Ako zajednať farára?

Profilova fotka
Prosim vas, viete mi poradit, ako zajednat farara ? Mam ist len tak za nim a spytat sa, ci ma volny nas termin ? Potrebujem mu aj nieco ukazat, ako birmovny list alebo nieco ? dakujem velmi pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Chod na faru a povedz fararovi ze by ste mali zaujem brat sa u neho v kostole vtedy a vtedy , ci by to bolo mozne. On ti uz potom vsetko povie a povypytuje sa. Vacsinou sa nic na taketo prve stretnutie nenosi. Az ked budete mat na prislusnej matrike (tam kde je kostol) vybavene povolenie na sobas ( treba vase rodne listy a OP), tak az potom nesiete toto povolenie fararovi .Tam vam este treba krstne listy ( tie si vyziadate obaja tam na fare kde vas krstili) a rodne čisla svedkov. to je vsetko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
DAKUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEM :) a s tym, ze obaja sme z inakade a chceme obrat uplne inde, s tym bude problem :)? @antamauru
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 tam myslim treba povolenie farara bud z miesta kde ty byvas alebo z miesta kde byva snubenec. Staci povolenie od jedneho farara. Ale to je len formalita, s tym nerobia problemy. Najprv by som ale aj tak sla za fararom u ktoreho chcete mat sobas , on si nadiktuje najlepsie co vsetko potrebuje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem krasne za pomoc :) vsetky kamosky sa zatial vydavali len va urade, tak mi nema kto pomoct :) v Sobotu chceme ist za fararom, dufam, ze uspejeme :) dakujem :) @antamauru
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 nemate zaco :-) my sme pred 2 tyzdnami vybavovali farara tak to mam vsetko este cerstve ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
:) no lebo ja mam aj krst, prijimanie, birmovku, moj nastavajuci muzicek ma len krst a prijimanie ja som zo Zv a on z LC, ale svadbu chceme mat pri Leviciach, lebo on je odtial a aj celu rodinu ma tam, a z mojej strany vela ludi nepojde, nemam az taku velku rodinu, preto to chceme robit tam.. len sa bojim,, aby nebol problem s fararom, kedze nie sme odtial ani jeden uz.. snad to vybavime, lebo bez toho nemusime nic ine riesit dalej.. a vy mate kedy svadbu :)? @antamauru
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 pokial tam nie je nejaky cvoky farar tak by urcite nemal byt problem , bezne sa ludia beru mimo bydliska oboch snubencov ;-) Neviem kedy mate svadbu , je mozne ze farar bude chciet aby si snubenec dorobil birmovku ale to bude asi naozaj zalezat od neho. My sme mali zase specificky problem ja som ako ty, vsetko mam ale snubenec je len krsteny katolik inak bol vychovavany ako evanjelik cize my sme museli podpisovat papier ze deti by mali byt katolici, ten siel na odobrenie biskupovi . Svadbu mame 31.8 :-) Inak my sme papiere vybavovali dost neskoro, lebo mne skoncila platnost OP.. ale farar vedel ze s nami moze ratat , uz od marca sme k nemu chodievali na pripravu.
Odpovedať
Profilova fotka
@antamauru no my planujeme na koniec oktobra,,len sa bojim tej pripravy, ako casto tam chodite ? nam sa bude teda super dochadzat z LC do LV :( aka dlha je ta priprava ?? dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 My sme mali 3 sedenia po 2 hodiny, vzdy to bolo prvu sobotu v mesiaci , kludne si to mozete odchodit aj niekde kde je vam to blizsie tam potom dostanete papier ze ste to absolvovali a nemusite nikam dochadzat :-) ale zase to vsetko treba prejednat s tym fararom co vas bude sobasit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jeeeeeeeeeeeeeeej, tak to by bolo super :)) musime sa s nim dohodnut, len dufam, ze s tym nebude problem, ,lebo potom padnu vsetky plany :/ a to je vsetko 3 sedenia, ci este nejakebudete mat ?
Odpovedať
inac my sme mali objednany datum aj termin v jednom kostole. Maju tam troch knazov a jeden z nich nam bol najsympatickejsi, tak sme sa ho isli opytat ci nas zosobasi. A povedal nam, ze to sa dopredu neobjednava, ze to mame nechat na nahodu, kto bude mat vtedy sluzbu. Cize neviem ci si budes moct vybrat aj konkretneho knaza...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?