Máme katolícky sobáš. Treba ísť aj na matriku? Kde?

Ahoj nevesty, my sme tiez prave zacali s vybavovanim svadby. Budeme mat katolicky sobas /to je uz dohodnute/ len neviem ci potrebujem ist aj na matriku ak ano tak v mojom mieste bydliska ci tam kde mam svadbu: Na nete som citala, ze treba ist na matriku ale farar nam o tom nic nepoveda. Neviete prosim niekto ako to vlastne je??
Odpovedať
Profilova fotka
ano musite ist na matriku v meste kde sa bude konat obrad a musite doniest rodne listy originaly a budete vypisovat take tlaciva!
Odpovedať
ahojky, na matriku treba ist podla toho miesta sobasa nie podla trvaleho bydliska, tam vypisete papiere tie odnesiete do kostoal s velkymi krstnymi listami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Yanqui - potrebujes ist na matriku a to tam, kde budes mat svadbu, musis tam ist Ty osobne aj s nastavajucim, treba rodne listy, OP... Odtial zoberiete zapisnicu, prinesiete ju na faru a po sobasi ju knaz odnesie na matriku a na matrike Vam nasledne vydaju sobasny list.
Odpovedať
ked vam budu vydavat krstne listy tak si dajte pozor ci vam tam zapisali birmovku a prijimanie, lebo my sme s tym mali problem
Odpovedať
ahojte kocky...a na tu matriku musime ist osobne? moj drahy je v zahranici a na slovensku sa ukaze az mesiac pred svadbou....budeme mat na tu matriku dost casu? co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
Blumka - ano, musite ist osobne obaja. Mesiac - to je dost casu... Vsak tam len vypisete urcite veci do tej zapisnice, pracovnicka preveri Vase doklady, odovzda Vam to a je to v poriadku. Vsak skus si na matriku zavolat...
Odpovedať
papiere mozes vypisat sama, ale potrebujete sa podpisat pred matrikarkou aby videla ze to je bez natlaku :-D
Odpovedať
no to urcite skusim.. snad to bude dost casu, tak ako vravis
Odpovedať
Profilova fotka
Babulina - :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?