Chcem aby ma k oltáru priviedla mamka

Ahojte nevestičky, chcem aby ma k oltáru priviedla mamka, zatiaľ som niečo také videla iba vo filme. Na každej svadbe čo som bola tak mladí išli k oltáru spolu s kňazom... rodičia sú rozvedení, tak chcem aby ma priviedla mamka. Ženích teda pôjde so svojou mamkou, ale s kým má ísť otec ženícha? Teda ako vôbec to má byť? Či sa tam majú všetci usadiť a slávnostne vojdem len ja s mamkou?
Odpovedať
Profilova fotka
My to mame tak,ze sa vsetci usadia a ja vojdem s ocinom. pred nami pojdu len deti- druzicky. videla som ale zu aj, ze viedli obaja rodicia. teda zenich v strede a rodicia pobokoch... Variacii mas vela... Vchadzat s knazom som este nevidela.
Odpovedať
Profilova fotka
@dasenkaaaa u nás sa všetci najprv usadia, potom pôjde ženích so svojou maminou a nakoniec privedie moja mamina mňa. Je mi jedno, čo si kto o tom pomyslí. Chcem aby to bola mamina, a každý, kto nás pozná, vie prečo ;-) Iní ma nezaujímajú :-) Sprav si ako chceš, je to Tvoja svadba :-) Ty sa máš cítiť príjemne.
Odpovedať
@orchidea121 jasne...ja len neviem ze s kym ma ist zenich..teda asi so svojou mamkou, ale neviem kto ma ist s otcom zenicha..alebo ci sa ma on len tak sam usadit....
Odpovedať
Profilova fotka
@dasenkaaaa v našich končinách to býva tak, že idú družičky, ženích so svojou mamou, za nimi matka nevesty s otcom ženícha spolu a nakoniec nevesta so svojím otcom ;-)
Odpovedať
@orchidea121 toto mi tu na vychode snad ani neuveria....ja som to vazne, ale vazne videla iba vo filmoch a vzdy som si myslela ze to je taky americky zvyk..ze my sme krestanska krajina a tu idu nevesta a zenich spolu s knazom... a ze iny variant ani nie je :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dasenkaaaa ja som tiez z vychodu , ale este som za tych asi 300 svadieb, co som odohrala ani raz nevidela, zeby mladí isli s knazom ku oltaru, od oltara ano, to je u nas vzdy, ale ku oltaru idu bud so svedkami, alebo s rodicmi...ostatní hostia sa uz sami usadia, nemusia vchadzat v paroch, kedze zvycajne uz sedia v kostole vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
@dasenkaaaa ja som bola pred dvoma rokmi na východňarskej svadbe v Prešove, a tiež to tam tak bolo. Ak ide len o to, že máš pocit, že je to americký zvyk, tak by som si dovolila tvrdiť, že kňaz z kostola mladomanželov vyvádza. Do kostola vedie nevestu väčšinou jej otec. Je v tom veľká symbolika. A tá spomínaná prešovská svadba bola tiež veriaca, dokonca tak, že mladomanželia dostali požehnanie (dokonca to bola nejaká listina) od samotného pápeža priamo z Vatikánu ;-) Už nemám viac argumentov :-D
Odpovedať
Profilova fotka
chcela som opraviť preklepy a hodilo mi to dvakrát, ospravedlňujem sa ;-)
Odpovedať
@laura1804 @orchidea121 no dievcata....tak asi iba u nas...ja uz fakt neviem...pamätam si aj ze ked sme s mamkou pozerali film, tak vzdy povedala ze ake to maju pekne ze otec vedie nevestu k oltaru.... :) :) no, teraz si pripadam ako z inej planety :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nas viedol knaz siel pred nami a ja s teraz uz manzelom sme kracali ruka v ruke za nim k oltaru a rodicia aj svadobcania uz sedeli v laviciach.
Odpovedať
Profilova fotka
@dasenkaaaa bude to krasne, ked si to urobis tak, ako chces :) az dojimave, by som povedala .)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Podla mna je variacii vela a to ze v Humennom nieco nevideli, neznamena, ze uz v STrazskom to nemoze byt zvyk :) Odo mna napriklad svokra chcela, aby som rozhadzovala cukriky pred redovym... tento zvyk som nepoznala, hoci byvame 50km od seba :D A aj som ho odmiela robit, zdalo sa mi to cudne :) Takze pokojne si vyberte, co sa vam paci a potom sa bude hovorit "hej, robi sa to tak, videla som to raz na jednej svadbe" ;-) (tej vasej)
Odpovedať
@ksebejka tak ako toto s tymi cukrikmi uz ja povazujem za samozrejmost...videla som to zatial vsade:) sranda, no.... ja som sa len bala ze skor v kostole bude problem, ze nebudem chciet aby nas viedol knaz ale aby mna viedla mamka... ale ak to nie iba filmova scenka a naozaj je to na SVK bezne, tak don´t worry :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to mali tak, ze vsetci sa usadili. Ked zacal hrat svadobny pochod ako prvy vosiel manzel so svojou mamkou. Ked dosli k oltaru ja s ockom sme cakali na dalsi refren svadobneho pochodu a ked prisiel, sli sme my :-) Ludom sa to pacilo, bolo tam aj iste napatie, kedze medzi 1. a 2. refrenom je dlhsia chvila a zenich uz cakal pred oltarom :-)
Odpovedať
@janka870 krasne..viem si to predstavit :)
Odpovedať
Profilova fotka
rob len tak ako sa ti paci :) u nas pojde moj najdrahsi s neterkami 5, 2 rocnymi, mna privedie brat 13 rocny :) nema to byt take klisee, ale mam dovody preco prave brat :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme to mali tak, že všetci sa usadili, potom išiel ženích s mamou a keď bol pred oltárom išli predomnou dve malé družičky ktoré rozhadzovali lupienky a za nimi ja a viedol ma otec :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som isla s oboma rodicmi, manzel iba s mamou (lebo tak "sa to robi"...a nechapali preco by ho mali viest obaja...) ale ja som povedala, ze ma vychovali obaja rodicia a basta! a zenichov otec si sadol pekne na svoje miesto a cakal v lavici. vchadzali sme, ked boli vsetci (vratane svokra, farara a svedkov) v kostole na svojich miestach. najprv manzel s mamou a potom ked bol pri oltari ja s rodicmi. odporucam, aby nevesta vchadzala az ked je zenich pri oltari. ak idu tesne za sebou, nevynikne tak a aj na fotkach a videu to "nie je ono". sesternica ma dlhodobo rozvedenych rodicov, zila s mamou. a k oltaru ju viedla ona, isli pekne za ruky a bolo to velmi mile! a vsetci zainteresovani to chapali, a kto ich nepozna (zenichova strana) tak si snad domysleli. v kazdom pripade si urob tak, ako Ty s zenichom chcete. ak mate normalneho farara, myslim ze toto je na dohode s nim.
Odpovedať
Profilova fotka
u nás to bolo tak, že vošli všetci do kostola a ostali sme vonku len ja, ženích a maminy. Potom vošiel do kostola ženích s maminou a keď stál pred oltárom, otočil sa k nemu chrbtom, aby videl ako vchádzam ja. No a potom sme vošli my s maminou. Ocino mi zomrel, takže u mňa voľba jednoznačná....
Odpovedať
Profilova fotka
U nas tiez väscinou chodia nevesta so zenichom spolu za fararom no uz to upada...nevesty chcu aby ich k oltaru viedol otec alebo ina osoba...my to mame tak ze sa vsetci usadia naskor pojde farar za nim zenich s mamou za nimi nasi svedkovia a potom organista zacne hrat svdobny pochod a pojde moja mala sestra s obruckami a kamaratkyna dcerka bude rozhadzovat lupienky a pak uz pojdem ja a k oltaru ma vedu moji obaja bratia...otca na svadbe mat nebudem nakolko nema zaujem na nej byt...kazdopadne by si to mal kazdy spravit tak ako chce :)....nas farar ma sice s tym zevraj problem lebo podla neho je to blby americky zvyk ale mna nezaujima jeho nazor....a nastastie nas nebude sobasit on...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?