Ako sa vybavuje obrad v kostole?

mozme bez ohlasenia prist za fararom do kostola?alebo ako to funguje, a ako to funguje ked nevesta nema sv.prijimanie, ale zenich ma, moze sa "zarucit"?
Odpovedať
@majcu mozete si ho pockat po omsi a povedat mu co je vo veci a dohodnut sa na dalsom stretnuti..pripade ak maju na fare vypisane uradne hodiny zastavit sa vtedy a dohodnut sa..pokial ty mas aspon krst a snubenec ma birmovku, tak by nemal byt problem
Odpovedať
Profilova fotka
@majcu chodí sa na faru väčšinou v úradných hodinách, pretože je tam potrebných viac vecí.... dohodnúť termín, spísať zápisnicu a pod., nie je to 5 minútová záležitosť :-) Podstatné nie je len sv. prijímanie, ale hlavne krst a taktiež birmovka, ktorú by mal mať aspoň jeden zo snúbencov, ak nemáš ani krst, treba vybavovať dišpenz u biskupa atď....je toho naozaj viac, preto určite zájdite na faru sa popýtať, prípadne choďte za ním len do kostola a tam si dohodnite stretnutie na fare a budete mať informácie z prvej ruky, pretože čo farnosť, to iné pravidlá (aj keď by to tak nemalo fungovať) :-)
Odpovedať
Treba sa prist dostatocne vcas (hovori sa vacsinou ze najneskor 3 mesiace pred sobasom) opytat, ci v uradnych hodinach alebo pri inej prilezitosti. Aby sa stihli vybavit veci naokolo, a hlavne aby sa stihla priprava - nech to nie je len cista formalita. Myslim, ze ti mozu ponuknut ze sv. prijimanie a birmovanie prijmes este pred sobasom, to by bolo fajn, hlavne ak chces, ale podmienka to asi nie je.
Odpovedať
skús tam zavolať a dohodnúť sa na stretnútí, u nás to bolo takto nevesta má krst,prímanie a ženích iba krst, museli sme požiadať o dišpenz
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?