Knaz so zahranicia, hladame kostol

Dobry den, so snubencom riesime tento problem. Dlhodobo zijeme v zahranici, kde aj chodime do kostola a pozname miestnych pastorov. Sme obidvaja protestanti. Chceli by sme sa zobrat na Slovensku, ale aby nas zosobasil nas pastor. Potrebujeme kostol (katolicky, kedze u nas moc inych nie je) v ktorom by nam dovolili spravit obrad. Pripadne nejaake ine miesto, kde by sa to dalo. Riesil uz niekto podobny problem?
Odpovedať
Profilova fotka
tuto cirkev velmi nepoznam tak sa ta najprv opytam. musi ten obrad byt v kostole alebo teda na vysvatenom mieste tak ako je to u rimskokatolikov ci nie?
Odpovedať
Nie, z nasho pohladu to moze byt aj vonku. Akurat potom nevieme ze kde v okoli Povazskej Bystrice by bolo vhodne miesto na obrad, tak aby sa tam dali zohnat aj stolicky pre hosti.
Odpovedať
Profilova fotka
no takze to mate jednoduchsie. nie som z Povazskej takze konretne miesto ti neporadim ale staci ked si najdete nejake pekne miesto kde by ste chceli mat hostinu a spravte tam aj obrad. tam budu mat stolicky a nemusite nic prenasat, vsetko vam to nachystaju oni. niektore baby to tu mali tak, ze mali normalne v nejakej kolibe alebo tak a obrad mali vedla na luke a podobne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ teda nemusíte mať obrad na vysvätenom mieste tak nevidím žiadny problém. Tak ako písala konvalinik, urobte obrad tam kde budete mať hostinu a ušetríte aj za dopravu a presun hostí :)
Odpovedať
@smajliica ak máte dostatok financii tak je moznost v gino park hotel palace v orlovim, ale je tam vela aj negativnych skusenosti ale aj vela pozitivnych, takisto aj hotel podhradie sa da urobit obrad vonku
Odpovedať
Profilova fotka
@tinashe tak ako pisete bolo by to asi najjednoduchsie, no aj na korunky by to vyslo celkom fajne. ked staci len vysvatene miesto nemal by v tom byt ani ziadny problem
Odpovedať
Profilova fotka
Uz ste sa aj skusali pytat naprikald v niektorom kostole u vas? Mozno by vam to dovolili ak natrafite na ochotneho knaza.
Odpovedať
Dakujem za rady :) Knazov sme sa este nepytali, ale mam to v plane v najblizsich mesiacoch, som sama zvedava co mi povedia. Rozmyslam aj nad takym kruhovym pristreskom uprostred travnika pred Kinom mier. Kto poznate Povazsku, myslite ze by to mohlo byt vhodne miesto? :)
Odpovedať
@smajliica ja som.z PB ale neviem to moc posudit a ci je to.mozne ...viem ze tam vo velkom behajú ozrate deti aj poobede cez vikend :D tak by som to trochu premyslela ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?