Kedy ísť na faru kvôli svadbe?

Profilova fotka
Ahojte dievčence. Chcela by som sa spýtať či je priskoro ísť na faru na vybavenie kostola už teraz keďže svadba je až 18.8.2018. Trošku som v strese, pretože fotografa a sálu už máme zajednanú a tá sa bojím, či keď pôjdem cez leto nebude už neskoro. Na druhej strane neviem ako to kňaz vezme, že by sme prišli tak skoro. Prosím poraďte :) ďakujem :*
Odpovedať
1
2
@evinka4393 choď to skúsiť aspoň.. buď ti povedia, že je to priskoro a povedia, kedy prísť alebo vás zapíšu 😊 každá fara to má inak, za skúšku nič nedáš
Odpovedať
@evinka4393 My sme boli za kňazom v septembri 2016, svadbu máme v októbri 2017 a povedal nám, že žiadosť máme prísť spísať na faru vo februári :) a potom sa aj dohodneme na náukach a všetkom ostatnom
Odpovedať
@evinka4393 Keď chceš mať istotu, určite tam zájdi už teraz. Môžu si vás tam už poznačiť :) Ja som mala zajednaný kostol aj čas obradu asi pol roka dopredu a asi mesiac pred svadbou som zistila, že sa niekto šupol na náš čas! Doteraz neviem, ako je to možné, vraj si to poznačili dvaja rôzni kňazi inde a tak nastal zmätok. Ešteže sa na to prišlo včas. Obrad sme mali nakoniec o hodinu neskôr, ale napokon to bolo ešte plus :)
Odpovedať
Profilova fotka
@evinka4393 My budeme mat svadbu v oktobri tohto roku a sli sme na faru teraz cez sviatky, kedze nebývame v meste v ktorom bude svadba (prešov) a bežne cez rok nestíhame zajst na faru. Boli sme prekvapeni, že na nas datum uz mali na fare zapisane dalsie dva svadby, takže sme boli stastni že sme sli takto zavcasu, lebo inak by nám zvýsili uz take casy obradu ktoré by nam velmi nevyhovovali. Mali sme tiez stastie ze s name aj rovno spísali zapisnicu :) Nie každý kostol je takto vytazeny ale moja rada je, že urcite chodte radsej skor, nic za to nedate a mate vacsiu sancu ze si vyberiete taky cas obradu, aky vam najviac vyhovuje ;)
Odpovedať
@evinka4393 ja som presne ten isty pripad, svadbu mame o 2 tyzdne skor... rada by som uvitala nejaku skusenost nevesticiek z NR, chceli by sme mat obrad v katedrale
Odpovedať
U nás v kostole som videla oznam, že treba prísť najneskôr 3 mesiace pred plánovaným dátumom. Možno Vás nepošlú preč :)
Odpovedať
My sme boli na fare v cca septembri na konci. Farara sme s tym oboznamili, odporucil nas na vikendovy predmanzelsky kurz(nauky ktore sa inak robievaju na fare s fararom niekde aj dva-tri mesiace ) ktory sme absolvovali v polovicke novembra. Koncom januara sa mame zastavit na fare s potvrdenim o absolvovani kurzu, rodnymi listami spiseme zapisnicu a bude.Potom uz len dohodneme - 1-2stretka na nacvik na sobas ale to az tak v aprili.Ked sme za nim boli v septembri zapisal si nas ceruzkou do kalendara,aj cas sobasa -my sme isli skor lebo sme si chceli vybrat cas aky nam vyhovuje a aby nam kostol nikto "nevyfukol":D
Odpovedať
Profilova fotka
Ooo dievčatá veľmi pekne vám ďakujem :) tak teda pôjdem na tú faru už teraz...teda o mesiac keďže som v Bratislave a mám skúškové...A skôr sa domov nedostanem :) ale! Ďakujem vam za podporu a radu :) verím, že to vezme v pohode náš farár :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucsyia tie kurzy ste si mohli robiť aj s takým predstihom? To je super :) lebo aj my sme nad nimi rozmýšľali
Odpovedať
@evinka4393 jasne ze hej..na nete me nasli prihlasku, vybrali si termin kt. nam pasoval absolvovali a bolo ..:) Tie kurzy sa inak odporucaju aj pre tych co nad svadbou este len uvazuju (neplanuju), pripadne pre tych, kt. chcu o tom druhom vediet viac-co sa tyka nazorov, lebo ten kurz , teda aspon ten co sme absolvovali my bol perfektny na otvorenu komunikaciu ( o niektorych temach diskutujeme doteraz) a fakt sa clovek o tom druhom vela dozvedel :) Takze urcite ano , nevahajte :)
Odpovedať
@evinka4393 my budeme mat svadbu v juli 2018 a uz koncom roka som sa informovala na fare a povedali mi ze sa mam ozvat zaciatkom 2017, ze svadby zapisuju najskor v roku pred rokom svadby...takze som zvedava, chcem to riesit buduci tyzden :)
Odpovedať
@evinka4393 podľa môjho názoru je to príliš skoro, išla by som až začiatkom budúceho roka lebo pochybujem že si už zapisujú termíny na rok 2018. Ale za skusenie nič nedáš, buď ti termín dajú alebo ti povedia že je to skoro, veď radšej ísť skôr ako neskôr
Odpovedať
Článok sa načítava...
No ja som napríklad s priateľom riešila pár dní po stanovení nášho dátumu ísť na faru. Je to najlepšie lebo aspoň máš istotu, že to máš vybavené, lebo naposlednú chvíľu zháňať farára to nieje dobé, potom je len samý stres. Náhodou sa stane, že ten pán farár ku ktorému budete chcieť ísť nebude mať volný termín a potom rozmýšľať kde u koho sa zosobášiť a či vás prijme a tak. Preto ja osobne som to riešila vlastne hneď, čím skôr.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, vzala si mi otázku z jazyka :) Tiež máme svadbu v septembri 2018 a nie som si istá, ako je to u nás na fare, tak sa chcem ísť priebežne informovať už budúci týždeň. Za opýtanie hádam nebijú :)))
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali svadbu v juli a v septembri sme volali fararovi kvoli rezervovaniu terminu a vysmial nas, ze co si myslime, ze on nema este ani kalendar na buduci rok :-D takze tak. ale ja si myslim cim skor tym lepsie. ked chcete mas svadbu v sobotu a v nejakom vychytenejsom kostole tak niektore casy uz mozu byt obsadene :) cize hned jak vies datum sup na to
Odpovedať
Profilova fotka
Baby nestresujte, to máte ešte času a času, veď ešte len začal rok 2017
Odpovedať
Podla toho kde je svadba ked mate vela svadieb v kostole tak treba ist pol roka do predu a ked je menej abo sem tak tak staci ist 3 mesiace dopredu mne tak knaz povedal ze staci ked pride vo februari a v maji mame svadbu
Odpovedať
@evinka4393 uplne zbytocne by si tam teraz chodila. My sme kostol zajednavali v decembri a v maji mame svadbu a uplne v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
Určite sa chod opýtať za to nič nedáš. A podľa mňa ten váš magický dátum bude chcieť veľa párov. Aj my sme ho mali mať, žiaľ, keďže bude veľa "cez poľných", tak som musela o dva týždne neskôr posunúť termín. Lebo u nás je vtedy letná sezóna a nájsť vhodné ubytovanie za rozumnú cenu by bol veľký problém. A na druhej strane mi to ani nevadí. Lebo nám to vychádza presne na výročie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eywa aj my sme si dali svadbu presne na vyrocie :) kolke budete mat?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucykelly Budúci rok v deň svadby to budú 4 roky čo tvoríme pár. Inak sa už teraz poznáme 10 rokov :-D boli sme ako dvojčatá. Všade a vždy spolu :)
Odpovedať
@evinka4393 pochybujem ze uz knazi budu mat kalendar na rok 2018. Keby ste boli kamosi s knazom tak sa to da nejako ze mu poviete aby si niekde zapisal a ked uz budu riesit rok 2018 ze by vam dal vediet. Kazdopadne sa chod popytat, za to nic nedas
Odpovedať
Dámy môjmu drahému to nedalo a zavolal na faru :-) Obrad chceme mať u nás v katedrále a vraj sa to ťažko vybavuje, tak skúsil a už mali pár obradov na jún a júl 2018 :-D tak nás rovno aj zapísal. Máme sa im o rok ozvať, kedy sa všetko dohodne aj ohľadom prípravy.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim, ze mas na to este vela casu. Zalezi ale aj od farnosti aka je velka a podobne :) My mame svadbu v auguste a boli sme teraz pred sviatkami, aj to kvoli tomu ze teraz v januari uz zacinaju u nas nauky, a pan farar v podstate na omsiach spomina, iba aby prisli snubenci pred koncom roka ti, ktori sa chcu na ten dalsi rok brat. Ale veci okolo toho budeme aj tak vybavovat az po velkej noci, pretoze ak jeden zo snubencov nie je z tej farnosti tak musi doniest krstny list ktory bude v den svadby stary najviac pol roka. Zbytocne sa neplas, na tvojom mieste by som este svadbu ani velmi neriesila a uzivala si skor ten cas ze ste snubencami :)
Odpovedať
@beiatriss opravím ťa v jednej veci a to v tej že krstný list nesmie byť starší ako 3 mesiace. je to vo viacerých fórach spomínané, 3 mesiace ( ako pri výpise z registra trestov) ;)
Odpovedať
@evinka4393 Urcite tam chod uz teraz.My sme boli na fare pred dvoma tyzdnami.Chceli sme datum 9.9.2017 ale na ten den uz bolo zarezervovanych 5 svadieb.Tak sme si vybrali datum 30.9. na ten datum sme boli prvi. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kicilanka Nam povedal pan farar o 6 mesiacoch, preto nam aj naplanoval stretnutie, kedy mame znova prist a doniest potrebne veci, takze sa riadime tym a nie forami :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Cca štandard je 3 mesiace vopred, ale ako píšu dievčatá, skočte za kňazom, ten Vám povie najlepšie, lebo každý kňaz si to môže riešiť a riadiť po svojom. A tiež na Váš termín je plánovaných viacero svadieb, tak aby ste mali termín aj na sobáš :)
Odpovedať
Co najskor aspon termin rezervovat. My sme boli rokdopredu necely a po 3 mesiacoch bol problem lebo druhy par chcel mat tiez sobas tak dobre ze sme boli skor.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem vám dievčatá za odpovede :) boli sme to nakoniec riešiť v lete, rok pred svadbou a všetko bolo v poriadku :) boli sme prví, tak som bola rada, že sme si mohli vybrať, pretože viem, že viacerí chcú v ten deň svadbu u nás v meste :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?