Obrad v kostole v inom meste ako bývame

Nastala sa taká situácia, že s priateľom nechceme obrad u nas na dedine, ale v inom kostole, od nás cca.14km, v meste. Co a ko to treba vybavovať? AKo dlho terba čakať, kým to dovoľia alebo nedovolia??????diky
Odpovedať
Profilova fotka
musíte ísť priamo za kňazom farnosti, v ktorej sa chcete brať, on vás pošle na náuku a všetko vám povie....prípadne ak nie je dôvodom toho, že sa nechcete brať u vás na dedine fakt, že vychádzate zle s vaším kňazom alebo niečo podobné, tak choďte najprv za ním, možno vám pomôže a urýchli to :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@szzuzka a mali by ste to urobiť čím skôr, lebo sa môže stať, že termín, ktorý chcete bude mať obsadený....
Odpovedať
Profilova fotka
no to musíš isť najprv za farárom v tej dedine a opýtať sa ho či vás zosobáši. Potom keď povie ano tak musíš isť na faru vo vašom bydlisku a povedať že sa budete sobášiť tam a tam a že potrebuješ na to ten a ten dokument neviem presne ako sa to volá. Ale farár ktorí vás bude sobášiť vám to všetko povie :-). papier farár vydá na počkanie :-) dufam že som trošku pomohla
Odpovedať
@elimeika @winzy @elimeika dakujem vam krasne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja to tak mam, od farara v nasom trvalom bydlisku sme si vypytali svadobnu licenciu, potvrdenie ze sa mozme zosobasit inde. A potom bolo treba doniest na faru krstne listy odtial kde sme boli krsteni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@lubka123456 @winzy baby a čo v prípade, ak by mi náš pán farár to potvrdenie nedal?..niekedy vie byť zlý a napr. sestre nedovolil prvé sv. prijímanie inde..aj keď sme všetky ostatné mali inde..treba ísť za biskupom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@szzuzka ahoj, ako to u vás dopadlo?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je snubenec z inej farnosti, Ty z inej a brat sa chcete v "tretej", staci licencia od jedneho z vasich. Cize ak je problem s Tvojim fararom, skocte za fararom z farnosti snubenca a mate to ;)
Odpovedať
dievčatá, neviete náhodou ako je to so sobášom v inom kostole ako máme trvalé bydlisko, ak v tom kostole, kde by sme chceli mať sobáš mám krstný list (bola som tam krstená) ? myslíte, že aj v tomto prípade by bolo treba špeciálne povolenie ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?