Cirkevný obrad v piatok v Bratislave

Chcem sa Vás opýtať, či máte skusenosti s cirkevnym obradom v piatkovy den. My mame so snubencom totiz svadbu 30.08.2013, je to piatok. Chceli sme v sobotu, ale uz nebolo nic volne v lete. A bohuzial teraz mame dost problem najst kostol v Bratislava, kde by nas boli ochotní zosobášiť v piatok. Viete o nejakom kostole v Bratislave, kde sobasia aj piatky???Dakujem :-)
Odpovedať
Blumentál má uvedené, že po dohode sobáši aj v iných termínoch než sobota poobede, tak možno skúste tam (my máme sobáš tam, ale normálne v sobotu poobede). Ešte viem o niekom, kto mal sobáš v piatok v UPeCe, ale to asi nemyslíte, to nie je vyslovene kostol. Ideálne by bolo mať kňaza, s ktorým sa dá o tom dohodnúť. A modrý kostolík, tam tiež nie? Veď tam sa sobáši asi najviac, oni by mohli mať aj s týmto skúsenosti.
Odpovedať
No a práve v modrom kostolíku sme boli a tam nám povedali, že oni iba v sobotu sobášia, oni nerobia obrady v piatok. Tam sme chceli mat, a boli sme aj sklamani trosku, ze to nevyslo, aj ked kaplan bol velmi mily a ustretovy ale bohuzial nie..tak sa snazime najst nieco ine, ale dufam, ze na nejaky kostol natrafime:)
Odpovedať
Skus sa teda opytat v Blumentali, kedze oni to vyslovene uvadzaju ze sa da dohodnut aj na inom termine...
Odpovedať
No akurat som im dneska volala a povedali mi ze urcite nie, ze farar nechce aby boli piatky..aach:(( ja nechápem..
Odpovedať
caute, @noemi_pikova: chcem sa opytat, ci si nieco v piatok nakoniec nasla. Ja som to zacala riesit dnes, netusila som,ze v piatok nie je mozne mat sobas v kostole,a do teraz nerozumiem,preco by to tak nemohlo byt. my mame svadbu tyzden po vas,tak by ma zaujimalo,kde nakoniec budete mat vy, ci sa vam podarilo nieco vybavit a kde... velka vdaka!
Odpovedať
to je uz ake zle, ked sa clovek nemoze zobrat cirkevne v iny den ako sobota?? co Boh nakazal brat sa len v sobotu? to zase len na Slovensku toto moze byt... @noemi_pikova nasli ste nejaky kostol napokon?
Odpovedať
ano ano nasli sme kostol :) ale este nie sme pevne rozhodnutí, no zatial to mame rezervovane v kostole(neviem ako sa vola) ale je na ul.29 augusta v BA(je to za autobus.stanicou/mlynske nivy/ :))
Odpovedať
super, dakujem, skusim si ho vygooglit :) no nepovedala by som, ze TOTO moze byt problem, ze sa budeme brat v piatok... ani tomu nerozumiem, tak snad sa nam tiez podari nieco vybavit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@brazil13 @zuzka38 @noemi_pikova tu je konverzacia ohladom sobasov v piatok http://www.mojasvadba.sk/forum/svadba..., takze ako som aj tam spomenula, nie je to dane, ze by sa nemohlo - ale je to skor o praktickosti a o kopcu inych povinnosti, ktore knazi maju pocas piatkov a inych dni. Preto je to na dohode knazov a vobec sa nevidim, ze v Blumentali nemozu - mala som tam kamarata kaplana a je to jedna z najvytazenejsich farnosti.... Dalsia vec je ten piatocny post (nie prejav nejakej "katolickej buzeracie" - ale jednoduchej ucty k tomu, co pre nas Boh urobil vo Velky piatok)- kedze nemozte zarucit, ze vsetci urobia nejaku nahradu, zvyknu ju robit "organizatori" za vsetkych.
Odpovedať
Kostol na ul. 29. augusta je ak sa nemylim ten gr. katolicky pri Ondrejskom cintorine. Este mi napadlo, ze kamaratka mala svadbu v "malej" sv. Trojici pod hradom (nie farnost najsv. Trojice hore nad nam. SNP, ale maly kostol pod hradom). Zvolili ho pretoze potrebovali trosku komornejsie a nenapadnejsie miesto, ale sobas bol v sobotu. Tam zrejme nebyvaju pravidelne bohosluzby cez tyzden, takze mozno sa tam v piatok sobas da... ale to len tak hadam. Predpokladam totiz, ze hlavny problem so sobasmi cez tyzden je ten, ze cez tyzden su v kostoloch pravidelne bohosluzby, v mnohych aj viacero za den.
Odpovedať
Ano skusim sa aj tam opytat, ten sa vola tusim Kapucinsky Kostol sv. Stefana, zatial som zistila len to,ze v Modrom kostoliku ani Sv. Trojici to v piatok nepojde :( kazdopadne dakujem za tipy ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?