Máte skúsenosť s cirkevným obradom pod "holým nebom"?

-zaujíma ma či to musí byť iba pri posvatenom mieste, alebo pozná niekto neakého farára ktorý to nerieši?
Odpovedať
sú aj farári, ktorí to robia takto. ja s tým nesúhlasím, ale je to len môj osobný názor. treba ísť a spýtať sa konkrétnych jednotlivcov. tiež závisí odkiaľ si, je možné, že v určitých miestach Slovenska to bude rigídnejšie a preto nie možné. veľa zdaru :)
Odpovedať
moji kamarati to tak chceli ale neda sa to. Obrad je platny len ked je aj na oficialnom mieste, cize bud na radnici, resp. obecnom, matricnom urade, alebo v kostole... Vsetky svadbny, ktore su robene takto pod holym nebom sa robia tak, ze najprv idu snubenci na matriku alebo do kostola, kde sa vezmu so svedkami, podpisu sobasny list a az potom sa robi oficialny obrad s hostami, profoirma na zahrade alebo hocikde inde.. Viem to urcite na 100% lebo kamoska sa mi tak vydavala a najprv museli ist na radnicu, kde sa vzali len s 2 svedkami a potom sli na zahradu pod altanok kde boli vsetci hostia, primator a akoze ich oddal, ale svadba prebehla na oficialnom mieste este hodinu pred tym. Takze tak..
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja mám také informácie, že cirkevný obrad môže byť LEN v kostole, nemôže byť pod holým nebom, ale ako už aj raverka napísala, možno niektorí kňazi budú ochotní. Určite sa treba popýtať, no nečakala by som od toho zázraky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no, ja pokial viem, tak cirkevny jedine na posvatenom mieste - teda ak sa jedna o katolikov. mozno evanjelici nie, to neviem. a pokial sa jedna o civilny, tiez musi splnat nejake pravidla - musi tam byt napriklad statny znak atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, cirkevny asi len v kostole, aj ked mozno to zalezi aj od knaza a jeho ochoty. Ale inak svadby pod holým nebom, tie civilne, sú bez problémov. Neviem, ale ak Kythos 21pise aj o civilnych obradoch, tak potom nema pravdu. Aj my budeme mat v parku a na matrike s tym suhlasili, len je tam poplatok 66eur.
Odpovedať
Profilova fotka
bol som fotograf na svabde v chateau amade, kde bol katolicky svadobny obrad pod holym nebom - to je priklad toho, ze sa to da, ak "sa chce" - foto mozem poslat mailom, alebo ho mam aj tu v galerii medzi profesionalmi www.mojasvadba.sk/katalog/firma/robo_2/ momentalne 5. fotka v poradi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. To isté ako robo 2: Chateau Amade - bezproblémovo. Filmoval som tam svadbu. Perfektné. Ján Ašverus
Odpovedať
Myslela som si, že môže byť iba v kostole, resp. vysvätenej kaplnke, ale myslím, že tu na MS som videla fotku cirkevného obradu pod holým nebom v kaštieli v Tomášove. A oddával rímskokatolícky farár. Nepamätám si ale meno nevesty.
Odpovedať
ja tiez viem, ze cirkevny obrad musi byt na posvatnom mieste, cize kostol alebo kaplnka... ak to chce byt riesene niekde inde, tak treba ziadat biskupsky urad o povolenie... konecne rozhodnutie je na biskupovi ci to schvali alebo nie... ale je vacsia pravdepodobnost, ze to neschvali... zavisi od dovodov, ktore sa tam uvedu... ak chcete mat sobas vonku pod holym nebom, tak si spravte sobas civilny vonku a potom si spravte len 2+2 v kostole alebo ako sa robilo kedysi, tak sobas civilny a hned na to cirkevny so vsetkymi ludmi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si zase myslím, že najlepšie je sa spýtať, tam kde ti na túto otázku budú vedieť 100% odpovedať a teda v príslušnej farnosti, kde chce mať obrad, my tu o tom môžme len polemizovať :) pretože jeden to môže povoliť a druhý zase nie....takže nestrácaj čas tu :-) a spýtaj sa radšej ľudí oprávnených ti na túto otázku odpovedať ;-) vždy je lepšia odpoveď z prvej ruky ;-)
Odpovedať
toto hlavne nezávisí od farára :-) každopádne, cirkevný obrad sa koná iba na vysvätenom mieste. Zrejme sa dá požiadať o nejakú výnimku, ale miestny farár o tom určite nerozhoduje
Odpovedať
ano cirkevny len tak niekde sa to neda..ovsem napriklad v kaplnke sa to da..takze napriklad ak je vonku nejaka kaplka, ci podobne svate miesto tak tam by ta oddat mohli, ale musela by si najst vhodneho knaza ;-) matricny sobas ti urobia aj pod holym nebom!!!!!!! Ale za priplatok, petrzalka matrika si napriklad pyta 200eu za svadbu vonku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?