Cesta k oltáru, ak na svadbe nie je otec

Profilova fotka
Nevesticky, prosim vas, kto by ma mohol odviest k oltaru, ak na svadbe nebudem mat otca ? diky :)
Odpovedať
@janusa139 ja by som sa riadila tym, kto by mi bol srdcu najblizsi, napr ja by som si zvolila dedka (mam len jedneho)
Odpovedať
ja by som sla s mamkou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No len nemam uz ani dedka :) rozmyslala som nad zenichovym otcom, rozumieme si, nasla som v nom otca..len ci to nebude take.. jasne, je to moja svadba, vsetko bude tak ako ja poviem :) este rozmyslam aj nad svojou maminou, ale preco sa pytam :)
Odpovedať
mňa budu viesť obaja rodičia a už som bola na svadbách kde nemala nevesta otca, tak ju viedla mama a súrodenec (už som videla aj sestru ako vedie k oltáru a bolo to veľmi pekné) prípadne by ťa mohli krstný rodičia, alebo dedko, proste tak ako napísala majcu ten kto ti je najbližší, ja by som volila brata/sestru (ak máš) spolu s mamou =)
Odpovedať
@janusa139 mamina, súrodenec, krstný otec, snúbenec, dedko... ja pojdem s maminou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 my sme sa viedli so ženíchom k "oltáru" sami a bolo to super 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem vam za reakcie :)
Odpovedať
Mňa mal tiež otec niesť, ale v deň svadby ,ked som bola v salóne a ma malovala , mi volala teta, že nepríde otec, bola som smutná aj pár slzičiek som vyronila :-( , ale nemohla som plakať, práve mi dokončila make-up. Ja som to vyriešila tak, že k oltáru ma niesla mama a z druhej strany náš synček :-) Aj teraz mi je to trochu lúto, ved som jeho jediná dcéra ,ako mi to mohol urobiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@beatrixlenicka netrap sa, mna to tiez mrzi, tiez som si aj poplakala, ale moj otec je alkoholik, mala som strasne detstvo, nastastie uz s rodicmi nebyvam, ale nemam k nemu ziaden vztah, stuzkovu som bez neho prezila, tak prezijem aj toto, nepotrebujem sa za neho hanbit,,a tvoj otec asi nevie, o co sa obral..
Odpovedať
práveže ma o to viac mrzí, že mám s ním veľmi dobrý vztah a aj ked som mu dávala 2 mesiace pozvánku , bolo všetko v pohode a aj torty a zákusky sme boli spolu vyberať
Odpovedať
Profilova fotka
no tak tomu nechapem, ale nebud ty smutna, ved on sa tym obral o vela, odviest jedinu dceru k oltaru, ja si myslim, ze to znamena pre otcov velmi vela,, ja toho mojho o to pripravim, aby vedel co stratil, bohuzial, nemame vztah, nerozpravame sa od mojich 15 rokov,,domov chodim malo, len pocas skoly,, rozmyslala som nad tym,ze by som ho zavolala, vsak predsa len am vychoval, ale nezasluzi si to odo mna, za to vsetko,,on ani nevidel nikdy mojho priatela, a to sme spolu 8 rokov, vzdy na neho nadaval,, takze aj to tam je riziko, ze by mi tam urobil cirkus,, a kedze sobas aj hostina je daleko, povodom som zo ZV, teraz byvam v LC s priatelom a svadba bude pri LV (zlozite :) )ciez sa ani nebojim, ze by tam nejak prisiel,,mozno ma niekto nepochopi, ale to sa neda vysvetlit asi lepsie, tomu, kto nezazil agresivnych ozratych (sorry za vyraz) ludi @beatrixlenicka
Odpovedať
@janusa139 tak to hej, na tvojom mieste by som ho ani nepozvala, nebojíš sa toho trošku chaostu, svadba inde, bývate inde, ja by som sa trošku bála, či budem mať všetko ok (hostinu)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@beatrixlenicka moj milovany pochadza odtial (z okolia LV) aj cela ich rodina je tam a su tam aj vacsie moznosti, teda keby sme to robili v LC, tak nemame vsetkych tych ludi kde prenocovat, byvame sice v dome, ale aj tak by sa tu nevyspalo 40 ludi, a bali sme sa aj toho, aby nezazali odchadzat o 22-00 s tym, ze maju este dlhu cestu, od nas z LC nepojde vela ludi (jeho rodicia) a moji sa naberu cestou (ZV), takze nam to bude lepsie tam,,uz to amme aj zajednane tak sme radi :) zlozite, ale ma to logiku :))
Odpovedať
takto sme išli mi k oltáru (mama, ja a náš synček)
Odpovedať
@janusa139 mi sme to mali jednoduché,, všetci sú z BA a bývame vedľa seba, tak 100 metrov od seba, na jednej ulici (sestra s rodinou, mama, mužova rodina (obe sestry s rodinami, otec) a aj kamaráti, jedine pre babku sme boli v Oldzi
Odpovedať
Profilova fotka
@beatrixlenicka :))) no tak to ste mali super :)) snad to aj nam vynde tak ako si predstavujeme :)
Odpovedať
Mna viedol brat aj ked je mladsi
Odpovedať
Profilova fotka
mna povedie moj snubenec a farar..otcov nemame a mama odmieta :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
No baby ja nemám ani otca, ani mamu, ani dedka, ani nikoho iného, kto by ma mohol odviesť k oltáru, od koho by som to prijala :-( Ako by to vyzeralo keby ideme so snúbencom spolu? Bolo by to ok? ... A ešte netuším, čo na to jeho mama .. No sama ísť nechcem :-S
Odpovedať
Ja tiež plánujem poprosiť maminu. Svojho otca nepoznám a mamina je môj najbližší človek. Ak odmietne, tak potom určite krstný (ten už v tom má prax) @zoescott podľa mňa by to bolo úplne ok, je to predsa vaša svadba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 ja som tak nechcela pozvat moju krstnu mamu,lebo bola alkoholicka a dokonca temer 3mesiace pred svadbou zomrela... @zoescott chodte vy dvaja,pripadne aj s fararom ;-) mna viedol moj krstny otec napr.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež sme riešili tento problém, ale kňaz nám povedal, že podľa kresťanskej tradície má snúbencov odprevadiť pred oltár kňaz a za nimi majú ísť svedkovia, nič viac nie je potrebné,tak sme to prijali, pretože tým odpadne starosť :-) Naši hostia už sedeli v kostole, keď sme my vchádzali a to v poradí: Kňaz, za ním my, za nami svedkovia.
Odpovedať
Profilova fotka
@paladia toto sa mi velmi paci, farar je nas kamarat, cez vikend s nim mame sedenie. Takto by to bolo skvele <3 Dievcata dakujem za rady :-*
Odpovedať
my sme s drahym isli spolu.... a za nami svedkovia, rodicia aj ostatni hostia sedeli uz vnutri, je to uplne normalne, na vacsine svadieb co som bola, sli snubenci k oltaru/obradnemu stolu spolu
Odpovedať
Profilova fotka
mi sme mali svadbu tri tyzdne dozadu a ocino tam nebol. k oltaru isiel moj drahy s maminou, potom moj mladsi brat s nasou malou sestrickou, mna k oltaru odviedol najstarsi brat. nas knaz uz cakal pred oltarom a svedkovia tam uz tiez mali stat po jeho boku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?