Musí mať svedok v kostole birmovku?

Profilova fotka
chcem sa vydavat v kat. kostole a neviem ci svedok musi mat birmovku alebo nie..a nevesta so zenichom tiez neviem lebo ja ju nemam..ak mate niekto info o tomto tak budem len rada..dakujem..
Odpovedať
Myslím že jeden z vás musí mať, a druhý určite nemusí. Taktiež jeden svedok musí mať birmovku (aby svedčil pred bohom :-) ).... tak to mala kamoška aspoň..
Odpovedať
ja si myslim, že svedok može byť kludne aj inej viery...čo sa týka ženícha a nevesty...tak podla mna ak nema birmovku tak je to sobáš ale bez omše...ja som evanjelik ale idem prestupit aby sme mali sobáš s omšou...
Odpovedať
Profilova fotka
@monci003 ja som toto presne riešila a unas v kostole v Košiciach romokatolickom kostole mi potvrdilki že nie nemusi lebo moji svedkovia nemaju . A snubenci musia mať všetko aspoň unas je to tak .
Odpovedať
Profilova fotka
@monci003 nemusi - mojho draheho svedok je dokonca neveriaci... takze pohoda
Odpovedať
Profilova fotka
najlepšie ist osobne do kostola sa opitat kde chcete mať sobaš
Odpovedať
ahoj pokial viem ja tak musi
Odpovedať
Profilova fotka
@ivanaiff nemusi :) ja som rimsko katolickeho vyznania a u nas mame jedneho svedka ktory je bez vyznania
Odpovedať
všade je to inak, najlepšie je ísť sa opýtať osobne. ja nemám birmovku a vydávať sa v kostole môžem (a máme aj s omšou) a môj svedok taktiež nemá birmovku.
Odpovedať
Svedok nemusi, moze byt ai neveriacy. Biermovku manzel nema- tak tez nemusi len ze je napisane PASTORAČNÁ STAROSTLIVOSŤ A RÍPRAVA NA SLÁVENIE MANŽELSTVA Kán. 1065. Mysme povedali ze manzel robi a nema ako prijat biermovku a ze bude sa snazit neskor. Da sa vsetk, treba len vediet ako :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monci003 nelam si hlavu chod a opitaj s adokila je cas
Odpovedať
@monci003 svedok nemusi... nemusi byt ani krsteny... a ak jeden z mladomanzelov tiez nieje krsteny alebo nema jednu sviatost, nieje najmensi problem..
Odpovedať
nie nemusi mat birmovku
Odpovedať
Článok sa načítava...
nie, svedok moze byt aj nekatolik
Odpovedať
Profilova fotka
na svedka je jedina podmienka, a to, ze musi byt plnolety.
Odpovedať
@monci003 nemusi, my sme to tiez riesili a nik nam nevedel odpovedat, tak sme si pekne zasli za farararom :) a presne ako pise laleeta, je tam iba jedna podmienka.... za svedka mozes mat aj cloveka inej viery, aj bez... len niektori farari to nemaju moc radi :)
Odpovedať
Profilova fotka
nemusi :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?