Poraďte kňaza na krst aj prijímanie v Topoľčanoch

Profilova fotka
Kočky, neviete mi poradiť kňaza/farára v TO (alebo v okolí), ktorý by mi spravil krst aj prijímanie? Počula som, že to celkom rýchlo vie vybaviť farár v kostole na mravenisku, len nemám konkrétne info, ani meno. Neviete mi poradiť? Ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lienockaa44 neviem, či existujú farnosti, kde sa to spraví rýchlo a zo dňa na deň - u nás treba absolvovať prípravu na prijatie sviatostí - konkrétne to trvá niekoľko mesiacov (stretnutia buď v týždenných/ mesačných intervaloch) - preberá sa vierouka, desatoro, a pod. ... ja som si tak robila birmovku a som za tú prípravu vďačná, pretože aspoň viem, v čo verím a prečo v to verím...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu108 uf, toho som sa po pravde najviac bála, či to vôbec všetko postíham, neviem si vôbec predstaviť aké to je všetko časovo náročné...ďakujem ale za odpoveď ;-)
Odpovedať
mne bolo povedané že to trvá rok tá príprava na to
Odpovedať
Profilova fotka
@mydvaja15 nestraš!!! =-) to do svadby ani tym padom nedam...
Odpovedať
no ja som tiež uvažovala nad krstom ale ani som to nevyslovila a farar mi povedal že to trvá rok ak myslime na to isté a potom som mu povedala, tak že ano. Ale nebolo to v TO
Odpovedať
@lienockaa44 áno cca školský rok... ale na svadbu v kostole nepotrebuješ mať krst+ ostatné sviatosti
Odpovedať
@zuska_bluzka tiež som moju myšlienku nechala tak a ideme s výnimkou.
Odpovedať
@lienockaa44 ak má partner všetky sviatosti, ty nepotrebuješ mať - dá sa spraviť čestné vyhlásenie tuším u biskupa v nr diecéze - ide to cez farára.. ale ak chceš mať i tak sviatosti, dá sa všetko spraviť a neviem, ale ešte som nepočula, že by sa kvôli krstu čakalo.. skôr možno príjmanie.. ale viem, že teta keď sa vydávala, ujo nemal nič.. bolo to cca 18r dozadu a vtedy mu farár všetko spravil týždeň pred svadbou.. záleží asi od prístupu farára..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?