Kde kúpim pekný svadobný krížik?

Profilova fotka
Viete poradit, kde by som zohnala pekný svadobný krížik? Ale nechcem od Musinskeho...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj lenush... ani ja nechcem od Musinskeho, stale hladammm :-|
Odpovedať
@lenush278 @lucreziaborgia mne pride drahy, neviem no. asi skusim nejaky obchod, kde predavaju predmety s nabozenskou tematikou, sviecky na krst, modlitebne knizky...atd
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som uz pozerala aj internetove obchody, jediny, co sa nam pacil bol v obchode Don Bosco, ale uz na tej fotke je vidiet, ze je nekvalitne lepeny :( a bola som v obchode Spolku sv. Vojtecha a tam tiez nic moc, takze tiez hladam dalej ;)
Odpovedať
baby ja sa spytam taku asi hlupu otazku, ale ked sa berieme v kostole, to ten krizik si musime zohnat???
Odpovedať
Profilova fotka
frankie2018 dobra otazka, ja by som tiez chcela vediet, ci sa to MUSI alebo je to novodoby styl, ze do kostola si musime vsetko nosit ?!
Odpovedať
@kyvetka záleží ako sa dohodnete s kňazom. Kedysi bolo zvykom, že krížik dával len kňaz, lenže v poslednej dobe si ho chcú väčšinou nosiť snúbenci sami. My napríklad dostaneme od kňaza, lebo nám sám povedal, že by nám chcel darovať, tak aspoň o starosť menej.
Odpovedať
Profilova fotka
no popytam sa knaza ked budeme na nauke ako to chodi tu v dk a uvidime. ked uz budeme musiet daky kupit, tak daco vyberieme.
Odpovedať
@lenush278 @lucreziaborgia skuste na mimibazari.. jedna kocka ich tam vyraba a aj za dobru cenu...
Odpovedať
my si asi ideme dat vyrobit... chceme jednoduchy kovovy, bez postavy p. jezisa... /foto mam v albume/ a taky sa neda nikde zohnat na SVK, co som zatial pozerala vsetky nabozenske obchody - vsade maju iba s postavou p. jezisa a vacsinou drevene... jedna znama ma kontakt na cloveka, kt. sa venuje vyrabaniu um. predmetov z kovu, tak som zvedava, co nam odpise.
Odpovedať
Profilova fotka
@frankie2018 @kyvetka myslim, ze ak snubenci nemaju vlastny krizik, tak farar im da, ale ja by som si ho potom chcela doma nad dvere zavesit, tak som chcela taky krajsi - navzdy ;) @katmi dakujem za tip, nevies nahodou ako sa vola?
Odpovedať
@lenush278 ked si zadas do vyhladavaca na MMB krizik, hned ti ju najde ;-)
Odpovedať
no ja som nad tym nepremyslala, lebo nemam v plane si ho doma vesat. teda ak sa to "nemusi". ale dakujem za info, spytam sa teda aj ja...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katmi dakujem, idem sa hned pozriet ;) @frankie2018 jasne, ze sa to nemusi :) ak s tym krizikom dalej nic neplanujes, tak cez internet sa daju zohnat aj uplne obycajne kriziky okolo 3€
Odpovedať
Profilova fotka
@lenush278 @katmi objednany z MMB, je naozaj pekny... jednoduchy, ale citit z neho nieco krasne inak, ja si tiez myslim, ze nam nas knaz krizik da, ale istota je istota a kedze sme veriaci, zidu sa kriziky aj dva ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no uvidime, pocula som,ze niektore farnosti davaju. ale ak bude treba kupit daky taky klasicky, bo ta vychytavka by u nas skoncila aj tak sufliku =-)
Odpovedať
skuste si vybrat z http://drevotoys.eu/naacuteboz-sortim... a maju super ceny hlavne
Odpovedať
Profilova fotka
@lucreziaborgia urcite :) Nakoniec som si predsa objednala z toho Don Bosco a je velmi pekny, som spokojna ;)
Odpovedať
dievcata, na co je dobry ten svadobny krizik?:) o niecom takom pocujem resp. citam prvy krat:)
Odpovedať
@kristinkaaa na kriz predsa prisahas pri sobasi manzelovi ze dodrzis manzelsky slub ;-)
Odpovedať
@katmi ahaaa, tak to som naozaj netusila:) myslela som si, ze prisaha sama o sebe vyrieknuta v kostole,pred Bohom ma dost velku vaznost a nepotrebuje k tomu nejake podporne produkty:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kristinkaaa :-) no a to si este nevidela niektore ceny tych "podpornych produktov" :-)
Odpovedať
@kristinkaaa Kňaz zoberie štólu, položí pred novomanželov kríž a povie: Milí novomanželia, teraz prísahou potvrďte, čo ste si navzájom sľúbili. Manžel položí dva prsty pravej ruky na kríž a hovorí: Pred oltárom nášho Pána Ježiša Krista prisahám, že svoj manželský sľub dodržím. Tak mi Pán Boh pomáhaj! Hneď po ňom položí prsty pravej ruky na kríž manželka a hovorí: Pred oltárom nášho Pána Ježiša Krista prisahám, že svoj manželský sľub dodržím. Tak mi Pán Boh pomáhaj!
Odpovedať
Profilova fotka
niektorym parom dokonca farar krizik daroval, ale neviem, ci boli v nejakom priatelskejsom vztahu alebo co. Ja pouzijem nas rodinny krizik. Teda pokial si to nerozmyslim a neuvidim nejaky, co ma ocari :)
Odpovedať
juuuj, az ma myklo ze to treba zhanat. na nauke o tom nepadlo ani slovo a moj drahy (takmer odchovany v kostole) sa tiez nezmienil :-)
Odpovedať
aj tu nájdete jednoduché, ale krásne: http://www.sashe.sk/Tomas-Sheggy/deta...
Odpovedať
Profilova fotka
nam povedal farar, ze ako chceme... ze on nam moze kupit, ale bude to uplne jednoduchy, alebo si mame kuit my aky chceme... tak sme si kupili, dost nas vysiel, ale je krasny... velky... cely z dreva :-) V obchode nam povedala, ze sa niektori aj vratili vymenit krizik, lebo bol moc maly... ze ich farar poslal :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alenkapalenka supis,hend som objednala moj vysnivany a iba za 4,2..indeje za 12€..dakujeem
Odpovedať
rada som pomohla :) tiez som rada, ze za 6 eur aj s postovnym som mohla kupit...u nas v meste som pod 20 ani nenasla
Odpovedať
rada som pomohla :) tiez som rada, ze za 6 eur aj s postovnym som mohla kupit...u nas v meste som pod 20 ani nenasla @zuzka8961
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, velmi dobrá diskusia.. lebo tiež všade čitam, že treba krížik... a vobec neviem kde ho zohnať, či nám ho farár dá alebo si ho máme sami obstarat....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?