Koľko dopredu ste sa dohadovali s kňazom ohľadom svadby?

Kedy ste boli prvý krát len mu oznámiť tú radostnú správu, že sa chcete brať?
Odpovedať
@dominiqwa my sme mali najprv zarezervovanú sálu (zámok) na hostinu a podľa toho som šla na farský úrad, dohodnúť si sobáš..No a to bolo niekedy január/február a termín sme dali na máj. Potom nám dali termíny na stretávky-poučenia pred vstupom do manželstva... Ale závisí to od jednotlivých farností, niekedy treba chodiť na poučenia dlhšie, inokedy kratšie...Ale zhruba tých 4-5 mesiacov pred plánovaným temínom ;-)
Odpovedať
ďakujem krásne...termín máme až na budúci rok v oktobry no čítala som tu na mojasvadba že niektoré už boli vybavovovať farara a tiež maju až o rok v oktobry
Odpovedať
zalezi od kraja a od mnozstva svadieb. niekedy sa neda odhadnut termin, kedy staci ist oznamit tu radostnu spravu. urcite je dobre ist skor, lebo vas cakaju este predmanzelske pripravy. a kazdy to ponuka v inej rychlosti - viem, ze saleziani to maju rok pred svadbou - co si myslim, ze je hodne dlho.
Odpovedať
my sme sa prvykrat fararovi ozvali 3 mesiace pred svadbou a povedal, ze to riesime na poslednu chvilku :D ale samozrejme, ze si nas zobral pod kridla a pomaha nam :)
Odpovedať
@dominiqwa my sme boli pol roka pred svadbou,ale len pozistovat co ako,vymenit kontakty :-) nemali sme este ani datum svadby.ale potom sa mi uz lahsie konunikovalo,len som zavolala,ci je volny termin. Nauky sme mali cez www.domanzelstva.sk vramci predlzeneho vikendu. A s knazom sme potom doriesili "uz len papierovacky"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?