Dóm sv. Alžbety v Košiciach. Zažili ste svadbu tu?

Ahojte dievcence, ktora z Vas mala sobas v Dome? Chcela by som vediet, ako to tam chodi, ci su knazi ustretovi, ako je to s vyzdobou kostola a tak podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,ja budem mat sobas v Dome a bola som kamoske na svadbe v Dome pred 2 tyzdnami a oni nemali ziadnu vyzdobu,asi ked chces tak si mozes ozdobit lavice,neviem ale ked tie svadby trvaju cca 25-30 min. tak je to len narychlo a hned musis davat dole vyzdobu lebo nasleduje hned dalsia svadba.
Odpovedať
A nevies nahodou, kolko svatieb pocas jednej soboty tam spravia? Mozno by sa dalo dohodnut s ostatnymi sobasiacimi sa a nieco pozdobit. A ako to vyzera s hudbou? Co zvyknu hrat pri vstupe do chramu a pri odchode? Nevies, ci nahodou nezvonia zvony, ked vychadzaju z chramu "uzmanzelia"? A este jedna vec, existuje nejake ustalene pravidlo, kto a ako vstupuje do chramu? Ja by som chcela ist sama a aby mi druzicky niesli vlecku, tak ci je to mozne :-|
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme sa boli nahlasit vcera a budeme mat o 17-tej a pred nami budu 3 svadby zatial,my sme posledni.Hudba neviem,ako isla nevesta s otcom tak isiel normalne svadobny pochod a na konci spievala jedna zena velmi pekne a neviem ako sa da dohodnut na tom kto ide s kym ale da sa urcite,ale je to asi netradicne ze by sla nevesta sama,skor som videla ze isla uz spolu so zenichom alebo s otcom.
Odpovedať
tak to sa asi potom budem snazit spojit s ostatnymi, ktori sa tam budu v ten den sobasit, aby sme sa na nejakej peknej vyzdobe dohodli. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj Monika, tak ja som jeden z tych troch pred vami 3. juna. Tiez o tom nic moc neviem a trosku sa bojim, ze to bude cele velmi narychlo, no uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
no kocky, v Dome su svadby ako na beziacom pase, jedna este ani poriadne neskonci a uz zacina druha :-| je to nadherny kostol ale prave z toho dovodu sme to tam nechceli, chceli sme mat private ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte,mne to celkom vyhovuje ze to bude take rychle,videla som kazety zo svadieb kde bola aj omsa a ta nevesta vyzerala uz dost na odpadnutie od tych stresov a skoro stale stali tak sme len cakali ci fakt neodpadne. A Katka o ktorej hodine mate svadbu vy?
Odpovedať
Dievcata, aj ja budem mat svadbu v Dome. Vzdy som si predstavovala, ze svadba tam musi byt nadherna a tak som to povazovala za cosi uzasne, ze aj moja svadba bude tam. Viaceri sa ma pokusaju odhovarat prave slovami - tam su svadby ako na beziacom pase, ale myslim, ze napriek tomu to stoji za to. :-) Planujem, ze sa niekedy pojdem pozriet, ako to tam vlastne je pocas obradu.
Odpovedať
Ahojte dievcata nevesticky, ja som sice v Dome sv Alzbety svadby nemala ale bola som tam na svadbu :-/ velmi sa mi to nepacilo ale fakt treba ist pozriet. :-) A presne su tam svadby ako na beziacom pase kym jedny vychadzaju z kostola a prijimaju gratulacie uz dalsi sa trepu dnu .......
Odpovedať
aaach jaj, z poniektorych vasich reakcii nemam dobry pocit z toho, ze sme si vybrali Dom. Ja som rovnako ako doktorka vzdy snivala o tom, ze sa budem vydavat prave v tomto chrame, ze je taky krasny... ale teraz po vasich nazoroch ... no neviem, neviem. Mne vobec nevadi, ze je sobas len pol hodiny, lebo mat ho hodinu aj s omsou sa mi zda dlho. A utesujem sa tym, ze nas bude sobasit nas znamy, tak to nebude ako na beziacom pase ale bude to skutocne osobne. dufam, ze to naozaj bude tak, ako som si to vysnivala.
Odpovedať
myslite, ze je mozne objednat si dom na dva casy za sebou, aby sme mali obrad pripadne aj s omsou?
Odpovedať
Profilova fotka
Luciaj - moja kamoska mala svadbu v Dome aj s omsou,normalne tam chodte a opytajte sa na to a oni si uz potom usporiadaju casy na svadby,ale chodte co najskor,myslim ze v jeden den spravia len jednu svadbu s omsou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
monika, a tebe neprekaza, ze je to tam "akoze na beziacom pase"? ja som tam este na ziadnej svadbe nebola a trochu som sa vystrasila z reakcii dievcat tu na fore.
Odpovedať
My sme o tom tiez uvazovali a presne toto nas odradilo. A tiez skutocnost ze sa tam pocas svadby chodia pozerat ludia z ulice takze sme sa rozhodli pre ine miesto.
Odpovedať
Ahojte .Aj mi budeme mat taktiez v tom kostole.Mne sa osobne velmi paci a nevadi mi ked tam tolko svadieb usporiaduvaju.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Monika, nasa svadba bude o 14.45. My sme si Dom vybrali pretoze mojho muza chram uchvatil a inde to uz nechcel. A tiez nam vyhovuje, ze maju anglicky hovoriacich knazov. Myslim si, ze s tlmocnikom by ta atmosfera bola rusiva. Baby, nestraste sa navzajom, myslim, ze pre nas vsetky bude ten den neopakovatelny a krasny.
Odpovedať
Profilova fotka
tchawte kocky. no akoze ja som nexela az tak nadhodit ten beziaci pas......ak mam pravdu povedat. ja som tiez stale snivala o Dome. nakoniec sa postastilo, ze som stretla Kalvina, a on o prestupe na inu vieru nexe ani pocut. zatala som sa i ja a nexem o tom pocut ani ja. pritom ani jeden nie sme nejako extra veriaci. takze svadbu budeme mat na hrbciarskej v kostoliku. sice som v nom este nebola, ale pacil sa mi i kostolik kde mala svadbu Baykalac. maly, utulny.......Dom je velky a chladny. doslova. tak ak by som sa mala rozhodnut este raz a pre katolicky, tak urcite nie Dom. ja neviem...........ale zase z druhej strany, jedine Dooom vyzera ako ozajstny kostol.pokial nema nikde lesenie co by strasilo na fotkach alebo videu...heheh pa Sasha
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte,tak my sme o inom kostole neuvazovali,nechceli sme omsu (moj priatel nie je ani pokrsteny) takze mi vobec nevadi ze to bude rychle,prave naopak,budem rada ze nebudem tam dlho stat a pocuvat kazen,proste "beries si tohto..." "ano" a koniec a nie este kopu veci okolo.Myslim ze aj tak to bude velke psychicke vypatie to tam prezit takze aby to bolo co najskor a hura na hostinu.Ale tymto sa nechcem dotknut ludi ktori chcu svadbu s omsou,to v ziadnom pripade,ja len hovorim moj nazor. A po dalsie Dom Sv.Alzbety kazdy pozna takze tam trafia aj cezpolni hostia,plus je to v centre a hostia vidia aj divadlo,fontanu a tak...Uz len nech je dobre pocasie.
Odpovedať
najprv som sa nechala trochu uniest negativnymi nazormi na svadby v dome, ale ked som nad tym zacala uvazovat ... vyhovuje mi, ze je to rychlejsie. bola som na svadbach aj s omsou a bolo to na moj vkus dost dlhe. a okrem toho, najvacsie plus kratkeho sobasa pre mna je, ze nebudem musiet dlho stat. ja budem mat totiz na satach dllllhu vlecku a nechcem sediet pri sobasi, ale chcem ju mat pekne roztiahnutu, nech je ju pekne vidiet. takze pri dlhom sobasi by mi bolo asi naozaj zle s ohladom na vsetky stresy a hodinu stat ... no som rada, ze je to v dome za pol hodiny:-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme tiez v dome a podobne ako luciaj aj mne vyhovuje, ze to tam trva kratko... bola som tam na svadbe a vobec som nemala pocit, ze tam idu svadby ako na beziacom pase...len pre to ze obrad netrva 45 minu ale len 25 si nemyslim, ze je to nejak extra uponahlane. A super je ze maju bocny vychod, cez ktory sa po obrade vychadza a este pre kostolom mate kopu casu na gratulacie bez toho, aby ste zavadzali dalsej svadbe...takze je to urcite lepsie ako napr. modry kostolik v Ba, kde nas doslova kaplan vyhnal s krikom s pred kostola a bol dost neprijemny...
Odpovedať
juuuj zuziq, si ma potesila svojim nazorom ... tak uz sa tesiiiim na den D.
Odpovedať
aj ja suhlasim s tym nazorom zuziq :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
awojte..no bola som tam sesternicke na swadbe a je prawda,ze je to dost napchate...sme est ani poriadne wsetci newysli z kostola(bocny wxod-wyxod)a uz dalsia newesta isla ulickou..je sic prawda,ze na bolo wela :-) no ale je to tam kraasne aj moj drahy tam chce mat swadbu,takze ma to neodradi... ;-)
Odpovedať
som tu zase...este ma napadla jedna wtipna prihoda ;-) sestreka bola kamoske na swadbe w Dome sw.Alzbety za swedka a ma 5mesacnu dcerku a ta si prawe wtedy zmyslela,ze je hladna tak ju kojila w spowedelnici ci ako sa to wolaa:)))oxotn pani faraari :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
jankageo • Dnes o 19:28 Ktorá z vas mala, alebo bude mat svadbu v Dóme sv. Alžbety v KE? Ako je to tam s výzdobou, keď tie sobáše sú jeden za druhým? Dá sa tam urobiť niečo vlastné, či nie?
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme, ze áno- ale kto by vyzdoboval taký krásny starý chrám?!!!!!!!!! :-N je to krásny dóm aj bez výzdoby....stolicky pre mladomanzelov majú biele potahy, a lavica na ktorú si manzelia klaknú je tiez super, naco výzdoba....? ak myslís slavobránu alebo masle na lavice, ci sviecky (ale to by ti nedovolili.....lupieny sa mözu rozhadzovat LEN pred chrámom!!) to vs. si mözete dekorovat alebo svad. agentúra, ale musíte si to OKAMZITE po sobási upratat! inak sa möze stat, ze iný manz. pár co po vás následuje sa s vami podelí o vase dekoráciu... ]-( :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 rokoch
Aj my plánujeme mať svadbu v dome. Je to tam naozaj také urýchlene? Nevadí mi, že obrad bude krátky, len sa trochu obavam ako to bude s prichodom-vychdodom. Keďže snubenec je ír vyhovuje nám, že majú anglický hovoriacich knazob
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?