Ako vyzerá krstný list??

Profilova fotka
ahojte....potrebujem radu... v kostole nám povedali, že (okrem iného) máme doniesť aj krstné listy.... obaja niečo také máme doma, ale nevieme či to nie sú len nejaké pamätné listy z krstu alebo čo...viete mi povedať, ako by mal taký krstný list vyzerať????
Odpovedať
krstný list som napríklad ja mala na fare a kňaz mi dal iba výpis alebo ako by som to nazvala, kde dal aj dátum vystavenia ... origoš je stále na fare ...
Odpovedať
Profilova fotka
@its1mishell potvrdenie o krste a nesmie byt starsie ako 3 mesieace od svadby. Vydali nám ich na fare kde sme boli krstení. Stačí tam zavolat alebo ísť osobne a oni uz vedia co potrebujete.. staci povedat ze budete mat svadbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@monka635 @shmorica ja len potrebujem vedieť ako to vyzerá... alebo - ktoré informácie je potrebné aby tam boli? neviete mi povedať? lebo tie listy čo máme obaja doma, tam je napísané: kto nás krstil, kde a kedy.... treba ešte niečo?
Odpovedať
Profilova fotka
Je to A4 formát a okrem krstu je tam aj info o tom ze si mala prijímanie alebo birmovku a hlavne to nesmie mať od vydania viac ako 3mesiace od svadby.
Odpovedať
Profilova fotka
@its1mishell čiže ked mas svadbu v júni môže byť vydaní najskôr v apríli
Odpovedať
krstný list je uložený na fare, kde si bola pokrstená. doma ho určite nemáš. musíš si pýtať kópiu od farára. sú v ňom len osobné údaje o tebe, rodičoch, krstných rodičoch + dátumy ďaľších sviatostí, ktoré si už prijala
Odpovedať
@shmorica nie je to tak, že kedy máš svadbu ale kedy ho odnesieš na faru. Ja mám do svadby skoro 5 mesiacov a už asi 3 mesiace je odovzdaný. @its1mishell takže, ak máš doma krstný list, na ktorom je skorší dátum ako marcový (február, január,...), potrebuješ ísť na faru, kde ťa krstili a vypýtať si nový.
Odpovedať
@its1mishell je to niečo ako "výpis" z krsnej matriky. Tam sa ti zaznamenávajú všetky sviatosti a ˇčerstvé to musí byť preto aby si sa nevydala dva krát v kostole.
Odpovedať
Profilova fotka
@its1mishell ahoj krstný list ma mať každý doma je taký malí zelený a to je kópia sú tam uvedený aj tvoji rodičia ale väčšinou je to na fare kde bývaš alebo si bola pokrstená ak nevieš pošlem ti foto ako to vyzerá? :-)
Odpovedať
@maryann8 malý zelený je rodný list. Krstný list sme dostali na bielom papieri A4 ako výpis
Odpovedať
Profilova fotka
@stentelse no nam farar hovoril ze mame ist pre krstne listy nasjkor v aprili ked mame svadbu v juni aby neboli stare... to nam vravel este v oktobri ked sme boli za nim prvykrat ze chceme svadbu...
Odpovedať
Profilova fotka
Je ulozeny na fare, kde ta krstili. Doma mas rodny list. Su tam udaje o tebe, mieste narodenia, rodicoch a krstnych rodicoch. Aspon tie nase tak vyzeraju. ja viem tak, ze vypis z krstneho listu nesmie byt starsi ako 6 mesiacov - to nam povedal nas kaplan,ktory nas bude oddavat. mame svadbu v oktobri a pre krstne listy sme boli tento tyzden.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pokiaľ ja viem, zelený mám rodný list (meno, dátum narodenia, miesto narodenia, mená oboch rodičov s dátumami narodenia ...) a krstný list som asi ani raz nemala originál v ruke, to si medzi sebou fary posielajú len odpisy krstných listov a ten obsahuje to čo už vyššie spomínali. a čo sa staroby takého odpisu týka, my máme svadbu v októbri a v januári som dávala tento odpis na faru a v poho (nám aspoň povedal, že je dôležitý dátum spísania zápisnice o svadbe, ktorú sme si spravili už rovno vtedy - ale to možno len u nás tak berú).
Odpovedať
Profilova fotka
Krstný list som pýtala na fare kde som bola krstená, poslala som mená rodičov, datum narodenia a v pohode to našli (bola som krstená v CZ). A tiež nám bolo povedané že nemôže byť starší ako 6 mesiacov. A bývajú tam informácie o prvom prijímaný a birmovke ak boli poctivý. lebo sme museli zhánať potvrdenia aj k prvemu prijimaniu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne zas nas kaplan povedal,ze krstny list nema byt starsi ako 3 mesiac od spisania cirkevnej zápisnice. Svadbu mame v oktobri, ale zapisnicu sme spisali uz v marci.
Odpovedať
@shmorica no neviem prečo, možno váš to tak chce ale u nás nebol problém a možno to je, ako píše sunnyke, že ide o cirkevnú zápisnicu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali cirkevný sobáš, dokonca sme riešili aj dišpenz a dali sme tie ridné listy čo máme od narodenia doma a žiaden problém nebol :)
Odpovedať
ja mám mám ten výpis akoby v latinčine, je tam miesto, dátum a kto ma krstil a potom aj krstní rodičia
Odpovedať
Profilova fotka
@stentelse @sunnyke @its1mishell môže byť Že je to od tej zápisnice...tu sme este nespisovali... Najideálnejšie je zavolať fararovi a opytat sa ho ako naše polemiky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@its1mishell my sme dali maleho krstit a nedostali sme krsny list ani neviem snad to niekde zapisali.A ty to mas doma???
Odpovedať
Profilova fotka
@eri28 ja mám doma niečo, čo vyzerá ako pamätný list z krstu..alebo také niečo... máme to obaja...je tam dátum, miesto, kto nás krstil a naše meno... ale neviem či to bude stačiť...preto sa pýtam či nám teda treba aj tie oficiálne krstné listy...lebo neviem čo presne je toto...
Odpovedať
Profilova fotka
@its1mishell urcite oficialne ja viem co mas to som mala aj ja ako dieta
Odpovedať
Profilova fotka
@its1mishell ja si len pamatam ked som isla na cirkevny kurz do skoly na rok, tiez som potrebovala potvrdenie od farara a este nieco z mladosti teraz neviem ci birmovku ci krst isla som na faru bol tam ten isty farar co ma birmovala a potvrdil mi dokumenty.
Odpovedať
Profilova fotka
@eri28 uz to mame vybavene, takze uz je to ok :-) boli sme na fare a za par minut nam tie papiere obom vystavili :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?