Náuky v Prahe, Kostol sv. Jindřicha

Ma niekto nejake info alebo skusenost ako je to s naukami tam?Svadba bude na Slovensku,ale nauky potrebujeme odchodit v CR.Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mvjf ahoj, neboli ste tam uz nahodou na nauke?
Odpovedať
@mvjf nemam skusenosti s naukami v Prahe, aj ked som tam zila, ale preco sv. Jindrich? U sv. Prokopa na Zizkove je slovenska farnost a spolocenstvo, ci nie? (Neviem, ci sa nieco nezmenilo, ale spoluziak tam mal sobas - obaja su Slovaci). Pokial mate sobas na Slovensku tak hlavne potrebujete mat istotu, ze vam nauku z Prahy dana farnost uzna. Mate to uz dohodnute?
Odpovedať
Profilova fotka
@kazunomiya v kostole sv.Jindricha je slovenska farnost a tento kostol je aj urceny za farsky. Ale u sv. Prokopa je nieco ako centrum pre slovakov, takze aj tam asi byvaju slovenske omse. My sme uz boli doma za nasim knazom a pytali sme sa ho ci mozeme chodit tu v Prahe na nauky a sam povedal, ze tu je slovenska farnost a je to tu aj pre taketo pripady, takze samozrejme, akurat aby sme nazabudli na to potvrdenie potom. Takze si myslim, ze nikde s tym nebude problem, kedze je to slovenska farnost. :-)
Odpovedať
@meduzka18 Aha, tak za mojich cias tam este nebola slovenska farnost, bola u sv. Vorsily a potom to spolocenstvo u Prokopa. Ja som nakoniec chodila do farnosti celkom inde, tak uz potom som nemala prehlad o slovenskych spolocenstvach. Casy sa menia :)
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme chodit tiež na náuky do Prahy,ale nie do slovenskej farnosti,ale budeme chodit vo farnosti v mieste kde bývame:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?