Dispenz

Ja som evanjelicka, priatel je katolik.Sobas je v evanjelickom kostole.Dnes bol priatel za fararom tak ze mame ist podpisat dispenz,lebo inak bude nas sobas neplatny. Viete mi povedat co je jeho obsahom a k comu sa zaväzujem svojim podpisom?
Odpovedať
Profilova fotka
no my to mame tiez tak, ze ja som evanjelicka a snubenec katolik ale svadba v katolickom kostole, ja som podpisovala dispenz a to je len to ze mu nebudem branit v jeho viere a ze nase buduce deti tiez budu vychovavane v katolickej viere a nebudem im v tom branit .... neboj nic hrozne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ide len o dohodu medzi vami v otazkach viery a v povolenie katolikovi uzavriet platne manzelstvo v kostole ineho vierovyznania..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
je to prosim nieco taketo? VYHLÁSENIE KATOLÍCKEJ STRÁNKY: Vyhlasujem, ţe verím v Jeţiša Krista a ţe s Boţou pomocou chcem naďalej ţiť podľa katolíckej viery. Som pripravený (á) odstrániť všetky nebezpečenstvá môjho odpadnutia od katolíckej viery. Zároveň sa budem usilovať rešpektovať náboţenskú slobodu a svedomie môjho manţelského partnera/partnerky. Úprimne sľubujem, ţe urobím všetko, čo je v mojich silách, aby všetky deti narodené z nášho manţelstva boli pokrstené a vychované v Katolíckej cirkvi. Budem sa usilovať o jednotu a stálosť manţelstva a o zachovanie rodinného spoločenstva. VYHLÁSENIE NEKATOLÍCKEJ STRÁNKY: Svojím podpisom potvrdzujem, ţe som si vedomý (á) vyššie uvedeného prísľubu a povinnosti svojho partnera (svojej partnerky), ktoré vyplývajú z jeho (jej) svedomia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?