Dokumenty potrebné k cirkevnému sobášu

Profilova fotka
Ahojtr, idem si k vám po rady. Najskôr sme plánovali civilný aj cirkevný sobáš, no okolnosti sa zmenili a ostávame iba pri cirkevnom. Chcem sa vás teda opýtať, čo treba kedy vybaviť, ide mi hlavne o dáke dokumenty. Vieme o predmanželskom kurze a to je asi všetko. Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@barkaemb Dohodnete s p. Fararom datum a cas, pojdete na matriku v mieste trvaleho pobytu jedneho z Vas, tam vypisete ziadost o uzavretie manzelstva a nahlasite info na ktorych ste sa dohodli s p. Fararom. Matrika Vam da potvrdenu ziadost, ktoru odovzdate Fararovi. V skratke :)
Odpovedať
Profilova fotka
Datum a cas mame, tak iba ta ziadost nam teda ostala, fajne. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak ste uz s fararom dohodnuty a on vam uz nekazal priniest nic ine (zvykne sa este krstny list nosit ak ste krsteny niekde inde) tak potom staci ta ziadost z matriky :-)
Odpovedať
@barkaemb v prípade, že bude sobáš v inej farnosti ako v tej kde ste boli pokrstení, treba aj krstné listy. A ak to bude v inej farnosti ako v mieste vášho bydliska, tak licenciu potvrdenú kňazom z farnosti v mieste bydliska. No a teda žiadosť z matriky a údaje o svedkoch (rodné číslo, trvalé bydlisko)
Odpovedať
@sonnenshein v prípade cirkevného sobáša sa žiadosť nepodáva na matrike v mieste trvalého pobytu ale v mieste konania cirkevného sobáša
Odpovedať
Profilova fotka
@monetta Mas pravdu, ospravedlnujem sa
Odpovedať
tak to vam mal uz knaz povedat co vsekto potrebujete ale tak je to ta ziadost, krstne listy ak ste krsteny inde ako tam kde sa chcete brat, aak ani jeden z vas nie je z tej farnosti kde sa chcete brat tak licenciu co to uz bola spominana ale od jedneho stacit a rodne cislo, trvale bydlisko vasich svedkov :)
Odpovedať
Profilova fotka
@barkaemb Hej, potom ešte budete potrebovať krstné listy, nemali by byť staršie ako tri mesiace a údaje o svedkoch. Toť vsjo.
Odpovedať
@barkaemb my ked sme sa boli pytat tak nam povedali, ze tie krstne listy a licenciu od knaza z nasej farnosti nemame nosit skor ako tri mesiace pred svadbou
Odpovedať
@barkaemb a ak ste neboli krsteni vo vasej farnosti treba aby krstny list bol stary najviac pol roka
Odpovedať
Profilova fotka
@05darka05 no my sme mali matnajskor oba sobase, tak to bolo trochu inak, preto sa pytam Ja som krstena tam, kde bude obrad. Polovicka krstena nie je a ani nebude. Trvale bydlisko mame uplne inde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?