Môžu odmietnuť sobáš v kostole 15.9.2012, lebo je sviatok?

Profilova fotka
akosi som si to neuvedomila a este sme neboli za fararom, tak neviem co mozem ocakavat :-|
Odpovedať
Z cirkevnopravneho hladiska RKC by s tym nemal byt ziadny problem. Ak by Vam niekto tvrdil, ze ano, napiste mi.
Odpovedať
Profilova fotka
@danielus uvidime po novom roku, teraz pred Vianocami sa nam nepodarilo farara zastihnut, tak sme zvedaví co povie...
Odpovedať
Profilova fotka
@miriam160 nie je to ani prikazany sviatok, takze problem nevidim ;-) jedine, ak by ste sa chceli brat v Sastine, kde bude ten den narodna put, tak tam by Vam asi nevyhoveli :-D jedna prihoda - ked sme boli vybavovat na fare formality k nasmu sobasu, volala kaplanovi jedna holka, ktora mala datum sobasa 5. jula (teda sviatok Cyrila a Metoda, ktory ten rok padol na sobotu)..., kaplan jej rovno povedal, ze neni problem, ale kedze to je sviatok, budu mat viac omsi pre veriacich, takze sobas moze byt, ale jedine ak to bude bez omse... cize v tom moze byt jediny "zadrhel"... hlavne, ak ste z vacsej farnosti, kde byva na sviatok viac omsi
Odpovedať
Profilova fotka
@laleeta no, toto som pocula aj ja, ze by mohol byt problem s tou omsou...v nasom pripade by to ale problem nebol, lebo my omsu aj tak nechceme, takze by sme sa nejak tomu prisposobili...ved uvidime co nam povedia a dam vediet 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danielus @laleeta tak dnes sme boli v kostole, ked sme povedali termin 15.9.2012, tak sa na nas pozrel, ze no to by problem mohol byt, kedze chodia po dedinach na omse, tak ma az zamrazilo :-D ale potom sme to s nim nejak prediskutovali a povedal, ze jedine, ze by to bolo bez omse.....takze je to v pohode, 15.9.2012 sa vydávam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak super 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Tak my by sme chceli mat svadbu 5.7 buduci rok. Je to prikazany sviatok. Ale bojim sa, ze nam knaz nebude chciet urobit omsu, ale iba obrad. To by ma mrzelo, lebo sa na to velmi tesim. Po svadbe chceme len take male posedenie. Takze mi na omsi v kostole velmi zalezi. Mate s tym skusenosti? Odmietol vam knanz odsluzit omsu v prikazany sviatok?
Odpovedať
Profilova fotka
moja kamoška sa vydavala 15.9 a bola aj omsa. nieje v tom vobec ziaden problem
Odpovedať
@veronika972 5.7 nie je prikazany sviatok i ked na SR sa to viac slavi. Vsetko zalezi na dohode a knazom,nemal by byt problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?