Kedy máme ísť za kňazom, keď máme svadbu v auguste?

Profilova fotka
Svadbu máme 24.8 2013, kedy máme íst za knazom? Je to ešte skoro, alebo už je najvyssí šas? Kedy ste boli vy?
Odpovedať
Mate uz dohodnuty na fare termin sobasa? Ak nie, treba radsej cim skor. Inak co viem, vacsina farnosti vyzaduje nahlasit sobas najneskor 3 mesiace pred sobasom, ale niektore maju nauky dlhsie. Teda pokial ide o predmanzelsku pripravu, ta sa da zmaknut aj za jeden vikend v UPeCe-cku (ak ti ju budu akceptovat u vas vo farnosti), ale okolo svadby je aj nejake papierovanie, ale nic strasne. Na to je este cas, pokial nemate nejaku specificku situaciu ktoru treba do sobasa doriesit (napriklad doplnit si sviatosti a cojaviem co moze byt). My sme boli tak, ze v septembri (8 mesiacov pred) som sla predbezne dohodnut termin, to si len zapisali do knihy, a potom povedali nech prideme teraz niekedy (dva mesiace pred) a definitivne potvrdime a vyriesime papiere. To uz sme boli teraz cez vikend a dostali sme ulohu co mame pozhanat a vybavit (treba ist aj na civilnu matriku...) a teraz uz je jedno kedy to dolozime vsetko.
Odpovedať
@chanell211 vseobecne odporucanie je minimalne 3 mesiace pred planovanym datumom. Vzhladom k tomu,ze mate v auguste kedy byvaju dovolenky,mozete aj skor. My sme mali 8.9. svadbu, prvykrat informativne sme boli 2.3, to sme este nevedeli presny datum(planovali sme k.septembra/z.oktobra),len sme si vymenili kontakty,zistili co vsetko kedy riesit. Potom sme uz len telefonicky al mailom dohodli/ zistili, co sme aktualne riesili- napr,ci je volny termin,aky cas,... Nauky sme absolvovali formou vikendovho stretnutia cez www.domanzelstva.sk a na farare uz len doladili "papierovacky". Myslim,ze radsej skor,zbytocne neodkladat a potom podla dohody/ usmerneni knaza...
Odpovedať
@chanell211 najmä treba kostol zajednať. on vám povie už potom kedy začnete s náukou. ja by som tak veľmi chcela, aby naša trvala dlhšie. máme ju 2,5 mesiaca a pokojne by som ju mala aj pol roka. je to dobrá vec :)
Odpovedať
@maria117 aj my sme v tom :) a super je to :)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my máme vtedy svadbu a za knazom sa chystáme na buduci týžden :)
Odpovedať
chod tak 3 az 4 mesiace pred svadbou tie nauky , ale ked chces termin v kostole tak chod teraz
Odpovedať
Profilova fotka
No my mame 7.9. a na fare sme boli minuly strvtok.Dohodli sme sa na case a datume sobasa a na nauky zacneme niekedy v maji.Takze treba ist cim skor aby si si mohla vybrat cas sobasa, aby nebolo v ten den nahodou viac svadieb :)
Odpovedať
Profilova fotka
@maria117 Dakujem za rady, mne vravia, že to je už neskoro, v nedelu ideme a uvidíme :)
Odpovedať
u nás má jeden pár v tom istom termíne ako vy a boli s nami už v polovici januára, ale úplne stačí tie tri mesiace pred a to hlavne kvôli matrike (aspoň náš pán farár nám to povedal, vraj neradi niečo robia na tesno), pretože po tom, ako si dohodnete na fare termín, potrebujete ísť s rodnými listami a občianskymi preukazmi na mestský úrad, konkrétne na matriku, kde vypíšete žiadosť o uzavretie manželstva a pani z matriky to následne posiela s vašimi rodnými listami na faru... budete ešte potrebovať aj krstné listy, ale to už vám všetko vysvetlí farár, pretože ako som sa dočítala v inej téme, všade to je inak, takže najlepšie sa je spýtať toho vášho čo a ako, ale určite to nie je neskoro! :)
Odpovedať
s nami chodia teraz na náuky jedny s termínom v auguste a jedny majú september
Odpovedať
nam farar povedal, ze pol roka do predu...a kamoske ten isty povedal ze 3 mesiace...neviem preco na kazdeho iny meter...
Odpovedať
Prosím Vás ako prebieha ta náuka.. resp.. čo od nás bude vyžadovať farár... má trochu z toho obavy :-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme boli 4 mesiace pred svadbou s tym, ze farar nas odbil s tym ze sme mali prist rok dopredu ze on nas neodda. ze take rychle manzelstva stoja citujem PANA FARARA - STOJA ZA FAJKU DYMU. Manžel sa s ni pohada, poslal ho kade lahsie a vybavili sme si ineho farara, ktory bol velmi mily, ochotny a na nauku sme chodili mesiac pred svadbou. Takze HOLD Michalovskej Rimskokatolickej cirkvi a "milému dekanovi"!
Odpovedať
@chanell211 my mame svadbu 3.8 a boli sme uz v januari na fare po tlaciva popytat sa nejake veci a tak... a teraz pojdeme april/maj uz s papiermi z matriky nahlasit si datumy na nauky.
Odpovedať
Profilova fotka
Papiere z matriky- platia len 3 mesiace? My sme uz boli tiež a bola fajne :)
Odpovedať
@chanell211 z matriky nie :-) len krstny list by nemal byt starsi ako 3 mesiace
Odpovedať
Profilova fotka
najvissi cas
Odpovedať
krstny list nema byt starsi ako 3 mesiace k datumu svadby??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?