Čítanie v kostole počas obradu

ahojte nevesticky, mam otazku- strasne velmi sa mi paci ked nevesta a zenich si citaju citanie pocas omse cez vadobny obrad...no na to bohuzial nemozem ukecat polovicku :-( ...myslite, ze to buude trapne(neviem najst vhodnejsi privlastok), ak budem citat jedno citanie ja a druhe citanie starsi druzba?
Odpovedať
A necita sa nahodou len jedno citanie??? neviem...
Odpovedať
@gekra nie u nas 2..plus evanjelium...
Odpovedať
Profilova fotka
u nas su tiez 2 citania. Nam citala moja teta a sesternica. Ale myslim, ze to bude v pohode aj tak ako pises. Ak starsi druzba suhlasi, tak v pohode. ;-)
Odpovedať
ja na tom nič zlé nevidím :-D prečo by to malo byt hlupe ?
Odpovedať
Profilova fotka
je to na tebe ako sa rozhodnete..sami si môžete určiť, koho chcete, aby čítal..:)
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne v pohode to bude...u nas to bude nieco podobne...ja si budem spievat zalm, kedze ho spievam uz roky a snubenec nechce citat a ja ho nebudem presvedicat, aby nemal zbytocne stresy takze citania nam budu citat rodicia, alebo sestry.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež si myslím, že v pohode. My máme podobnú situáciu (ja by sm chcela čítať, on určite nie), tak som rozmýšľala aj nad touto možnosťou: svedkovia prečítajú čítania a my prinesieme obetné dary :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja by som chcela aby sme čítali, priateľ povedal, že to pre mna urobí :) len budem mať vlečku a bojím sa že sa niekde zašpocem cestou pokial sa dostavím ku oltáru :)) no neviem uvidíme :)
Odpovedať
mne tiez povedal moj nastavajuci najprv ze bude citat citanie Ale postupom casu to vyzera tak ze bude mat asi tremu, tak sme sa dohodli ze ked bude sa citit na to tak precita a ak nie tak nic a nevadi mi to Netreba tlacit cloveka do toho co nechce, No ja si rada zaspievam zalm lebo to vzdy robim tak ja s tym nemam problem No tiez budem mat stresy z toho ze budem vpredu pri ambone a ludia budu na mna pozerat, pretoze vzdy spievam z choru tak niesom zvyknuta na to ze na mna ludia pozeraju.
Odpovedať
@petikmir bude to uplne v pohode, ved je to vas sobas, vy sa rozhodnite, ja som si spievala napriklad zalm...
Odpovedať
@anicka_dusicka nahodou nienje tvoj nastavajuci Michal Antol? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petikmir ja som tiež čítala čítanie, moja polovička nie :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
baby, vy ste vsetky super...takze pohodicka...ked to nevyznie hlupo, potom je to super :)
Odpovedať
Mne by sa zase pacilo, keby nam citania citali rodicia, ako ti, ktorym manzelstva dlho vydrzali. Ale este som to nikde nevidela, myslite, ze to bude blbe? Este som to zatial nenavrhla pre istotu, neviem ci mam
Odpovedať
Profilova fotka
@anicka_dusicka ja som na tom podobne, tiež budem mať šaty s vlečkou a tŕpnem ako sa vôbec dostanem pred oltár, nieto ešte to, ako odtiaľ odkráčam... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
85bambulka aj ja sa bojim toho, pred oltar pridem este v pohode lebo vlecku budem tahat za sebou, ale ako sa tam otocim aby som naspat o ten zavoj nezakopla :-)
Odpovedať
:) veľmi zlatá otázka, ja toto vôbec neriešim, už som do toho natlačila sestru a jej priateľa, ktorý pravidelne čítajú v kostole, aj keby som mi farár vyhrozil, tak by ma tam nedostal a moju polovičku už vôbec nie :)
Odpovedať
dievcence nevesticky ste super! ja este nemam saty :( :-S tak este neviem ci vlecka bude alebo nie...:)
Odpovedať
Profilova fotka
@petikmir nie :)
Odpovedať
@anicka_dusicka ooo prepac asi som si ta s niekym pomylila.. :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@butkojul @lujziana @meduzka18 baby prosim,,kedy ide prve citanie na sobasi? idem citat na sobasi, je bez omse,,tak asi bude len prve citanie,,kedy mam vystupit hore?,,neviem,,ja som greckokatolicka,,a idem na rimskokatolicky obrad a neviem tie citania,,,precitat precitam oki,,len neviem kedy mam hore vystupit,ked farar co dohovori,,alebo ako,,dakujem za kazdu radu,,,
Odpovedať
my sme si tiez mysleli, ze budu 2, ale farar povedal, ze na svadbu sa cita len jedno, tak som sa tomu vyhla :-D aj tak sme s tym mali dost problem- vybrali sme si hymnus na lasku z biblie, lenze v kostole mali len nejaky zbornik a v tom hymnus nebol (co vobec nechapem dotera), tak som tesne pred sobasom utekala do sakristie, co samozrejme prekazilo moje plany, ze ma prvykrat uvidi drahy v kostole. Vybrala som stvorenie cloveka, ale nemala som to drahemu povedat, ten prisiel za katedru a pozera, vybrany hymnus nikde, co ma teraz citat... nastastie pochopil ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?