Krst pred svadbou v kostole. Je to nutné?

Ahojte, chcela by som sa spytat ake su podmienky svadby v kostole.. Ja som veriaca, mam krst, 1.sv. prijimanie, birmovku.. Priatel nieje veriaci, avsak koli mne pristupil na svadbu v kostole. Vcera mi ale kamaratka vravela ze tak ci tak sa bude musiet dat on pokrstit, pred sobasom, s cim prisiel problem, ze on sa davat krstit proste nebude.. Chcem sa spytat ci je ten krst fakt nutny, alebo zalezi od farnosti, resp. knaza..?
Odpovedať
@naoi No fakt zalezi od knaza, ale myslim, ze ked si ty veriaca mozete poziadat o dispenz ale ci sa aj potom bude musiet dat pokrstit tak to neviem.
Odpovedať
nemusi, stačí požiadať o dišpenz u kňaza, kt. vás bude sobášiť. Ale keď prídete za kňazom, on vám ho automaticky vypíše a vy ho podpíšete (neviem či nemusíte mať 2 svedkov). Dišpenz nie je problém. Priateľ podpíše, že súhlasí, že vaše deti budú vychovávané v katolickej viere. Myslím si, že teraz je veľmi málo kňazov, kt. robia problémy. Aj náš kňaz nemal rád zmiešané manželstvá :-) ale časom zmenil názor a je rád, že sa mladí ľudia berú.
Odpovedať
Profilova fotka
@naoi najlepsie a najjednoduchsie riesenie je ist za knazom do farnosti, kde budete mat sobas a porozpravat sa s nim... myslim si, ze nie je potrebne aby sa tvoj priatel daval krstit - tak ako tu uz bolo spomenute, je mozne udelit dispenz :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?