Máte skúsenosť s prestupom na katolícku vieru?

ahojte...ja som evanjelik a môj snúbenec katolík...ja som ochotná prestúpiť, len neviem čo to obnáša..čo musím postúpiť...nemáte niekto skúsenosti?
Odpovedať
Ahoj. Možné to je, ale nerozumiem na čo tento krok. Ak nie si presvedčená, že chceš byť katolíčkou, na čo sa vzdávaš svojej viery? K sobášu to nie je nevyhnutné. Čo to obnáša neviem, treba sa spýtať miestneho katolíckeho kňaza. Ale sviatosti sú ti uznané ešte tie evanjelické, ja v tom vážne nevidím zmysel. v takomto prestupe. prepáč
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja som prestupovala ku katolikom.. ale z vlastneho presvedcenia.. ak by si to mala robit nasilu, tak to asi nie je uplne dobre.. mat v manzelstve len jednu vieru mi pri dolezite a dobre hlavne, ked pridu deti.. ked im aj v oblasti viery jeden rodic hovori jedno a druhy nieco ine, tak ich to moze miast, mozu mat pocit, ze rodicia nie su za jedno.. krem toho do ktorého kostala by sa chodilo? do katolickeho alebo evanjelickeho? to su potom aj take prakticke otazky, ktore sa casom ukazu.. Ale rozhodnutie, ci to urobit alebo nie je len na tebe.. mozno nie je zle porozpravat sa o tom s nejakým knazom.. ja mam teda skusenost, ze ked som sla za evanjelickym, tak katolikov strasne poohovaral a snazil sa mi to vyhovorit, pretoze je to uplne strasne a pod.. ale to sa asi najde na oboch stranach:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?