Musí byť svedok pre svadbu v kostole pokrstený?

Viete mi niekto poradit, ci svedkom na svadbe moze byt aj ten, kto nemal svadbu v kostole?? =-) ale len civilny sobas.. neviem ci to knazi povoluju... :-|
Odpovedať
jednou z podmienok je, aby svedok viedol krestansky zivot. takze ten tvoj svedok asi nebude vyhovovat, kedze nie je zobraty v kostole, pred panom Bohom ziju spolu "nadivoko". aspon nam takto povedali ;-)
Odpovedať
my sme mali za svedkou bratov,ani jeden z nich este nie je zenaty,su pokrsteni,ale to je tak vsetko...a nikto po nicom inom nepatral,jedine co od nich potrebovali boli obcianske preukazy
Odpovedať
skus sa spytat aj tu: www.mojasvadba.sk/forum/show.php?vThr...
Odpovedať
My mame svatbu v rimskokatilockem kostele, jeden svedek je bez viry a druhy je evangelik, zalezi na fararovi, co povoli :)
Odpovedať
svedok je tam na zápisnicu a nemá žiadnu cirkevnú funkciu je tam len na ten podpis tak ako na úrade takže kludne môže byť neveriaci alebo inej viery ;-) mám to priamo od kňaza takže z prvej ruky
Odpovedať
moja sestra mi bola svedok, ona je zosobášená civilne... jedinou podmienkou je, aby mal dotyčný 18 rokov ;-) ;-) x-)
Odpovedať
presne tak, ja som tiez nie veriaca a v pohode som bloa svedkom kamoske na svabde v kostole. podmienkou je, aby mal 18 a platny OP...a ty podpisujes len papier, kde dosvedcis ich manzelstvo pre matriku v podstate.
Odpovedať
No teda, ešte aby aj do výberu svedkov zasahoval kňaz je troška...divné. :-p
Odpovedať
nam tiez povedal knaz ze jedina podmienka na svedka je vek nad 18 rokov, vierovyznanie nie je dolezite...ale urcite existuju aj "vynimky"
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako vravi anxamon... nam farar povedal to iste :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pridavam sa, pytala som sa farara a bolo mi povedane, ze ide o svedkov na uradny papier a nie su tam kvoli Bohu, ten ich nepotrebuje ;-) a teda mozu byt kludne aj nepokrsteni,my jedneho takeho budeme mat, ak ti farar hovori nieco ine, tak to asi bude jeho osobny vyklad, lebo nas nic take nespominal :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?