka mysli s vierou uprimne.. a este expertke: dakujeme za gratulko, potesilo velmi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Seva - tak to je naozaj obdivuhodne, take spoluzitie. Ten muz je riadne tolerantny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja si vravim :-)
Odpovedať
..seva...všetko čo je myslené úprimne..poteší 2x :-D ....ešte raz gratulujem ;-)
Odpovedať
my sme sa tiez taky skombinovany parik. ja som bola k viere vedena od mala a chcem takto vychovavat aj nase deticky a drahy bol len pokrsteny. Nauku sme mali s jednym uzasnym fararom, ktory dost zaposobil aj na mojho manzela. Tak uvidime, ako nam to s "nasou" vierou pojde dalej. Mozno sa milacik tiez podujme blizsie spoznavat Boha a vieru. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak vam drzim prsty ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
....chcem sa aj ja pridat k tejto teme....ja svadbu v kostole mat nemozem....z jednoducheho dovodu, ze moj nastavajuci je rozvedeny...chceme vsak dosiahnut anulovanie jeho predchadzajuceho manzelstva a tak verim, ze jedneho dna, si aj my povieme to.."ano" pred Bohom....Velmi po tom tuzim....a vysli mi slzicky do oci...ked som si tu citala, ze je este vela dievcat, ktore chcu mat svadbu v kostole prave pre to duchovno a dolezitost manzelskeho slubu....
Odpovedať
Profilova fotka
hmm, tak to je asi dost tvrdy oriesok, a hlavne zlozite dokazovanie a hrabanie sa v predchadzajucom vztahu, vsak? ale vezmi si to tak, ze zivot je o tom, ze nie je vzdy jednoduchy a treba bojovat, potom si veci vieme vazit o to viac. zelam, nech vam to vyjde, a nech vam raz svadobny pochod zaznie z vysky kostolneho choru...
Odpovedať
1
2
16
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?