Svadba bez starejšieho

ahojte žienky, v oktobri mame sobáš, kde bude cca 150 hosti a ja mam stale pocit ze tam starejsieho nepotrebujem/nechcem. Veci mame rozplanovane nasledovne: odobierka – chceme taku osobnejsiu bez cudzieho cloveka, moj nastavajuci si trufa na vlastny prihovor k tomu po obrade – na hromadne foto pred kostolom si za asistencie kamaratov zorganizuje ludi fotografka presun z kostola na hostinu – je cca 1 km peso cez mesto, pojde sa v zastupe uvitanie na hostine, rozbitie taniera- majitelia sály usadenie hosti – kazdy vopred dostane karticku s obr. kde bude vyznaceny stol + pri koordinaciii pomozu rodicia prihovor – kamarat zabavne vstupy pocas celej hostiny – nam budu robit kamarati (svadobny kviz, tanceky pre hosti atd), a okrem DJ mame aj zivu kapelu – co su takisto kamarati, ktori sa postaraju o šou v 2-3 kolach čepcenie – suboristky + na kazdom stole bude karticka s programom na cely vecer, aby ludia vedeli kedy co sa priblizne bude diat... Myslite si ze sa toto da zvladnut bez starejsieho, fakt mam pocit ze by nam bol zbytocny... zazili ste niekde svadbu kde nebol a vobec nechybal? Vopred dakujem za nazory L.
Odpovedať
Profilova fotka
@lole84 My sme mali bez starejšieho - pôvodne sme síce mali mať, ale odvolal to a už sme nikoho iného nezháňali, pretože sme si to tiež takto prešli a zhodnotili, že sa to zvládne aj bez neho - a tak aj bolo. Odobierku sme nemali, rodičia a 1.družica s družbom vedeli, čo máme ako naplánované, program tiež v sále k dispozícii, fotenie si riadila fotografka, uvítanie pred miestom hostiny tiež personál sály, príhovor ujo, čepčenie tiež súboristky a DJ bol super - čo bolo terba, to povedal... Dúfam, že som pomohla ;-)
Odpovedať
my sme mali svadbu bez starejsieho a pohoda. Ani mi nenapadlo nejakeho zhanat a mali sme 120 ludi. Vsetko sme si riesili tak ako ty hovoris - fotenie organizoval fotograf... cepcenie kamarati...odobierka vlastna...zasadaci poriadok bol, ludi sme usmernovali.... neviem na co by tam starejsi bol. Ked sa isla krajat torta, tak to do mikrofonu povedal DJ. Ani na poslednych 3 svadbach kde som bola nebol starejsi a nikto s tym nemal problem.
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne v pohode. Veľa svadieb som zažil bez starejšieho a bolo dobre. Pokiaľ máte kamarátov, alebo známych čo Vám vedia spraviť nejaké vstupy, tak Vám starejšieho naozaj netreba. A keď máte 150 ľudí určite sa nájde dosť záujemcov. :-) A pokiaľ máte súboristky a živú kapelu tak nie je o čom. Akurát tá kartička s programom, je plytvanie času a energie. Nikdy sa nejde podľa toho, vždy je to buď poposúvané, alebo úplne doprehadzované.
Odpovedať
No my sme mali starejšieho a neľutujem. Mali sme 65 hostí a bolo leto, v kaštieli, všetci boli na terase, alebo sa prechádzali v parku- romantické páriky, deti sa naháňali okolo fontány a keď si mám predstaviť, že by sme ich všetkých museli zháňať my, tak neviem neviem. Jediná vec ktorú sme mali s mužom na práci bolo zabávať hostí tým, že tancujeme a usmievame, všetko ostatné zariadil starejší, ani som si nevšimla, či bol nejaký problém, pretože ak aj náhodou bol, tak to hneď vyriešil a bolo. Nehovorím, že sa to bez starejšieho nedá zvládnuť, ale pre pohodlie to bolo super, aj tak je to deň kedy nevesta a ženích majú stres a musia byť v pohode aby hostia ani na sekundu nespoznali, že ste unavená, alebo znechutená z niečoho.... A čo sa týka pomoci od priateľov- aj oni sa prišli zabávať a nie behať celý večer a riešiť všetko možné, rovnako rodičia.....Takže ja len odporúčam, ale je pravda, že záleží od toho, koho máte. Bola som na svadbe kde starejší iba zavadzal a nič nerobil.... No ja si neviem vynachváliť. :) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@verkom Súhlasím s tebou.. Ja budem mať tiež starejšieho na svadbe lebo moji príbuzný by mi do smrti neodpustili že na mojej svadbe by museli niečo robiť a nielen sa zabávať. A bola som tiež na svadbe kde to celé padlo a nebiť šikovného starejšieho ktorý zachraňoval situáciu ako sa dalo tak by to dopadlo katastrofou. Na svadbe sa chcem zabávať a užívať si náš Deň a nie riešiť kto kde s kým a prečo. Moji rodičia tiež nemali a doteraz mamina nadáva lebo jej svadba bola doslova drina a vôbec si ho neužila.. ja si radšej priplatím a užijem si ten najkrajší deň s mojim milovaným 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme starejšieho nemali...dj všetko organizoval ale priprav sa na to, že síce máš program, ale ľudia budú rozlezení, tu sa zastavia, tu sa pofotia, budú fajčiť atď....stále ich bude treba usmerňovať....aspoň u nás to tak bolo až som to nakoniec riešila tak, že som vždy prišla zahučala čo sa bude diať a všetci sa zdvihli a išlo sa
Odpovedať
zdravim, my sme tiez uvazovali ci ano, ci nie, ale drahy ako kuchar-pozna svadby z tej opacnej strany povedal ze bude, poslal mi na jedneho cislo, bol volny a akurat vcera sme sa s nim stretli a vyzera by fajn, tak uvidime a ze priatelove dovody boli: nech sa on stara co, kedy, kde a kto ma robit a usmernit ludi (a to nas je cca 50 vratane 8 deti) ze mali teraz svadbu (cca 70ludi) a bola to vraj katastrofa :-/ kazdy chcel nieco a nik nevedel teda co a ako ma nasledovat a program im bol vraj cely na 2 veci, lebo uz na veceru prisli o 2 hodiny neskor :-( tak len tolko z druhej strany a to my nebudeme mat ani ziadnu odobierku :-) ale asi na rozhodnuti kazdeho, na co si trufa a kto mu je ochotny a schopny s niecim aj pomoct pocas svadby, alebo sa chce len zabavat a nic neriesit
Odpovedať
máte niekto skúsenosti s p. Náhlokom ako starejším ? Je aj harmonikár ? Ako sa Vám pozdával ? Máte nejaký link na neho ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som inak pojem "starejší" videla prvýkrát až tu na MS. U nás na východe to zvykom nie je a s organizovaním svadby a zábavou pomáha najbližšia rodina nevesty a ženícha - rodičia, súrodenci...niečo spraví aj hudba, niečo fotograf. Podľa mňa je to zbytočnosť, tak ako píšeš :D
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako aj @lucy174, tam kde ja byvam, to vobec nie je take povinne a ani by ma vo sne nenapadlo starejsieho riesit a objednavat. mne sa to ani nepaci ze nejaky cudzi starsi pan sa mi bude pliest do svadby. ked vsetko dobre zorganizujes, par nenarocnych povinnosti rozdelis medzi svojich najblizsich, nemusis sa nicoho bat.
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat 25 hosti co je v podstate vacsia rodinna oslava a este k tomu obrad aj hostinu na rovnakom mieste takze pre nas je starejsi zbytocna ale ked mate nad 100 ludi tak to podla mna nejaky vyznam ma vtedy,neviem este som ale svadbu so starejsim nezazila :-D
Odpovedať
My sme tiez nemali starejsieho, ja som ho nechcela...hosti sme mali 50, nemali sme ziadne hry, co bolo treba,ohlasil DJ a vsetko sme to pekne zvladli, vecer plynul tak nejak sam a hladko :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my starejsieho mat nebudeme ale budeme mat kamarata ktory to bude cele moderovat a trochu usmernovat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ani ja som nechcela starejsieho a bolo to supeeer!!!!
Odpovedať
aj ja som nemala starejsieho, a bolo to perfektne!! Tyzden po mojej svadbe som bola na svadbe kamratky, ta starejsieho mala a vsetkym vadil.... bolo to take dost trapne a neprijemne, komandoval rodicov atak....nehodilo sa to....je to cudzia osoba a vzdy bude....
Odpovedať
Profilova fotka
my sme boli tiez bez starejsieho a bolo to super, vobec mi to nechybalo :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme starejšieho tiež nemali - program sme si zabezpečili čiastočne my, čiastočne kamoši a bolo vážne že výborne:)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my budeme mat svadbu bez starejsiho. bude nas 70 tak dufam že to zvladneme. odobierku preskocime kedže 4 roky už spolu bývame, do kostola hadam kazdý trafi a usmernime ich pri foteni. uvitanie v kastieli nam urobi manažer kastiela a pripitok este musime domysliet. na odcepcenie sme nahovorili kamarata a družicky. myslela som že to bude pohodicka ale svokra ma už zacina komandovat, že aby som si zabezpecila aby hovoril hento a tamto. ooohh :-S
Odpovedať
dakujem Vam vsetkym velmi pekne za nazory a povzbudenie -snad to teda vsetko zvladneme podla predstav :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?