Je možné mať svadbu cez Advent v katolíckom kostole?

Baby viete mi poradit, ci sa da v pohode cez advent vydavat v katolickom kostole?
Odpovedať
1
2
Ja ti poviem tak, ze minuly rok mala sestra svadbu az 2.aprila a len preto, lebo ich katolicky knaz nechcel zosobasit cez advent :-| ale zalezi to na fararovi ;-)
Odpovedať
No len vtedy asi nebol advent ale post pred Velkou nocou a to je rozdiel. :-) preto som si teraz neni ista.
Odpovedať
Aha, no ano, to bol post....zle som precitala...prepac...a kedy planujete svadbu???? ;-)
Odpovedať
23.12.??????? :-)
Odpovedať
to nie. :-) skor toho 16.12. a keby to teda neslo, tak uz sme rozmyslali aj nad 30.12. ze by sa to dalo lahko zapamatat. :-) chceme len taku mensiu a narychlo, preto to az teraz zistujem.
Odpovedať
Ja myslim, ze to by nebol problem....treba sa ist co najskor opytat na faru ;-)
Odpovedať
Myslis, ze by mi to mohli povedat aj cez telefon? Lebo domov sa tak skoro nedostanem.
Odpovedať
Profilova fotka
určite ti to povedia cez telefón, svadby sa cez adventa pôst nerobia :-) ,takže najskôr 26.12., ale možno existujú nejaké výnimky podľa cirkevného práva ;-)
Odpovedať
advent je pripravne obdobie pred vianocami a post pred velkou nocou a v tomto case by sa krestania mali pripravit na slavenie tychto sviatkov a tomto case sa okrem ineho odporuca zdrziavanie sa hlucnej zabavy a svadobne veselie bez hudby, dobreho jedla a zabavy ]-( asi nie je to prave orechove ... a pokial ide o nariadenie resp. zakaz vykonavat sobasne obrady urcite neexistuje
Odpovedať
huhanko u nas je v obdobi adventu svadba v kostole kamaratka sa vydava :-) takze si myslim ze sa to da ;-)
Odpovedať
ak svadbu planujete len taku "komornu" svadbu nemusel by to byt problem ;-) ja som bola pocas postu na svadbe na obrade len rodicia a na vecera bola len pre novomanzelov a svedkov
Odpovedať
Jasne, to ti povedia aj cez telefon....ak by si nepochodila v jednom kostole, skus druhy ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
aemitka ja sa sice do toho velmi nevidim ale pred vianocami by sa nemali radovat ??? :-N
Odpovedať
svadba by mala byt len mala, bez hudby, len vecera a najblizsi, mozno do 30 ludi, lebo nas je strasne vela. no zatial sa mi nepodarilo najst na faru cislo, ale poctivo hladam. :-)
Odpovedať
pre veriaceho je to cas priprav hlavne po tej duchovnej stranke a to sa v "hluku" neda ... ak mas viac otazok rozumnejsia bude IP ;-)
Odpovedať
v akom meste hladas faru?
Odpovedať
v seredi.
Odpovedať
kuk IP :-)
Odpovedať
moja, co je to IP? lebo ja som tu za neni tak doma. :-)
Odpovedať
Interna posta... :-)
Odpovedať
dakujem. :-)
Odpovedať
advent a post su naozaj dve obdobia cirkevneho roka, kedy sa obvykle nesobasi, post je jednoznacny, vtedy si sa radovat nemalo...existuje na to mnoho dovodov...cez advent nie som si az taka ista, tam by to mohlo zavisiet od prislusnej farnosti a knaza...advent=obdobie ocakavania prichodu, narodenia Krista, je to radostne obdobie, ale zas nemala by sa upriamovat pozornost na nieco ine...to len tak vo vseobecnosti...myslim, ze je to o ludoch, kto Ti co povie, post je v tomto asi jednoznacny...kazdopadne, ked sa to tak vezme uz len podla kalendara, advent a post je v obdobi, ked je na svadbu nie najkrajsie a najvludnejsie pocasie, aj v tomto mozno vidiet nieco...ja by som osobne, ak by sa dalo, pockala na neskorsiu jar, leto alebo jesen s organizovanim svadby...
Odpovedať
bosorenka, no len ja uz nemozem cakat na jar ci leto, lebo to by som uz mala velmi velke brusko. :-) teraz som v 8 tt, ale sak keby to neslo, tak pockame na januar, to sa este bude dat.
Odpovedať
huhanka dokonca to bude lepsie prvy trimester si aj tak unavena ;-)
Odpovedať
to hej, len som sa nechcela vydavat s velkym bruskom. :-)
Odpovedať
aha, jaska, chapem, takze tam budete slubovat uz traja :-D
Odpovedať
Profilova fotka
huhanka mne sa moja dobra kamoška vydavala pred 2 rokmi 4. decembra - a pokial viem všetko bolo v pohode :-) čo ma i dosť prekvapilo lebo u nás v Topíkoch je fara dosť hmm taká nie moc ústretová...takže nevydím problémik svadba a nieaký problémik :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ospravedlňujem sa za preklepík, lebo som u sesterky na nete a brutal jej to tu zamrza ]-( a i klavesnica nie je v najlepšom stave, takže svadba verzus advent - nevidím žiaden problém :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
Svadobna hostina 30. decembra je naozaj netradicna... :-D Napokon by sa to mozno nemuselo ani prerusovat a mohlo by sa pokracovat Silvestrovskou oslavou do noveho roka :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
30.12. je uz po advente a sobasia v poho ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?