Chceme svadbu v kostole, ale nemám birmovku

Profilova fotka
Ahoj tuzime po svadbe v kostole ale problem je v tom ja nemam birmovku a drahy je evanjelik takze tiez nema birmovku :( ako kto a ci vôbec nas oddaju v kostole?je nam jedno ci katolíckom,alebo evanjelickom...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj,ja som bola pokrstena katolicka,ale bez prijimania aj birmovky,manzel mal krstenie a prijimanie,normalne sme skoro pol roka chodili raz tyzdenne na predmanzelske poucenia a farar sa ma pytal,ci by som si chcela to prijimanie dorobit,a ked som odmietla,zaplatili sme v tych casoch poplatok 200 korun biskupovi a on nam za to dal povolenie na sobas v kostole.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak má snúbenec konfirmáciu, bez problémov vás oddajú v evanjelickom kostole.
Odpovedať
Profilova fotka
na sobáš v kostole nepotrebuješ birmovku...ani ja nemám..len krst a prijímanie...
Odpovedať
Profilova fotka
jj nam povedal že stači krst, resp. pokial je evanjelik podpisuje paper, že ti nebude brániť vo výchove v katolíckej viere, a nemal by byť problem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@love232 Ano moj drahy nema a nie je to Problem. Krst a Prijimanie treba. I ked chcu od nas len krstny list...
Odpovedať
Profilova fotka
@katka2505 jheeeeee ani neviete ako ste ma potesili :)))))))) tesim sa moooc... @amonet no my uz mame dieta pokrstili sme ho ako katolíka a vtedy pan Farar povedal nieco take ze Otec uz podpisal ze moze byt maly pokrstený ako katolik takze nema problem s touto vierou :))) jhuuj ako sa tesim :))
Odpovedať
@mikema ani krst a prijímannie netreba, stačí úmysel.. a úmysel vychovávať deti v katolíckej viere
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám len krst a prijímanie...drahý má všetko a vobec nie je problem :) a na predmanželsku ideme na 1 víkend v marci do BA a bude hotovo :)
Odpovedať
my sme boli teraz v nedelu u farafa s tym, ze snubenec tiez nema birmovku, tak povedal, ze to vobec nie je problem, ale ze mu birmovku spravi bud pred svadbou alebo na svadbe, kvoli tomu, keby chcel byt krstnym otcom, vtedy je potrebna aj birmovka, takze problem to nie je... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska_bluzka Tak to som nevedela. Nas sa pytal ci sme pokrsteni (potreboval aj krstny list) a aj na prijimanie sa pytal... Ale zas, ked si berie neveriaci katolika, tiez sa mozu v kostole, tak budes mat pravdu...
Odpovedať
Profilova fotka
ďalšou otázkou je, či to robíte kvôli viere, alebo iba pre efekt. ak kvôli viere, tak vám radím ísť k evanjelikom, ktorí vám určite nebudú robiť žiadne problémy. ak kvôli efektu, tak sa zamyslite nad tým, či vám to za to stojí. miektoré sobášne siene sú veľmi pekné. tak isto kaštiele a existujú aj iné krásne miesta...
Odpovedať
Profilova fotka
presne, ako pise vevu, niekedy ani tak nie je dolezite, ci mate urobene vsetky sviatosti...knazi skor robia problem v tom, ze nechcu sobasit, pokial nie su presvedcení, ze naozaj mate zaujem o sviatost, pretoze tam slubujete, ze budete vychovavat deti vo viere a podla toho aj zit. Toto si velmi nechcu brat na zodpovednost. Pokial viem, evanjelici s tym problem nemaju...v katolickom je dobre, ked aspon jeden z manzelov ma vsetko urobene a taktiez to presvedcenie, ze to myslite vazne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
skus sa opytat na revers ... aj tak sa vela parov sobasi
Odpovedať
Treba si vybavit dispenz a oddaju Vas, nie je to problem pokial narazis na normalneho knaza
Odpovedať
Závisí to čisto od kňaza. Ja mám aj birmovku, drahý len krst, síce sme obaja katolíci, no pán farár bol veľmi milý a povedal, že je to v poriadku. Nenástojil ani na dorábaní si týchto sviatostí pred sobášom. Pred pár rokmi sme boli na evanjelicko-katolíckom sobáši (muž evanjelik, žena katolíčka) vo Veľkom Krtíši, obrad slúžili obaja kňazi, no katolícky posvätil ako posledný. Vraj to tak požaduje katolícka viera...
Odpovedať
Profilova fotka
velmi ztalezi od toho akeho budete mat knaza, niektory nerobia problemy a niektory zase totalny opak
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?