Ako skoro treba ísť za kňazom?

Profilova fotka
Tuto otázku som písala už raz ale vôbec sa mi nedá odpisať tým dievčatám, ktoré mi na ňu odpovedali, tak to robím takouto formou. My už máme zmätok z toho všetkého. Priateľ je evanjelik ale súhlasil, že sa zoberieme v katolíckom aby som ja neprišla o svoje sviatosti. A sme už zmetení z toho, čo kto bude podpisovať a podobne, jemu sa to zhnusilo už celé. A jpreto som sa pýtala ako skoro treba zájsť za kňazom pretože čím skôr pôjdeme tým skôr budeme musieť pocitovo chodiť do kostola z čoho má on už teraz vredy :D pretože sa mu to protiví. Ja do kostola moc nechodím ale pred svadbou budem musieť. Preto chcem vedieť keď chcem mať svadbu v auguste ako skoro treba zájsť za kňazom.....priatelovi a ani mne sa tam nechce kolenkovať uz tristvrte roka pred svadbou a nechcem ho do toho ani nútiť...i keď pred svadbou budeme musieť s čím je zmierený :)
Odpovedať
Ak chces riagovať, daj temu nie otazku. lebo na nu kazdy moze len raz odpovedat..... Ja si nemyslim, že nebudete musieť chodiť tak skoro do kostola... a hlavne on, veď je evanielik... my sme teda boli v decembri za fararom a ideme este teraz v januari, ale on sam povedal ze sa dohodneme teraz ze kedy zacneme na tie pripravy a tak, ale ze mame pocitat s cca 2 - 3 mesiace pred svadbu... Ved nechodite sami do kostola... ako zisti ci ste boli alebo nie... neviem, tohoto by som sa asi ja nebala....
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme boli za farárom včera a svadbu máme v máji, povedal nám že 15-teho máme prísť ešte raz s krstnými listami a spíšeme zápisnicu a tam si aj dohodneme kedy budeme chodiť na poučenia
Odpovedať
asi by si mala počítať aj s tým, že sa bude posielať na biskupský úrad žiadosť, oni totiž musia súhlasiť so sobášom pokiaľ jeden nie je katolíkom, nedávno som hovorila s nevestou kde ona je evanjelička a on katolík a vravela, že to tiež budú riešiť.. vybavenie žiadosti trvá ak sa nemýlim cca. mesiac, preto odporúčam aby ste tam zašli dva možno tri mesiace pred, čert nikdy nespí.. my ideme v januári vybavovať tieto veci aby si nás vedeli poskupinkovať na náuky a budeme to mať aspoň z krku :)
Odpovedať
Cim skor, tym lepsie, termin na obrad ti treba zarezervovat rovnako ako na hostinu. Plus musis pocitat s tym, ze je potrebne chodit na poucenia (ak nepojdete na niektoru z vikendovych priprav, ktore zvyknu organizovat pastoracne centra), vybavit dokumentaciu, a dohodnut priebeh obradu a detaily s knazom, pripadne so zborom. Z toho co pises, mi ale nepridete ako veriaci, jednoduchsie by ste to mali s civilnym obradom, tam si tiez mozes dat pekne saty, a o vsetky pre vas neprijemne casti mate menej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?