Potreboval niekto zijuci v zahranici licenciu (povolenie k sobasu) zo zahranicnej fary?

Zijeme v Nemecku, sme Slovaci, svadba bude na Slovensku a nas slovensky farar chce od nas licenciu (povolenie k sobasu) z nemeckej fary. Pytal to uz niekto? Je s tym problem ci ani nie? :)
Odpovedať
@lienka3651 heee? a preco? ved ste obaja slovenski obcania. pochopila by som, keby je jeden cudzinec
Odpovedať
My sme tiez ostali prekvapeni, co to chce...trvaly pobyt mame stale na SR, v Nemecku len prechodny, ale vraj po troch mesiacoch v Nemecku sa stavame "farnikmi" tu kde realne zijeme, preto potrebuje toto povolenie....zadrhel je v tom, ze v Nemecku neplatime dan z vierovyznania, pretoze ako vychadza to dost mesacne, rata sa to z hrubej mzdy, cim vyssi prijem, tym vyssia dan, tak toto neplatime, tak som zvedava, co nam povie farar ci nam to da, ci nie, ci sa bude pytat, ci dan platime ci nie.......ak s tym ma niekto skusenosti, prosim poradte :)
Odpovedať
@lienka3651 žijeme síce obaja na Slovensku, momentálne v Ba,,svadbu budeme mať na východe,, tiež nás prekvapilo, že kňaz,kde budeme mať sobáš si vypýtal od nás licenciu k sobášu,,zašli sme za kňazom v Ba, ten nám ju bez problémov ochotne vystavil. Držím palce
Odpovedať
@lienka3651 tiez zijem v Nemecku, takze viem ako je to s danou. To mi pride zvlastne, ze po 3mesiacoch si farnik tam, nejake divne pravidlo. Farnikom si predsa vtedy, ked sa oficialne tam prihlasis k cirkvi. Asi bude najlepsie sit na farsky urad najblizsie k tvojmu nemeckumu bydlisko a vysvetlti mu situacia. Sa to zrejme bude volat nejake "Heiratsbewiligung":-)
Odpovedať
Hej, tak sa to vola :) no uvidime, musime skocit na faru a uvidime, co nam farar povie...ked neda tak neda :D slovensky farar nam povedal, ze ak by sme mu to nahodou nedoniesli, ze sa to potom nejako poriesi, ale ze sa na to mame ist spytat :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?